in

Zo combineer je kledingstukken die een statement maken

(Last Updated On: July 19, 2023)

Onlangs een uniek kledingstuk geshopt dat enkele hoofden zal doen draaien? Dan weet je wellicht maar al te goed dat zo’n items net iets moeilijker te combineren zijn dan eenvoudige basics. De rollen zijn nu dan ook omgekeerd: een grote hoed, een tas met drukke print of een jurk in een felle kleur vul je best aan met basics, maar er zijn nog andere manieren om dit soort stukken stijlvol te dragen. De volgende 5 tips geven je alvast inspiratie.  

statement kleding
statement kleding

Contrasterende stijlen 

Om het originele kledingstuk nog interessanter te maken, kan je het combineren met items uit verschillende stijlen. Op die manier creëer je misschien een leuk contrast, wat eventueel resulteert in een eigen boeiende stijl. Draag bijvoorbeeld een blazer op een gekleurde jeans, om zo een informele en een formele uitstraling te combineren. 

 

Creëer een balans 

Heeft het statement stuk een volumineuze vorm? Zorg dan voor balans in je outfit door de rest van de kledingstukken strakker of subtieler te houden. Anders loop je het risico dat het unieke item niet meer opvalt. Combineer bijvoorbeeld een wijde broek met een getailleerde top of een oversized trui met een strakke rok, short of broek. 

 

Vul aan met accessoires

Unieke stuks gaan dus goed samen met minder opvallende items, maar vind je dit wat saai? Dan kan je het kledingstuk aanvullen met originele juwelen. Denk aan een dames ketting met kleurrijke kralen of grote gouden oorbellen. Je sieraden zullen namelijk nooit andere onderdelen van je look overtreffen, want ze zijn slechts een subtiele aanvulling. 

 

Zelfvertrouwen 

De uitspraak ‘zelfvertrouwen is het mooiste wat een vrouw kan dragen’ is absoluut niet gelogen. Dus wanneer je in de ochtend je outfit samenstelde en koos voor een jurk met een opvallende print, is het belangrijk om volledig achter die keuze te staan. Wees bovendien niet bang om er eens wat meer uit te springen dan anders, want op de basics raakt iedereen soms uitgekeken. 

 

Speel met kleuren 

Combineer je item dat een statement maakt met de juiste kleuren zodat het complete plaatje klopt. Over het algemeen passen kleuren die complementair zijn goed bij elkaar. Een andere optie is kleuren die contrasteren met elkaar. Je kan ook even research doen naar theorie over kleuren, en vergeet vooral niet om voldoende te experimenteren. Durf bijvoorbeeld juwelen te kopen met roze kralen om deze te dragen op een groene blouse. 

 

Written by admin