in

Wat dragen tijdens een hittegolf of warm weer? Kledingtips en outfits!

(Last Updated On: March 21, 2021)

Tijdens een hittegolf, wat draag je dan? Het kan heel moeilijk zijn om jezelf lekker fris te kleden als het warm is, tijdens warm weer zweten we meer en kunnen veel stoffen die je anders graag draagt, heel onaangenaam zijn om te dragen. Ik denk maar aan schurende stoffen, plakkerig polyester,… Ik laat je graag mijn allerbeste outfits zien en de fijnste tips om lekker fris gekleed te gaan tijdens een hittegolf!

Hittegolf kledingtips

Ga voor losse kleding, dat is de allerbeste kledingtip die ik jou kan geven. Nu, het hangt dan natuurlijk ook nog wel af van de stoffen die je draagt, maar een lekker los shirt, losse rok of broek; dat is waar je nu voor moet kiezen.

Lees ook: hittegolf kapsels

Lees ook: drink jij wel genoeg?

Wat draag je tijdens een hittegolf of warm weer?

Een jumpsuit: heerlijk fris

Ik kies heel vaak voor een jumpsuit tijdens een hittegolf: ik heb er dan ook enkele in mijn ‘zomer capsule wardrobe’ zitten! Het enige onhandige blijft toch om ermee naar het toilet te gaan, am I right, ladies?

Lees ook: hoe combineer je een jumpsuit?

Lees ook: goedkope jumpsuits

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

It’s like wearing your pj’s, just more fashionable ??‍♀️ // @bishopandyoung

Een bericht gedeeld door Alyssa Machia (@alyssamachia) op

Shop de mooiste jumpsuits hier

Ga voor een maxijurk

Als ik het écht heel erg warm heb, kies ik voor een maxijurk. Ik heb in mijn zomergarderobe ook veel maxijurken (de meeste heb ik al enkele jaren) waar ik ieder jaar weer naar teruggrijp. Hoewel veel mensen lijken te denken dat een maxijurk net heel erg warm is tijdens een hittegolf, is dat helemaal niet zo!

Ik ben lichtjes verslaafd aan het gevoel van een ruisende rok als het heel erg warm is: dat voelt lekker fris! Ook op kantoor vind ik het heel fijn om een maxijurk te dragen. Het is dan ook nog wel wat gemakkelijker dan een jumpsuit, zeker als je naar het toilet moet. Een nadeel van een maxijurk te dragen tijdens heet weer: je zweet drupt soms langs je benen. Als je dan zoals ik ook best wel flinke dijen hebt, krijg je weer last van schurende dijen. Boeeee!

Shop hier prachtige maxijurken

Gelukkig bestaan daar ook weer oplossingen voor! Lees ook: Wat kan je doen tegen schurende dijen om te ontdekken wat mijn favoriete tips tegen schurende dijen zijn!

Lees ook: hoe combineer je een maxijurk?

Lees ook: welke schoenen draag je onder een maxijurk?

Lees ook: goedkope maxidresses

Een maxirok met losse top

Ook een zalig frisse outfit: een lekker losse top of shirt, die je in een prachtige flowy maxirok steekt. Het geeft hetzelfde effect als een maxijurk, maar is gewoon met een shirt of blouse die je al in de kast hebt.

Shop hier prachtige maxijurken

Normaal gezien zou ik je aanraden om bij een flowy maxijurk net een strakkere top te dragen om zo wat balans te krijgen, maar tijdens warm weer is een strakke top helemaal niet aangenaam.

Koele broeken: een wijde broek of culotte

Zo lekker om te dragen in de hitte: een heerlijk wijde broek of wapperende culotte. Al helemaal in combinatie met nét geschoren benen, zalig! Gelukkig voor ons zijn de culottes en wijde broeken sinds een tijdje weer helemaal in de mode (het is zelfs een van de modetrends 2021) en zijn ze dus weer volop te vinden in de winkels.

Shop prachtige culottes hier

Zalig losse shirts en blouses

Die wijde rok of wijde broek combineer je het beste met een los shirt of losse blouse: zo blijf je koeler dan wanneer je kiest voor strakke bovenkleding! Ook hier hebben we weer veel geluk met de huidige fashion trends 2021: lang leve losse kleding!

Shop hier prachtige linnen blouses

Welke stoffen draag je best tijdens warm weer?

Er zijn enkele stoffen die je best helemaal niet draagt in dit warme weer, en dat zijn de synthetische stoffen. Laat dus polyester al maar helemaal links liggen, ook al lijkt het zo’n lekker fris stofje! Tijdens een hittegolf kies je beter voor natuurlijkere stoffen, omdat je dat net heel erg hard nodig hebt om je zweet te kunnen absorberen.

Jouw hittegolf capsule wardrobe? Die hangt dus vol met linnen, katoen (liefst van al biologisch katoen,… Nog een hele fijne stof om te dragen tijdens warm weer, dat is bamboe! Ik schreef al eerder over bamboe kleding en waarom bamboe ondergoed een goed idee is om te dragen, maar zeker in de zomer als het heel heet is, draag ik mijn bamboe shirtjes (en bamboe slips) echt het allerliefste!

Welk ondergoed draag je het beste tijdens een hittegolf?

Dusja, je las het hierboven al: laat zéker tijdens een hittegolf je sexy polyester lingerie maar ver weg in de lades liggen en kies voor biologisch katoen en voor bamboe. Die stoffen nemen flink veel transpiratie op en zullen er dus ook voor zorgen dat – en dat geldt vooral voor ons dames – minder last krijgen van vaginale schimmels en infecties. Da’s natuurlijk al hélemaal geen pretje tijdens warm weer!

Warm weer: hittegolf outfits en inspiratie

hitte-outfits
hitte-outfits

(foto)

hittegolf-outfits
hittegolf-outfits

(foto)

hittegolf-wat-dragen
hittegolf-wat-dragen

(foto)

wat-dragen-hittegolf
wat-dragen-hittegolf

(foto)

warmte-outfits
warmte-outfits

(foto)

outfits-warmte
outfits-warmte

(foto)

Kleding tropische temperaturen

Dit zijn mijn persoonlijke aanraders om je te kleden bij tropische temperaturen. Heb jij nog goede ideetjes? Laat ze hieronder in de comments zeker weten! Merk jij verschil als je witte of zwarte kleding draagt tijdens tropische temperaturen of tijdens een hittegolf? Vertel het in de comments!

Written by admin

One Comment