in

9x Hoe style je een bob (stylingtips voor bobkapsels en halflange kapsels)

(Last Updated On: July 12, 2019)

Hoe style je bobkapsels? Een bobkapsel of boblijn kan zoveel verschillende vormen aannemen: een curly bob, een lob / lange bob, een rechte bob met pony of een wavy bob… keuze genoeg! Maar… hoe style je dan eigenlijk een bobkapsel? Ik heb sinds enkele weken ook weer een bobkapsel (dat de kapsel helaas helemaal verknipt heeft, boeee) en ik was zelf ook al aan het opzoeken hoe ik nu het allerbeste mijn boblijn in model kan brengen. Bobkapsels stylen is helemaal niet moeilijk om te doen, je moet gewoon goed veel oefenen met je steiltang en je krultang, dan lukt het op den duur zeker wel. Vergeet ook niet om goede stylingproducten te gebruiken. Dit zijn dé 9 manieren om je bobkapsel in 2019 en 2020 te stylen, bekijk hieronder de handige tutorials om je kapsel te stylen:

(nog meer kapselinspiratie: korte kapsels, korte kapsels 2019, bobkapsels, halflange kapsels, kapsels 2019, kapsels) (haarkleuren)

Hoe style je een bob?

  1. Je bob wavy stylen (slag in je bobkapsel)

De allereerste manier is om je bob wavy te stylen. Of je nu een lange bob hebt (een lob kapsel) of een kortere bobstijl, je kan altijd je bob met slag stijlen. Hoe krijg je dan exact slag in je haar? De hippe manier sinds 2019/2020 is een heel erg shaggy wave: je maakt met je steiltang of je krultang een krul in je haren, maar je laat altijd de eindjes uit de tang. Zo zijn de eindjes van je haren altijd steil (je kan ze eerst wel met de steiltang bewerken) en je krult ze nooit mee. Dit is echt dé haartrend 2019.

lange-bob-stylen

 

 

curly-bob-krullen

(bron 1bron 2)

  1. een steile bob (boblijn stijlen met een stijltang)

steile-bob-bobkapsel

hoe-bob-stylen

Next up: een steile bob. Als je een steile boblijn wilt dragen, doe je dit met een stijltang. Je kan ook je haren volledig steil fohnen met een haardroger, maar dat is erg moeilijk en je moet het goed kunnen coordineren. (Wat ik duidelijk niet kan). Breng na het steilen met de steiltang ook zeker een goede haarolie aan, zodat je je haren beschermt.

(bron) (bron)

  1. een gekrulde bob  (krullen in je bob maken)

Wil je graag krullen in je bobkapsel. Ook dat is een supertoffe manier om je

gekrulde-bob-stylen

 

curly-bob-krullen

(bron) (bron)

  1. Shaggy bobkapsel

Een shaggy bobkapsel is een boblijn die heel erg warrig geknipt is. Het meeste werk voor dit kapsel ligt dus bij je kapper.

shaggy-bob-stylen

 

choppy-bob-stylen

(bron) (bron)

  1. Volume in je bob

Ook erg belangrijk als je je bobkapsel wilt stylen: goed veel volume in je bobkapsel krijgen. Als je niet wilt dat je bob snel plat gaat liggen tegen je hoofd, zorg je best ervoor dat je goed veel volume in je haren brengt voor je bijvoorbeeld je bobkapsel gaat krullen of de eindjes gaat steilen. De beste manier is een volumepoeder aan te brengen aan de wortels van je haren of om met droogshampoo te werken.

bob-volume

(bron)

  1. Je bobkapsel opsteken

Je bob opsteken? Kan dat? Yes! Hoewel het vaak een kort kapsel is (of veel bobs zijn dat toch), is

bob-opsteken

 

updo-bob-hairstyle-bobkapsel-opsteken

(bron) (bron)

  1. Lange bob kapsel stijlen

Je lange bobkapsel stijlen is ook niet heel erg moeilijk: je kan de tips gebruiken die hierboven geschreven staan bij ‘wavy bob’.

lange-bob-stylen

  1. Korte bob stijlen

Ook een korte bob kan je nog heel erg leuk stylen!

(bron) (bron)

korte-bob-stijlen

 

bobkapsels-kort

 1. Schuine bob stijlen

Een schuine bob is sowieso schuin geknipt, en daardoor iets anders te stylen dan bijvoorbeeld een blunt bob of een rechte boblijn. Ook een schuine bob kan je erg mooi stylen door je kapsel mooi in model te fohnen.

schuine-bob-stijlen

 

schuine-bob-stylen

(bron) (bron)

 

Bron hoofdafbeelding: hier