in

Dit zijn dé brillentrends van het moment

(Last Updated On: March 20, 2023)

Dit zijn dé brillentrends van het moment

Is het tijd voor een nieuwe bril? Dan moet je beslissen welk montuur het deze keer gaat worden. Om je een beetje te helpen, vertellen wij je wat de brillentrends van 2023 zijn.

Dit jaar heb je veel keuze want de monturen die nu populair zijn, weerspiegelen de trends van de afgelopen decennia. Zo zie je invloeden uit de jaren ’70, ’80, ’90 en zelfs ’00. Maar er zijn vooral vier vormen monturen die we dit seizoen veel zien.

Deze modellen worden dan weer vooral in 4 kleuren besteld. Kortom, vele leuke monturen en kleuren en daar zit vast het voor jou perfecte exemplaar tussen. Ben je al nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Photo by Carlos Vaz on Unsplash

Vier vormen

De trends van vroeger vertalen zich in brillen met 4 basisvormen. We zien erg veel grote, ronde brillen, stoere, vierkante monturen, sexy cat-eye monturen en zakelijke hexagon brillen.

Met een grote, ronde bril vestig je de aandacht op je ogen en doet deze groter lijken. Zeker wanneer je mooie ogen hebt, of graag make-up draagt, is een montuur met grote, ronde glazen erg aantrekkelijk.

Ook de vierkante monturen zijn in 2023 vooral flink aan de maat. Hiermee vallen je ogen ook meer op, maar het effect is een wat pittigere, stoere look. Ronde glazen geven een meer ‘onschuldig’ uiterlijk.

Een cat-eye montuur heeft altijd iets speciaals. Het heeft een vleugje mystiek en staat elegant en sexy. Hexagon brillen zijn ideaal voor het moderne, zakelijke type die er altijd top-notch uit wil zien.

Welk model het mooiste is, hangt ook af van de vorm van je gezicht. Ronde brillen hebben bijvoorbeeld een verzachtend effect en zijn daarom een goede keuze voor mensen met een ‘vierkant’ gezicht.

Bij een rond gezicht is een bril met een hoekige vorm juist weer mooier. Ben je gezegend met een ovaal gelaat, dan kun je zowat elk montuur dragen.

Vier kleuren

Deze 4 modellen zijn veelal verkrijgbaar in meerdere kleuren. Maar de kleuren goud, roze, zwart en doorzichtig voeren dit jaar de hoofdmoot.

Kies een kleur die past bij jouw type en het soort outfit dat je meestal draagt. De kleur van je montuur is belangrijk: het geeft je gezicht karakter en laat het spreken.

Wanneer je van eenvoudig houdt, is een montuur in een kleur die dichtbij je haarkleur komt erg mooi. Wil je graag een statement maken, dan kies je voor een felle kleur.

Passen

Om de perfecte bril te vinden, zal je veel modellen en kleuren moeten uitproberen. Natuurlijk kun je gaan passen in de winkel, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om online verschillende monturen uit te proberen en advies te krijgen. Ideaal!

Zonnebril

Ook voor wat betreft zonnebrillen zijn bovenstaande trends van toepassing. Het kiezen van een zonnebril is wel net weer anders, aangezien je ogen (nauwelijks) zichtbaar zijn door het donkere glas. Dat maakt het effect van de bril anders en sterker.

Jouw bril of zonnebril is een echt mode-item. Neem dus even de tijd om je keuze te maken, zo heb je er veel en lang plezier van!

Written by admin