in

Kapsels voor warm weer: welke kapsels dragen tijdens een hittegolf?

(Last Updated On: June 7, 2020)

Kapsels voor warm weer: welke kapsels dragen tijdens een hittegolf?

Tijdens een hittegolf kan het een hele uitdaging zijn om onszelf koel te houden – zeker met lang haar! Je haar in een paardenstaart doen, of toch misschien om het half uur onze haren even nat maken… als vrouw  of man met lang haar kan een hittegolf een hele uitdaging zijn!
Om jezelf een beetje meer comfort te geven tijdens een hittegolf kan je eventueel kiezen voor een luchtig kapsel. Wij zetten ze hier alvast even op een rijtje.

Wat heb je nodig voor deze hittegolf kapsels?

Nog meer kapsels voor warm weer:

Lees ook: festivalkapsels

Lees ook: Blonde zomerkapsels

Lees ook: festivalkapsels voor lang haar

Lees ook: frisse kapsels met een sjaaltje

 

1. Een klassieke paardenstaart

Wanneer het warm is kan je best opteren voor een klassieke paardenstaart. Een klassieke paardenstaart wordt achterop het hoofd gedragen en zorgt ervoor dat het haar niet in de nek en in het gezicht hang. Ons hoofd is een van de warmste delen van ons lichaam en tijdens een hittegolf moeten we het hoofd koel houden – letterlijk.
Om een goede paardenstaart te maken kan je het haar achteraan het hoofd samennemen. Voeg kleine haartjes aan je paardenstaart toe met een fijne kam. Doe een elastiekje om de paardenstaart.
Zorg ervoor dat de paardenstaart hoog genoeg op het hoofd staat. Indien de paardenstaart te laag bij de nek ligt dan kan je het erg warm krijgen in de nek, en dat is oncomfortabel.

paardenstaart-hittegolf
paardenstaart-hittegolf

(foto)

2. Speld je haren uit je gezicht

Niets ergers dan zweten in de zon en haren die tegen je gezicht aan plakken. Om dit te voorkomen is het een goed idee om je haren uit je gezicht te spelden. Dit kan je eventueel doen met kleine schuifspeldjes.
Om je een zomerse look te geven kan je kiezen voor schuifspeldjes met een mooie versiering. Zo kan je bijvoorbeeld opteren voor een schuifspeldje met een bloem erop of met leuke pareltjes en kantjes. Je haar zomers houden kan dus perfect bij je look passen!

kapsel-hittegolf
kapsel-hittegolf

(foto)

 

hittegolf-kapsel
hittegolf-kapsel

(foto)

3. Draag een ingevlochten vlecht

Een ingevlochten vlecht dragen kan erg koel zijn in de zomer. Bij een ingevlochten vlecht zit het haar namelijk dicht tegen de hoofdhuid aan. Op die manier houd je het haar van je nek en je gezicht en bescherm jij je hoofdhuid tegen de zon.
Hoe maak je een ingevlochten vlecht? Een ingevlochten vlecht – ook wel Franse vlecht genoemd, maak je door vooraan het hoofd 3 strengen haar in de hand te nemen. Deze strengen haar vlecht je tweemaal in. Nu ga je iedere keer je een streng haar naar het midden toe brengt een pluk haar van de zijkant meenemen. Op die manier creëer je een ingevlochten of Franse vlecht. Hoewel het de eerste keer misschien wat moeilijk kan gaat, is dit een kapsel waarbij oefening zeer zeker kunst baart.

Hier is het haar deels ingevlochten:

kapsel-warm-weer-2
kapsel-warm-weer-2

(foto)

Een volledige Franse vlecht:

kapsels-hitte
kapsels-hitte

(foto)

4. Ga voor een pixie cut

Ben je avontuurlijk en heb je altijd al wel eens kort haar gewild? Dan is een hittegolf zeker en vast de juiste tijd om voor een korte pixie cut te gaan. Dit kapsel kreeg zijn naam dankzij de manier waarop pixies zoals tinkelbel werden afgebeeld.
Een pixiecut is momenteel erg populair en kan zowel bij jonge als oudere vrouwen erg mooi staan. Aan een pixiecut is heel erg weinig onderhoud. Je moet het niet in de plooi leggen en ook niet uitfonen na het wassen. Je kan eventueel wat wax in het haar leggen om het wat wilder te laten lijken.
Een pixiecut is het perfecte kapsel voor in de zomer juist omdat het kort en luchtig is. Vraag je kapper zeker of jij zou staan met een pixie cut voor je er eentje laat knippen.

pixiecut-hittegolf
pixiecut-hittegolf

(foto)

5. Een leuk opsteekkapsel

Geen zin om je haar in een paardenstaart te doen? Dan kan je eventueel een leuk opsteekkapsel proberen. Opsteekkapsels kunnen je helpen je haar uit je gezicht en nek te houden en zien er ook nog eens leuk uit. Hier zijn alvast enkele toffe opsteekkapsels die je kan uitproberen. Indien je meer wilt weten over opsteekkapsels kan je ons artikel over de mooiste opsteekkapsels lezen.

1. De chignon

De chignon is een mooi en klassiek opsteekkapsel dat je makkelijk en snel kan gemaakt worden. Je maakt een paardenstaartje en draait daar je haar om heen. Zet nu alles vast met steekspeldjes.

opsteekkapsel-hittegolf-2
opsteekkapsel-hittegolf-2

(foto)

2. Een opsteekkapsel met vlechten

Indien jij je haar lekker vast wil zetten kan je eventueel kiezen voor een opsteekkapsel met vlechten. Je kan twee vlechten opsteken of een vlecht om je opgestoken haar draperen.

warm-weer-kapsels
warm-weer-kapsels

(foto)

3. Een opsteekkapsel voor evenementen, feesten en gala’s

Indien je tijdens een hittegolf naar een feest, evenement, trouwfeest of gala moet is het slim om te kiezen voor een opsteekkapsel. Je kan je opsteekkapsel versieren met pareltjes, bloemen en kantjes.

opsteekkapsel-hittegolf
opsteekkapsel-hittegolf

(foto)

6. De undercut

Een undercut is erg populair bij jongeren en houdt het hoofd en de nek erg koel. Bij een undercut gaat men een deel van het achterste haar onderaan de nek millimeteren. Op die manier blijft de nek erg fris plakt er geen haar tegen je nek wanneer je zweet.
In de undercut kunnen er heel mooie tekeningen gemaakt worden door de kapper. Zo kan je bijvoorbeeld ene lotustekening laten zetten.
Zie je de undercut niet zitten? Dan kan je eventueel ook voor de sidecut gaan.

undercut-geschoren-kapsel
undercut-geschoren-kapsel

(foto)

7. Een korte bob

De bib is een erg stijlvol en klassiek kapsel dat het erg goed doet tijdens de warme zomermaanden. In de zomer wil je namelijk je haar uit je nek en dat is perfect mogelijk met een mooie korte bob.
Een nadeel van een korte bob is dat er wel wat onderhoud aan te pas komt. Zo moet een bob vaak bijgeknipt worden om hem perfect in vorm te houden en moet je hem na iedere wasbeurt weer uitblazen.
Indien je voor een wat moderner kapsel wilt gaan kan je ervoor kiezen om de bon achteraan de nek te laten opknippen en opscheren. Op die manier kun jij jezelf nog frisser houden tijdens een hittegolf.

heet-weer-kapsels
heet-weer-kapsels

(foto)

kapsels-hittegolf
kapsels-hittegolf

(foto)

Nog meer bobkapsels

Hoe style je een bobkapsel?

Welk bobkapsel past bij jouw gezicht?

8. Ga voor een lichte kleur

Tijdens een hittegolf is het belangrijk dat je de donkere kleuren even achterwege laat en gaat voor een lichtere, frisse kleur. Dit hoeft niet altijd blonde haarkleur te zijn, maar je kan ook kiezen voor een lichte bruine haarkleur, mango, honing, of een lichtrode kleur: donkere kleuren absorberen de hitte, en dat doet geen deugd op je hoofdhuid! Ben je iemand met een natuurlijke lichte haarkleur zoals ik? Vergeet dan zeker niet om een zonnehoed te dragen, anders heb je zo een hitteslag te pakken!