in

6 tekenen dat jij niet genoeg drinkt

(Last Updated On: July 12, 2019)

Drink jij eigenlijk wel genoeg? Ik duidelijk niet… de laatste weken had ik constant hoofdpijn, waren mijn lippen altijd droog en gebarsten en mijn huid zag er vreselijk uit. Ik stak het eerst op het ongure winterweer, maar zeker toen ik merkte hoe erg mijn lijf reageerde na een kop koffie (ik kreeg er ineens een extreem droge mond van en keelpijn), besloot ik eens wat meer op te gaan zoeken. Wat bleek? Ik had een flink vochttekort… En dus ging ik weer meer aan de groene thee, kruidenthee, tisanes en water..

Je hebt constant barstende hoofdpijn

Je hersenen hebben vocht nodig… en als dat er niet genoeg is, krijg je last van flink bonkende hoofdpijn. Het soort hoofdpijn dat zelfs niet over gaat na een paracetamolletje en waar je mee opstaat en weer mee gaat slapen.

Spierkrampen…

Ook krijg je ineens en onverklare spierkrampen. Dit had ik dus ook moeten zien aankomen: mijn kuiten konden ineens totaal in een kramp schieten,… nu ik weer meer drink, is dat als sneeuw voor de zon verdwenen! En als dat niet helpt: een banaan eten! Door de magnesium ontspannen je spieren meer.

Je adem ruikt slecht

Dit vond ik op het internet: blijkbaar krijg je ook last van een stinkende adem als je een vochttekort hebt. Zeker eentje om op te letten dus!

Je moet en zal zoet eten

Hier had ik ook enoooorm last van: ik at alles op wat zoet was. Ook had ik énorme cravings naar alles wat maar koolhydraten had…  Het brood, pizza’s, snoep en chocolade waren niet aan te slepen. Dat is ook heel opvallend minder nu ik veel water drink.

Je huid is kurkdroog

Ik zei het al: mijn huid en lippen waren kurkdroog, wat ik er ook op smeerde. Nu heb ik veel minder droogtelijntjes (hello there, wrong side of 25) maar ik hou vocht op waardoor ik een pafferig gezicht heb ‘s ochtends. Daar nog wat op zien te vinden…

Rillingen

Dit was een hele rare: ik kon in de zetel zitten en kreeg ineens rillingen. Maar echt wel regelmatig… en dat blijkt ook iets te maken te hebben met een flink vochttekort. Moraal van het verhaal: ditch al die koffie, en ga voor water en thee (niet overdrijven met veel zwarte thee… dan kan je echt evengoed koffie drinken) als je last hebt van deze kwaaltjes zoals ik!

Had a pretty flower tea ???