in

Tips voor haarverzorging in de zomer

(Last Updated On: October 7, 2021)

Tips voor haarverzorging in de zomer: De tijd van zon, zee en zwembad komt er weer aan! Maar dat betekent helaas ook dat je haar het op sommige momenten zwaar te verduren heeft. Het kan namelijk droog worden of compleet verkleuren. Gelukkig zijn er manieren om je haar ook in de zomermaanden goed te verzorgen. Lees de tips hieronder!

haarverzorging-zomer
haarverzorging-zomer

Bescherming tegen de zon

Je wil na maanden te hebben gewacht op de zomer natuurlijk wel genieten van die welverdiende zon. Je hoeft die zonnestralen dan ook echt niet helemaal te vermijden. Wel kun je je haar op verschillende manieren ertegen beschermen. Je kunt er namelijk voor kiezen om je haar op verschillende momenten vast te dragen; op het strand of in het zwembad bijvoorbeeld. Ook heb je verschillende haarsprays die UV-bescherming bevatten, die zou je ook kunnen gebruiken. En wist je dat in 2021 hoeden en petten bij vrouwen een echte trend is? Kies voor een casual bucket hat of de klassieke baret. Wil je echt een statement maken? Kies dan voor en leuke zomerse strohoed!

 

Kijk uit met zee- en zwembadwater

Het is een groot deel van je vakantie: lekker zwemmen! Maar het is tegelijkertijd ook erg slecht voor je haar. Het chloor van het zwembad zorgt ervoor dat je haar erg snel uitdroogt en ook zeewater is niet bevorderlijk voor de textuur van je haren. In dit geval is het verstandig om tijdens het zwemmen je haar op te steken en niet te vaak met je haar onder water te gaan. Een extra tip is om je haar van tevoren al nat te maken onder de kraan; op deze manier zijn jouw haren minder gevoelig voor chloor of zout.

 

Je hoofdhuid is belangrijk

Een bruin kleurtje hoort bij de zomer, maar een rode hoofdhuid voorkom je liever! Niet alleen is het erg vervelend wanneer je hoofdhuid verbrandt omdat het erg kan steken en jeuken, het staat ook niet erg charmant. Vooral dames met blond haar moeten oppassen: blond haar is vaak dunner en laat dus meer zonlicht door. Het is dan ook helemaal niet vreemd om wat zonnebrandcrème op je hoofdhuid aan te brengen. Niet te veel, want je wil natuurlijk niet de rest van de zomer met vet haar rondlopen! Ben je van plan om wel uren te tannen? Kies dan voor een hippe bandana om die zonnestralen tegen te houden! Is het wel misse boel en is je hoofdhuid verbrand? Verzorg je haar dan bijvoorbeeld met Tea Tree Shampoo, deze shampoo is speciaal ontwikkeld voor een kwetsbare, gevoelige hoofdhuid.

 

Minder vaak wassen

Het lijkt wat tegenstrijdig, want je wil met het warme weer natuurlijk vaker je haar wassen. Toch is dit geen goed idee. Door vaak je haren te wassen zorg je ervoor dat de natuurlijke oliën en haarvetten uit je haar verdwijnen. In combinatie met de zon kan dit erin resulteren dat je haar nog droger aanvoelt. Het kan ook de andere kant op gaan, namelijk dat je haar nog sneller vet wordt door het vele wassen. Het beste is om tijdens de zomerperiode je haren zo rond de 2 à 3 keer per week te wassen. Gaat dit bij jou echt niet op? Dan kun je er nog voor kiezen om een droogshampoo uit te proberen.

 

Wees niet te bang: je haren kunnen echt wel tegen een stootje. Maar een beetje extra aandacht tijdens de zomermaanden kan geen kwaad!