in

Vijf festivalkapsels – handige festivalkapsels!

(Last Updated On: July 10, 2019)

Festivalkapsels! Binnenkort nog een festival in de planning staan? Deze festivalkapsels helpen je de festivals door! De kapsels zijn snel gemaakt en ook nog eens handig om wat vettere haren te verbergen (nog een tip: neem een bus droogshampoo in je eigen haarkleur mee naar de weide. Je zal het nodig hebben!) en zien er gewoon heel erg leuk uit. Ook erg leuk: festivalkapsels voor lang haar!

Festivalkapsels

festivalkapsels-2

Een festivalkapsel met een haarjuweel: very Coachella! Dit is een prachtig festivalkapsel voor als je meer van bohemian kapsels houdt. Zoals op de foto supertof gecombineerd met leuke gouden neptattoos!  (Navistock via shutterstock) Hele toffe look!

Festivalkapsels met bloemen in je haar

festivalkapsels

Bloemenkronen zijn dé trend als het op festivalkapsels aankomt! Je kan ze trouwens tegenwoordig ook gewoon kant-en-klaar kopen, maar een zelfgemaakte bloemenkroon geeft je net dat tikje ‘hippie’ extra! Een met de natuur, enzo! ( magicinfoto via shutterstock) Superleuke top, vind je niet?

Festivalkapsels: spelen met haarbandjes

festivalkapsel

Nog een prachtig voorbeeld van enkele festivalkapsels bij elkaar: lange haren gecombineerd met een mooie bloemenkroon of een leuke haarband! ( Nejron photo via shutterstock)

Echte bloemen in je haar!

festivalkapsels-lang-haar

En jawel: nog maar eens een festivalkapsel met bloemen! Behalve fijne weidebloemetjes, kan je dus ook gewoon heel handig je boeketje op tafel recyclen! Handig! En stiekem staat het ook nog heel leuk, dit gekke bloemenkapsel! ( Sunkids via shutterstock)

Vlechtkapsels met bloemetjes

festival-hair

Vlechtkapsels zijn trouwens ook fantastisch als festivalkapsel, dat zien we ieder jaar opnieuw! Hier een variant zonder vlechten, maar met een mooie bloemen kroon! ( Zdenka Darula via shutterstock)

Deze snelle paardenstaart met vlecht is een van mijn favoriete festivalkapsels.  Hou je pony even apart en neem een grote pluk haar. Vlecht deze pluk en neem hem mee in een hoge paardenstaart. Laat je pony terug los, style hem indien nodig, en voilà… je eerste festivalkapsel is al klaar.

Festivalkapsels: nog meer tips!

Een festivalkapsel voor de doorwinterde vlechtster. Begin met enkele vlechten te maken en eindig met een grote vlecht van het onderste gedeelte van je haar. Zet alles nonchalant vast met speldjes en spray er eventueel nog wat haarlak over.

Geen zin in gedoe met vlechten en speldjes? Helemaal begrijpelijk! Deze look is perfect voor haar waar je droogshampoo op gebruikt hebt omdat het wat volumineuzer en stugger is. Toupeer je haar nog een klein beetje aan de wortels en zet het vast met 2 elastiekjes, onder je kin (anders krijg je een kleuterlook en dat is niet schattig als je ouder dan 10 jaar bent).

Het beste van twee werelden: een festivalkapsel met los haar en een vlechtkapsel in één. Heel handig trouwens als je een bad hairday of een bad pony day hebt 😉 Vastzetten met een speldje en dat is het! (Wat heeft zij trouwens een mooie blonde haarkleur!).

Normaal ben ik absoluut geen fan van bloemen in het haar (yet again, ik vind het normaal gezien iets voor kleuters of communiekapsels) maar goed, als festivalkapsel kan het nog net. Ook hier maak je weer een snelle vlecht aan de zijkant van je haar (en dat mag best een rommelige vlecht zijn). Vast maken met een elastiekje en eventueel afwerken met een bloem in je haar. Ook leuk: je kapsel afwerken met een haarbandje of kettingen. Vergeet ook zeker geen festivalproof schoenen (regenlaarzen zijn je beste vriend) mee te nemen voor op de modderige weide!

Kleine samenvatting van de festivalkapsel trends dit jaar:

  • kapsels met bloemen zijn top
  • kapsels met vlechten al helemaal
  • kapsels met kransen
  • kapsels met mooie haarbanden
  • rommelige kapsels zijn voor een keertje super

Hopelijk vinden jullie dit fantastische festivalkapsels? Hebben jullie zelf favoriete kapsels? Of misschien een festivaltip die niet mag ontbreken? Een festivaloutfit die je moet delen? Laat het gerust achter in de comments!