in

Hoe maak je beachwaves in je haar? Zo krijg je slag in je haar!

(Last Updated On: September 11, 2021)
Dit zijn alle methodes waar je prachtige beach waves mee kunt creëren!

Zo makkelijk krijg je waves in je haar

Een dagje strand is niet alleen heerlijk, maar je haar gaat er ook super goed van zitten. Iedereen kan deze zorgeloze zomerse look prima hebben. Geen tijd om naar het strand te gaan, maar wil je wel graag beach waves? Beach waves zijn een grote haartrend en zien we opkomen als een van dé kapsels in 2021.

Voor het creëren van beach waves in je haar zijn verschillende methodes die je kunt toepassen. In deze blog leren wij jou alle manieren waarmee je gemakkelijk en snel de perfecte beach waves in je haar maakt.

hoe-beach-waves-maken
hoe-beach-waves-maken

Voorbereiding: dit heb je nodig

Eerst en vooral is het belangrijk om je haren goed voor te bereiden. Ik werk zelf het liefst op voorhand met een fijne shampoo die mij sowieso al wat extra slag in mijn haar geeft (die vind je hier: beste shampoo zonder sulfaten) en wat salt spray om mijn haar extra textuur en body te geven. Als jouw haar niet gemakkelijk krul kan houden, raad ik je aan om een goede haarmousse in je haren te doen.
Ga je een van de manieren proberen met een krultang of een stijltang? Prep je haar dan ook goed met een hittebeschermer!

Hoe maak je zelf beach waves in je haar?

Dit zijn enkele verschillende manieren om je haren in waves te maken!

1. Vlechten, vlechten en vlechten

Deze methode is vrij simpel en er komt geen hitte aan te pas dus deze manier beschadigt je haar ook niet. Hoe? Simpel, je begint met het wassen van je haren. Als je dit gedaan hebt, kun je je haar föhnen of laten drogen, maar zorg er wel voor dat je haar nog een beetje nat is.

Vervolgens ga je je haar in plukken verdelen. Bedenk eerst hoe wavy je haar moet worden en ga vervolgens je haar vlechten.

Bij grove vlechten krijg je grove beach waves bij kleinere vlechtjes krijg je meer beach waves.

Laat bij het vlechten van je haar de laatste centimeters van je haar met rust. Als je dit ook gaat vlechten is de kans groot dat je lokken gaan pluizen en dat haalt natuurlijk het effect enigszins weg. Vervolgens pak je een zacht elastiekje en maak je jouw vlecht vast. Als je dit gedaan hebt duik lekker je bed in en ga slapen. Als je de volgende ochtend wakker wordt maak je de vlechtjes rustig los en je beach waves laten zich zien. Je hoeft er alleen nog maar even met je vingers door heen te gaan en je bent klaar.

Geen tijd om te slapen met je vlechten? Dan kan je ze ook nog föhnen om een sneller resultaat te krijgen. Ik zou je aanraden om de vlechten zo dik mogelijk te maken, dan krijg je lekker grote waves in je haar.

  • geen hitte nodig
  • geen extra tools nodig
  • je moet kunnen slapen met vlechten in je haar

2. Knot

Je kunt je beach waves look ook creëren door middel van knotjes. Zorg er wel voor dat je een hittebestendige spray gebruik bij deze methode. Hoe werkt deze methode? Je kamt of borstel eerst je haar en vervolgens verdeel je jouw lokken door een middenscheiding te trekken.

Vervolgens pak je vanaf de zijkant je haar hoog vast, draai je haar net zolang totdat je een knotje hebt gemaakt. Het knotje zet je vast met wederom een zacht elastiekje of met speldjes.

Dit voorkomt een harde vouw in je beach wave krullen en is een erg belangrijke stap. Als je dit aan beide kanten hebt gedaan, pak je de föhn en warm je knotjes een minuut of 3 op.

Hierna laat je de knotjes een aantal minuten weer afkoelen en daarna kun je jouw knotjes zachtjes uit elkaar halen. That’s it!

  • Kan zonder hitte
  • Je moet de knotjes goed vormgeven zodat je mooie waves krijgt

3. Stijltang

Beach waves kun je ook creëren met een stijltang. Het is in principe geen lastige techniek, maar de techniek is wel lastig om onder de knie te krijgen. Dit kan dus wel een aantal pogingen kosten. Oefen voordat je de beachwaves gaat maken eerst even de handeling een aantal keren.

De stijltang moet natuurlijk wel uitstaan anders verbrand je jouw mooie lokken misschien en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Heb je de handeling door? Goed, zet je stijltang aan, pak een pluk haar vast en zet deze tussen je stijltang. Draai de stijltang 180 graden en vervolgens trek je de stijltang voorzichtig en rustig naar onderen toe. Herhaal dit proces bij iedere lok net zolang tot je hele haar beach waves heeft.

Geen idee wat we bedoelen? Dit filmpje laat het je zien!

4. Krultang

Dit is de meest klassieke manier als het aankomt op het creëren van beach waves. Als je een krultang gebruikt kies dan wel voor een krultang die een staaf heeft die wat dikker is. Met een dunnere krultang krijg je een strakke krul en dit is niet wat je wilt bereiken natuurlijk.

Je gaat per plukje haar je haar krullen. Tijdens het krullen moet je continu veranderen van richting. Je pakt dus een plukje en je krult naar je gezicht en vervolgens krul je bij hetzelfde plukje weer van je gezicht af.

Dit doe je net zolang tot je bij de onderkant van je lok bent gekomen. Let er wel op dat je de onderkant van je haar niet mee krult. Op die manier wordt het natuurlijke effect bewaard.

5. Beach waves met krullend haar

Heb je zelf al krullen? Bofkont! Prachtige krullen hoeven geen warmtebehandeling te ondergaan voor het creëren van beach waves. Je hoeft alleen maar een zeezout spray over je haar te sprayen en vervolgens eventjes doorkammen met je vingers. Op die manier maak je de krullen zachter en is jouw look in een handomdraai gecreëerd.

6. Scrunching

Als je erg fijn haar hebt is deze methode absoluut een van de best werkende. Pak een texturizing spray of een goede mousse. Vervolgens ga je het door knijpende bewegingen in je haar te maken verdelen. Als je dit gedaan hebt hoef je alleen nog maar te genieten van jouw mooie beach waves.

7. Krulspelden

Deze manier is zowel eenvoudig als goedkoop: de foam krulspelden. Als je gebruikmaakt van deze methode ga je eerst je haar wassen, vervolgens draai je krulspelden in als je haar nog nat is. Laat het zitten en haal de volgende dag of een paar uur later de krulspelden eruit en jij hebt jouw perfecte beach waves gecreëerd.

Houd er wel rekening mee dat je bij het indraaien zo groot mogelijke plukken pakt. Als je een kleinere plukjes pakt en je draait de foam spelden in dan is de kans groot dat je pijpenkrullen krijgt in plaats van beach waves. Natuurlijk ook niet verkeerd, maar dat is niet waar je op dat moment voor wilt gaan.

Let goed op dat je echt goede krulspelden gebruikt. Zelf vind ik de standaard krulspelden met klitteband echt verschrikkelijk en werk je beter met krulspelden die je gemakkelijk kan vastzetten, zoals deze.

Ook handig: een set warme krullers! Deze hot rollers zijn ideaal als je niet te lang wilt wachten.

8. Slaap met een haarband

De beach waves zijn prima te creëren door middel van invlechten, maar je kunt nog een andere methode gebruiken om de beach waves te creëren zonder hitte hier bij te gebruiken. Je kunt dit namelijk ook bereiken door een stoffen haarband. Hoe?

Je pakt een dikke stoffen haarband die je om je hoofd doet. Je pakt vervolgens een plukje haar vast en deze draai je om de haarband heen. Vervolgens pak je bij elke pluk haar steeds een iets dikkere pluk. Je draait de plukken haar van zijkant tot zijkant om de haarband heen.

Nog meer manieren om je haren meer volume en krul te geven? Lees dan ook: je haar krullen zonder hitte.