in

Vinted ervaringen: verkopen en kopen van tweedehands kleding en accessoires

(Last Updated On: July 12, 2019)

Enkele weken geleden stond ik met een vriendin op de closet sale van Oxfam: we wilden allebei onze kasten graag een beetje leger zien en we wilden er ook wel een klein zakcentje aan overhouden. Daar vertelde een van de andere verkoopsters over Vinted en was er echt wel tevreden over. Aangezien ik al weken doodgespamd wordt met reclame over Vinted, probeerde ik het eens en installeerde de app. Benieuwd naar mijn ervaring met deze app?

Mijn eerste verkoopjes op Vinted: ervaring

Ik besloot eerst en vooral al mijn items te koop te zetten die ik op de closet sale niet verkocht kreeg. En die kleren verkochten als zoete broodjes. (ik was stomverbaasd)

Aangezien ik 2dehands en Marktplaats en hun bijhorende geleuter, gezaag en onnoemelijk veel heen-en-weer-gemail en gechat beu was, en erna nog altijd om mijn geld moest zagen of mensen eraan moest herinneren dat er een item gereserveerd stond voor hen, is dit echt hemels!

Heb je interesse in een kledingstuk of een accessoire? Top! Dan betaal je ofwel de prijs die de verkoper vraagt, of je doet een bod. Onzinbiedingen kunnen niet, je moet altijd een bepaald percentage van de vraagprijs bieden, dat is heel erg fijn als verkoper

Tip: Geef korting

Heb je veel items in je shop staan? Je kan een soort van opbouwende korting instellen, dat helpt echt goed met spulletjes verkopen. 2 stuks aan 10%, 3 stuks aan 15,… Je kiest dit helemaal zelf, maar het helpt echt.

 • onzinbiedingen zijn niet mogelijk
 • je kan een tegenbod uitbrengen als verkoper
 • er wordt gelijk betaald door de koper
 • De app houdt de kopers up-to-date van verzending etc,…
 • Je kan filteren op mensen in de buurt en ermee afspreken (de app geeft dit zelf aan)

Voordelen van Vinted

 • je betaalt direct, het item is dan ook direct van jou
 • betalen gebeurt snel met een credit card
 • super lage verzendkosten, zelfs naar de buurlanden
 • het is erg Europees, dus een veel grotere markt dan pakweg alleen België of Nederland.. Veel meer keuze
 • weinig rommel die verkocht wordt
 • verzenden kan via de post of via Mondial Relay (voor de postkosten betaal je wel het normale tarief)

Nadelen van Vinted

 • betalen kan alleen met een creditcard
 • erg gericht op Frankrijk en Wallonië… het helpt wel als je een mondje Frans spreekt (en anders is daar altijd Deepl of kan je Engels ook zeker proberen)
 • voor de lage verzendkosten heb je een Mondial Relay punt nodig in de buurt (wij hebben dat hier niet, gelukkig heeft vriendlief zelf voorgesteld om er met de fiets naartoe te rijden… thank god for Pokemon Go ;))
 • Het werkt een beetje verslavend, hahahahaha. Benieuwd wanneer vriendlief bovenstaande belofte intrekt als hij voor de zoveelste keer in dat winkelpunt staat :p
 • als verkoper krijg je je geld pas nadat de koper het item ontvangen heeft
 • tweedehands make-up die in prima staat is, maar gebruikt is, kan je er amper verkopen

Ik ben heel erg benieuwd: deze week heb ik al items verkocht en aangekocht (mijn tweedehands kleerkast) . Voorlopig is er nog geen item op hun bestemming aangekomen, maar dat zou denk ik eind volgende week wel zo moeten zijn. Geen idee hoe dat er allemaal uit gaat zien en of alles betrouwbaar zal zijn. Ik las op bepaalde fora al wel enkele klachten over Vinted, maar die zijn er ook altijd over Marktplaats of 2dehands… je moet maar een rotte appel tegenkomen natuurlijk, dat kan op ieder platform.

Lang leve tweedehands kleding

Ik ben wel erg blij met dit soort apps, omdat ze er voor zorgen dat je je kleding veel sneller weer kan verkopen en het een tweede leven krijgt. Zelf ben ik gek van King Louie jurkjes en King Louie shirtjes en ik vond enkele van mijn wishlist op deze app. Hopelijk krijg ik ze ook in goede staat binnen! Ook tweedehands handtassen vind ik fantastisch omdat ze vaak een mooi patina krijgen en het leer soepeler is. Plus, is het ook wat diervriendelijker om tweedehands leer te kopen.

Op dit moment ben ik echt lyrisch over deze app… kopen en aankopen gaat echt zalig vlot en zonder gedoe. Voor nu dus al een hele dikke aanrader, hopelijk blijft dat zo zodra mijn kopers hun spulletjes ontvangen en ik mijn gekochte tweedehandsspulletjes aankrijg.

Updates volgen!

Written by admin

5 Comments

 1. Hoi, heb je ondertussen de betalingen vlot ontvangen? Ik zou voor de eerste keer iets verkopen op Vinted, maar het gaat ineens om een vrij groot bedrag (skipak) en twijfel nu toch om dat op de post te doen zonder vooraf betaald te zijn …

  • Hoi Lynn!
   Ja, ik heb alle betalingen ontvangen… zou dringend het artikel moeten updaten. Bij mij ging het toch wel om een 120 euro in totaal (tot nu toe). Moest de aankoper vergeten om aan te geven dat alles ok is (daardoor kan je betaling soms wel even duren), gewoon eventjes een reminder sturen en dan komt het wel goed. Zodra het in je Vinted portemonnee staat, en je aanduidt dat je de betaling wilt ontvangen, staat het enkele dagen later op je rekening. Bij mij is het nu bij een stuk of 10 bestellingen goed gegaan!

   Maar als het een te groot bedrag is (bij mij was het max 35 euro voor een jurkje) en je je daar niet goed bij zou voelen, kan je misschien beter kijken om het op 2ehands te verkopen? (al zijn bij mij al mijn Vinted verkoopjes goed gegaan)

3 Pings & Trackbacks

 1. Pingback:

 2. Pingback:

 3. Pingback: