in

Zo draag je je zomerkleding in de herfst

(Last Updated On: August 27, 2023)

Zo draag je je zomerkleding in de herfst

Laat je niet afschrikken door de dalende temperaturen. Het is nog lang geen tijd om je zomerkleding op te bergen. Ook in de herfst draag je gewoon je mooiste sandalen, jurken, rokken en shorts. Want wie zegt dat je enkel met die benen mag pronken als het warm genoeg is?

Meer nog: er is een ware revival van de sok bezig. Kousen moeten niet meer weggestoken worden – die kleine enkelsokjes zijn echt helemaal passé – maar stelen zelf de show in je outfit.

Niet zeker waar je moet beginnen? Hier zijn drie manieren om dit najaar gewoon je zomerkleding door te dragen. 

Photo by Laura Chouette on Unsplash

Warme voetjes

Stop die elegante sandalen nog niet weg, maar geef ze een tweede leven dit najaar. Dé trend voor je voeten is namelijk om ze in speelse, vrolijke en ultra vrouwelijke sokken te stoppen en dan gewoon je strappy sandalen erbij aan te doen.

Zo stelen je sokken de show, maar blijven je voeten heerlijk warm. Denk aan korte sokjes met glitters, in een fel kleurtje, of semitransparant met een dessin erop.

Combineer met een enkellange rok of jurk en een warme cardigan en you’re good to go! 

Wij houden van shorts

Een short enkel voor in de zomer? Nee hoor! Ook voor deze ‘warmweerklassieker’ is er een herfstoplossing. Combineer je short – liefst in een stevig katoen of zelfs wol – met een paar dikke panty’s.

Linnen shorts en jeansmodellen zijn hier minder voor geschikt. Belangrijk hier is dat je panty’s zo goed als ‘blikdicht’ zijn, wat betekent dat ze (bijna) niet transparant zijn.

Merken als Falke hebben prachtige, degelijke panty’s in alle kleuren van de regenboog in hun collectie. Als je zorgt dat je panty dezelfde tint heeft als je short, heb je ineens benen die eindeloos lijken door te gaan. 

Laagjes! 

Terwijl we bij tropische zomertemperaturen zoeken naar manieren om zo weinig mogelijk kleding te moeten dragen, zoeken we nu naar manieren om ons aan de ene kant warm te houden, maar aan de andere kant ook om te kunnen genieten van een herfstzonnetje.

De oplossing: laagjes. Ook hier is een glansrol weggelegd voor je zomergarderobe. 

Draag je ‘s zomers bijvoorbeeld graag lange jurken met spaghettibandjes? Waarom zou je er in de herfst dan geen t-shirt onder dragen?

Of draag boven je favoriete zomertopje een hemd of blouse om je warm te houden. Komt de zon erdoor, dan speel je gewoon een laagje uit en kun je de herfstwarmte op je blote huid laten vallen. Win-win! 

Stop dus geen tijd meer in ‘je kast winterklaar maken’, want vanaf nu draag jij gewoon zomer- en winterkleding door elkaar. Dankzij de juiste laagjes is elk kledingstuk geschikt voor elke temperatuur. 

Written by admin