in

United Wardrobe: mijn ervaringen, opgelicht, review en klachten?

(Last Updated On: February 15, 2020)

De United Wardrobe app bestaat nog niet zo heel lang maar wordt steeds populairder. Ik testte deze United Wardrobe app voor jullie uit: wat zijn mijn ervaringen met United Wardrobe, hoe zit mijn review eruit, heb ik klachten of werd ik opgelicht op deze app? Kwamen al mijn pakketjes aan van de bestellingen die ik deed? En heb ik zelf wat verkocht?

Hoe werkt United Wardrobe?

Een beetje zoals Vinted, is United Wardrobe een online marktplaats waar je tweedehands spullen (voornamelijk kleding en accessoires) kan kopen en verkopen. Je rekent gemakkelijk online af en de verkoper kan gemakkelijk het pakketje posten. Easy peasy. En zo heb ik mijn tweedehands apps heel erg graag: niet te veel gezeur, gewoon alles heel erg gemakkelijk regelen!

Lees ook: mijn Vinted ervaringen

Opgelicht op Vinted? 

Mijn 2dehands.be ervaringen

Waarom je beter geen tweedehandse make-up koopt

Kopen en verkopen

Ikzelf heb alleen nog maar items gekocht op de app, omdat ik vanuit België zou moeten verzenden. Ik heb niet echt het idee dat het een app is die heel erg geschikt is om tussen verschillende landen te gaan kopen en verkopen omdat de verzendkosten dan nog erg hoog liggen. Tenminste, toch om een leuk tweedehands koopje te kunnen doen 😉

Lieve verkopers, reageer!

Een van mijn allergrootste ergernissen: er staat lang niet genoeg informatie bij de aangeboden items! Heel vaak moet je zelf even informeren naar de afmetingen, de juiste kleur, etc,… Ook het bieden loopt op een erg rare manier, vind ik.

Betaalmogelijkheden op United Wardrobe?

Hoe kan je betalen op UW en wat zijn de meest gebruikte betaalmogelijkheden? Je kan betalen met Ideal, Paypal en Bancontact.

Kan je United Wardrobe in België gebruiken?

Ja, dat kan: je kan United Wardrobe zeker in België gebruiken, maar zorg dan wel dat je even goed filtert! Anders betaal je je echt waar blauw aan de verzendkosten en dat kan natuurlijk ook niet de bedoeling zijn.

United Wardrobe: ervaringen, review. Hoe betrouwbaar is de app? Is er vaak oplichting?

Mijn review over United Wardrobe

Wat is mijn review en mijn eindresultaat? Hoewel ik er zelf nog maar 4 keer iets besteld heb, is het altijd wel goed gegaan. Op het moment dat ik de spulletjes gekocht heb, was er nog niet echt sprake van veel Belgen op United Wardrobe en heb ik spullen vanuit Nederland gekocht en ze via PostNL laten leveren (wat best wel duur was).

Welke landen?

Op dit moment kan je tweedehands items kopen op United Wardrobe in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

Hoe kan je betalen?

Je kan betalen met iDeal, Paypal en Bancontact.

In welke talen is United Wardrobe beschikbaar?

De app kan je gebruiken in het Nederlands, Duits, Engels en Frans.

Telefoonnummer van de klantendienst?

Ik heb geen telefoonnummer van de klantendienst gevonden online, maar ik heb wel al erg veel goede reviews gelezen over de customer service bij United Wardrobe, en dat is vaak bij tweedehands platformen en marktplaatsen zoals Vinted, 2dehands en Marktplaats wel een héél ander verhaal. Zelf heb ik de klantendienst nog niet nodig gehad, dus heb ik er persoonlijk nog geen ervaringen mee.

Klachten over United Wardrobe

Dit zou geen goede review zijn over mijn ervaringen met de app, als ik ook niet even zou aanhalen wat er allemaal nog verbeterd kan worden (volgens mij).

  • heel irritant: alle filters die je instelt, worden iedere keer opnieuw gereset… heel irritant
  • verkopers reageren vaak niet op vragen die je stelt
  • weinig leuke items te koop als je niet in Nederland woont (de app is nog niet zo bekend buiten Nederland, denk ik?)

Wat zijn jouw ervaringen met United Wardrobe?

Laat zeker ook even je ervaringen achter in de comments! Hoe meer we elkaar kunnen helpen en ervoor kunnen zorgen dat we oplichting en oplichters kunnen voorkomen, hoe beter! Wat is jouw favoriete aankoop die je op United Wardrobe gedaan hebt? Of misschien vind je het een geweldig handige app om je kleerkast weer eens leeg te maken?

Written by Gladmin