Wie runt Glamourista?

Wie schuilt er achter Glamourista? Wel, dat ben ik: Katrijn. Kattenzot en sinds enkele jaren verwoede pogingen aan het doen om minder te consumeren, maar kwalitatieve spulletjes. Ik leer ongelofelijk graag bij over mode en beauty, dus je gaat hier de beste tips ontdekken!

Fulltime blogger?

Ik werk als e-commerce manager (en daarvoor al jaren als SEO-specialist, digital marketeer en project manager): ik heb het grote geluk dat ik van mijn hobby al enkele jaren mijn beroep heb kunnen maken. Lucky girl…

Het werken aan Glamourista is dus vooral voor de avonduren en weekenden weggelegd, wat niet wegneemt dat ik het nu sinds 2009 nog steeds met véél liefde doe.

Hoe het allemaal begon?

Ik las blogs zoals Misslipgloss, Temptalia, Beautygloss en Fashionata en op mijn 19e begon ik pas into make-up te geraken (ik was daarvoor nogal een tomboy) en ermee te experimenteren. Daarop volgde een Youtube-verslaving en bedacht ik me dat ik zelf ook graag een eigen blog wilde. En zo gebeurde: ik leerde al prutsend (little confession right there) WordPress installeren, ontdekte hoe ik hosting en een domeinnaam aankocht en begon. Eerst lag de focus vooral op make-up, maar met de jaren is mijn liefde voor mode ook ontzettend gegroeid (bekijk mijn outfit of the day-categorie maar eens… hopelijk leid je daaruit af dat ook mijn smaak in kleding gegroeid is ;)).

Sinds ik op mezelf ging wonen en ondertussen samenwoon, is er ook een grote portie lifestyle en interieur te vinden (oh liefjes, had ik al verteld over mijn Pinterest-verslaving?).

Cruelty free/ dierproefvrije beautyblog

Sinds het voorjaar van 2017 begon ik me meer en meer te ergeren aan beautymerken die niet dierproefvrij zijn en persé winst willen halen door hun verzorgings- en beautyproducten te testen op dieren en in China willen verkopen. Ik bekeek mijn make-up stash en kwam tot de ontdekking dat bijna de helft niét dierproefvrij was. Daar moest en zou verandering in komen! En hier zijn we dan, februari 2019 en ik denk dat nu bijna 95% van beide mijn make-up- en verzorgingsproducten cruelty free is (op enkele cadeautjes na…).

Groene blog

Rond 2014 begon ik meer en meer over minimalisme te lezen. Het interesseerde me wel, maar ik deed er eigenlijk niets mee. Maar kijk, het zaadje was geplant en jarenlang ben ik bezig geweest met declutteren. Toen dat achter de rug was, kreeg ik meer interesse in groener leven, simpeler leven,… bijna altijd ‘neveneffecten’ van een minimalistischere levensstijl. Hier op Glamourista zal je dus ook steeds meer tips vinden om de wereld wat groener te maken en om een veel betere balans te vinden in je leven. Hoewel ik bijvoorbeeld geen vegetarier of veganiste ben, zal je ook recepten terugvinden die wél vegetarisch of veganistisch zijn, omdat ik vind dat je altijd alles met een open vizier moet bekijken. En wie weet word ik ooit wel weer volledig vegetarisch of veganistisch.

Mijn doelgroep

Ohjee, dit is een moeilijke. Mijn doelgroep? Dat zijn meiden, jongens, mannen, vrouwen, transgenders,… Iedereen die maar zin heeft om hier op Glamourista te komen lezen. Hier doen we dus niet aan hokjes. Meestal tussen de 14 en 55, maar natuurlijk zitten daar ook uitzonderingen tussen (ik zou het niet anders willen <3). Tout court: mensen die net als ik een passie hebben voor dierproefvrije make-up, mode en een groenere lifestyle! Ook ligt hun smaak heel erg uit elkaar: van budgetproducten tot high end. Lekker divers!