in

Hoe stel je een capsule wardrobe samen?

(Last Updated On: January 24, 2023)

Hoe stel je een capsule wardrobe samen?

Consuminderen, een capsule wardrobe en investeringsstukken: het zijn modewoorden die je overal ziet verschijnen. Maar wat betekenen ze nu en hoe kan jij zo’n kleerkast opbouwen met stijlvolle stukken die je jaar in jaar uit kan dragen en eindeloos kan combineren? Wij helpen je een handje verder.

Hoe bouw je een capsule wardrobe?

Een capsule wardrobe is een kledingkast gevuld met een 25 à 40 kledingstukken waar je jaren van kan genieten. Het is meestal een combinatie van kwaliteitsvolle basisstukken zoals een jeans en T-shirt en enkele unieke stukken waar je echt verliefd op bent.

Het voordeel van een capsule wardrobe zit in het aantal combinaties die je kan maken: zo kan je met accessoires, maar ook stukken die je flatteren, elke dag een nieuwe outfit tevoorschijn toveren en met een lach op je gezicht naar je werk vertrekken.

Een capsule wardrobe is ontstaan vanuit het idee dat we te veel kleding weggooien, trendy kleding verzamelen die we beu worden en vervolgens elke dag opstaan met keuzestress.

Met een capsule wardrobe kan je investeren in kwaliteitsvolle stukken, moet je minder lang nadenken over je outfits, en ga je gewoonweg duurzamer om met jouw kleding.

Welke kledingstukken zijn echte essentials?

Een ander voordeel van een capsule wardrobe is dat zowel mannen als vrouwen met enkele kledingstukken een duurzame garderobe kunnen opbouwen.

Voor een man zijn er dus zeker heel wat andere opties. Qua bovenstukken kunnen een wollen trui, sweater, hemd, witte T-shirt en sportieve poloshirt in een neutrale kleur zoals navy of groen niet ontbreken.

Een poloshirt kan je namelijk vaak zowel casual als gekleed dragen en is perfect voor warme zakenlunches in de zomer of om onder een trui te dragen. Een witte T-shirt kan je dan weer mooi combineren met een velours overshirt in de winter of een wollen trui.

Voor je broeken schaf je best een velours broek, een jeans en een chino aan voor de winter, en een short en katoenen broek voor in de zomer. Zo heb je 10 items die je telkens in verschillende stijlen en kleuren kan aankopen, et voila: je hebt je capsule wardrobe!

 

Maar ook vrouwen kunnen makkelijk een capsule wardrobe opbouwen. In de ideale capsule wardrobe voor een vrouw vind je bijvoorbeeld een kasjmieren trui, rolkraag trui, wit hemd, donkere en lichte jeans, blazer, zijden blouse, klassieke pantalon, witte en zwarte T-shirt en een kort zwart kleedje.

Je capsule wardrobe maak je af met elegante gouden juwelen, een leren handtas, mooie lange mantel en hippe sneakers.

Eindeloze outfit combo’s met een capsule wardrobe

Het geheim recept van een goede capsule wardrobe is dat je stukken aankoopt die je eindeloos kan combineren.

Met accessoires, unieke stukken en kwaliteitsvolle stoffen geraak je trouwens al ver. We geven je enkele voorbeelden hoe je de poloshirt makkelijk kan combineren met de stukken die je terugvindt in je capsule wardrobe.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een donkergroene chino, met een donkerblauwe poloshirt en lichtgrijze trui? Werk je outfit af met een cool paar witte sneakers.

Zo kan je een poloshirt ook combineren met een donkere jeans en sweater voor een sportievere look, of stel een outfit samen met een katoenen broek en een lichte poloshirt voor een zomerse look op een chique gelegenheid.

 

Voor vrouwen heb je ook tal van opties: zo kan je een oversized wit hemd met een crèmekleurige broek combineren en werk je je outfit af met een navy mantel en flashy blauwe sjaal?

Ook een zachte kasjmieren beige trui met een lichte jeans, een hip paar sneakers en een gestructureerde zwarte blazer is dé perfecte outfit.

 

Written by admin