in

Hoe kaarsrechte bobkapsels stylen? (sleek bob – steile bob)

(Last Updated On: January 5, 2020)

Een van dé kapsels 2020: de kaarsrechte, steile bob. Deze kaarsrechte bobkapsels zijn prachtig, maar hoe krijg je jouw bob zo mooi sleek en glad? Wij hebben de allerbeste tips voor jou verzameld én uitgetest! Verzamel je steiltang, fohn, haarserum en we gaan aan de slag!

Hoe style je een steile, sleek bob?

Jij hebt dus een sleek bob laten knippen, helemaal top! Waarschijnlijk, toen je bij de kapper buitenstapte, zaten je haren perfect gestyled en had de kapper een pareltje van een kapsel afgeleverd. Maar nu… je hebt je haren voor het eerst sinds de knipbeurt weer gewassen of moest op de fiets door weer en wind naar huis: wég prachtig gebrusht kapsel. Je wilt natuurlijk weer diezelfde net-van-de-kapper-look krijgen in je haren, maar hoe pakken we dat aan? Geen nood, je ontdekt hier onze fijnste insider tips!

Belangrijk: gebruik de juiste tools

Ik kan het niet meer benadrukken: gebruik alsjeblieft de juiste tools en producten om je haren te beschermen! Om deze sleek bob te kunnen krijgen, heb je hitte nodig. Gebruik dus zéker een goede hittebeschermer en hittespray om op voorhand je haren alvast te beschermen.

Dus, die hittespray heb je al, top! Ook een serum of haarolie zal deugd doen voor je haren, zeker als je van plan bent om je bobkapsel vaak te bewerken met de stijltang of met de fohn. Speaking of which… ook op je stijltang en fohn wil je zéker niet besparen. Bij de duurdere modellen zitten er speciale keramische platen die ervoor zorgen dat je haren wat meer gespaard blijven van de hitte. Ik zweer al jaar en dag bij mijn Chi krultang en Chi stijltang. Mijn eigen haardroger is van Babyliss. Ook een goed haarmasker is nodig om je haren weer gezond te krijgen. Ik heb al véél goeds gehoord over de L’Oréal Olaplex  (en ik heb het zelf vroeger ook enkele keren laten doen bij de kapper, en ik moet zeggen: ik was onder de indruk). Helaas heb ik daar nog geen cruelty free variant van kunnen vinden.

Kapselinspiratie: steile bobkapsels

(bron)(2)(3)

Hoe maak je je bob kaarsrecht?

Goed, je hebt helemaal voorbereid en jouw haren ook. Laten we nu maar eens aan het echte werk gaan beginnen. Je wilt dat je bobkapsel er shiny en ‘sleek’ gaat uitzien. Breng dus geen matterende producten aan in je haren, een goede haarolie of glansspray is wél aan te raden.

Stap 1: handdoekdroog haar

Laat je voorbereide haren drogen tot ze handdoekdroog zijn. Leg ook ineens al je scheiding goed.

Stap 2: gebruik een fohn

Neem je fohn en droog je haren. Zet een mondstuk op je fohn zodat je heel gericht kan drogen (niet de diffuser!). Gebruik tijdens het drogen een paddle brush.

Stap 3: verdeel je haren in veel verschillende parten

Verdeel vervolgens je haar in veel verschillende stukken en ga met de steiltang aan de slag. Hoe dunner en kleiner de plukken haar die je door de steiltang haalt, hoe beter!

Stap 4: Laat afkoelen en werk af

Laat je haren tenslotte afkoelen en werk af met een klein beetje serum of haarolie.

 

(bron)(bron2)(bron3)

Bobkapsels steil haar

(bron) (bron)(bron)

Tutorials: sleek bob