in

Welke kapsels matchen perfect met jouw sterrenbeeld?

(Last Updated On: April 24, 2021)
Welke kapsels matchen perfect met jouw sterrenbeeld?

Zoek je inspiratie voor een nieuw kapsel, met name voor de kleur, dan kijk je natuurlijk goed om je heen. Wat hebben je vrouwelijke collega’s, familieleden en vriendinnen met hun haar gedaan? Misschien kijk je nog wel het meest naar hoe de beroemdheden in binnen- en buitenland hun kapsel hebben.

Maar wist je dat je perfecte kapsel gewoon ín de sterren staat? Pas je kapsel aan op basis van je sterrenbeeld en je zult een verpletterende indruk maken. Je sterrenbeeld symboliseert tenslotte je persoonlijkheid, en die breng je in je uiterlijk weer heel goed over via je kapsel.

Of dat nu lekker in je comfortzone valt, of juist een explosie van kleur is, laat je karakter je coupe versterken en andersom! Heeft je bff hetzelfde sterrenbeeld? Match met elkaars kapsel!

Lees ook: wat is je sterrenbeeld? Ontdek je sterrenbeeld

Lees ook: Je ideale partner volgens je sterrenbeeld? 

Lees ook: haarkleuren 2021

Ram (21 maart tot en met 20 april)

Spontaan, impulsief en streng maar rechtvaardig, dat is hoe jij als ram wordt omschreven. Je bent niet bang en houdt wel van een uitdaging op z’n tijd. Je experimenteert graag met van alles.

Dus waarom waag je je niet eens aan een uitdagende kleur zoals rood, al dan niet met donkere ondertoon. Ook het populaire periwinkle, een mix tussen lavendel en blauw, staat jou geweldig!

Nog meer rode haarkleuren

warme-rode-haarkleur
warme-rode-haarkleur

(Shutterstock)

Stier (21 april tot en met 20 mei)

Stieren houden van luxe en dat mag getoond worden, ook middels je kapsel! Met een luxueuze balayage creëer je een subtiele, zachte overgang waardoor je in je geliefde comfortzone kunt blijven. Nog meer balayage haarkleuren

Ben je wel in voor wat anders, ga dan beslist voor dip dye voor een leuke twist aan je stijl. Qua kleur is de keuze helemaal aan jou, hou je het veilig of kies je voor een knaller?

blonde balayage
blonde balayage

(shutterstock)

Tweeling (21 mei tot en met 21 juni)

Kiezen is lastig voor jou als tweeling. Je wilt je energie goed kwijt kunnen en past je snel aan aan een andere situatie. Een korte, golvende coupe past daar perfect bij.

Doordat je van nature zo nieuwsgierig bent ga je misschien graag voor een felle kleur. Echter, een mooie pasteltint zal je zachte, lieve karakter alleen maar meer benadrukken.

Nog meer korte kapsels

korte haarstijlen 2021
korte haarstijlen 2021

(Shutterstock)

Kreeft (22 juni tot en met 22 juli)

Jij kunt het beste op een subtiele manier je kapsel veranderen, zo blijf je lekker in je veilige comfortzone. De mallen streak bestaat uit een aantal lichtere plukken in het haar en is een moderne combinatie van balayage en highlights.

Kleine verandering, groots resultaat en dus ideaal voor een kreeft! Qua kleur ga je het beste voor een bronde haarkleur, een trendy kleur tussen bruin en blond in die goed bij je zachte karakter past.

bronde haarkleuren 2021
bronde haarkleuren 2021

(Shutterstock)

Leeuw (23 juli tot en met 23 augustus)

IJdele leeuw, wees toch niet zo bang voor de mening van anderen! Uiterlijk is belangrijk voor je en juist omdat je daar zo ontzettend veel om geeft komt je altijd goed voor de dag. Ook met een gedurfde kleur.

Verf je donkere lokken eens blond, of je lichte lokken lekker donker. Je bent niet bang om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Zorg dat je met je lokken die spotlight pakt en laat ook eens een pony in laagjes knippen!

ovaal gezicht kapsel pony
ovaal gezicht kapsel pony

(Shutterstock)

Maagd (24 augustus tot en met 23 september)

Je bent een warm persoon door je behulpzame en betrouwbare karakter. Je denkt goed na over je nieuwe coupe, omdat je waarde hecht aan dat alles goed gaat.

Qua kleur hoef je gelukkig niet lang na te denken. Koper en lichtbruin met een donkere aanzet passen perfect bij je.

bobkapsel met pony 2
bobkapsel met pony 2

Weegschaal (24 september tot en met 23 oktober)

Voor jou als weegschaal is het belangrijk om er altijd tip top uit te zien en een opvallende haarkleur als strawberry blonde misstaat je zeker niet.

Zachte kleuren als honingblond, lichtbruin en andere warme tinten matchen goed met je vriendelijke, liefdevolle karakter. Maak je verzorgde kapsel af met behulp van een trendy scrunchie, sjaal of haarspeld.

lob kapsel pony blond
lob kapsel pony blond

Schorpioen (24 oktober tot en met 22 november)

Bij jouw koppige en sterke karakter past een krachtige coupe. Ga voor shadow roots, een gekleurde aanzet die overloopt in een andere kleur.

Of ga meer out of the box mee met de trend uit de jaren ’90 die weer helemaal terug is: chunky highlights!

blonde highlights
blonde highlights

(Shutterstock)

Boogschutter (23 november tot en met 21 december)

Lang krullend haar past goed bij je zachte persoonlijkheid. Je hecht veel waarde aan onafhankelijk en vrij zijn en bent een avontuurlijk en impulsief persoon.

Laat dit vooral terugkomen in je haarkleur en kies daarom een felle, opvallende kleur. Knalblauw en knalroze staan je prachtig en boosten je zelfvertrouwen.

halflang-haar-felle-haarkleur
halflang-haar-felle-haarkleur

Nog meer felle haarkleuren

Steenbok (22 december tot en met 20 januari)

Steenbokken zijn snel tevreden met simpele dingen. Door je scheiding eens op een andere plaats te maken of wat te spelen met meer of minder golvend haar creëer je op een simpele manier al een heel ander kapsel.

Je wilt professioneel zijn en gaat daarom vaak voor een veilige, simpele kleur, al kan dat wat saai worden. Toch is het zeker eens de moeite waard om je coupe wat meer pit te geven met een bruine basis met licht- of donkerroze haarpunten.

 

Waterman (21 januari tot en met 19 februari)

Vrolijke waterman, jij geniet van alle leuke dingen in het leven. Je bent eigenwijs en doet graag wat je zelf wilt.

Dat is ook terug te zien aan de diversiteit van je coupe. Bij watermannen hoort een blij en vrolijk kapsel en de kleuren rosé goud, aqua, blauw en groen staan daar prachtig bij.

mermaid hair kayla boyer felle haarkleuren
mermaid hair kayla boyer felle haarkleuren

Vissen (20 februari tot en met 20 maart)

Lange golven of krullen zullen jouw romantische, zachte karakter goed tot uiting laten komen. Je voelt je fijn op de achtergrond, maar bent zeker niet terughoudend.

Experimenteer daarom gerust eens met een felle kleur. Groen zal je prachtig staan en ook op de achtergrond laten schitteren.