in

Welke pony past bij mijn gezicht? (kapseltips voor vrouwen)

(Last Updated On: October 22, 2019)

Welke pony past bij jouw gezicht? Ontdek je gezichtsvorm! Wil je graag een pony, bles of frou-frou laten knippen maar twijfel je welke van deze pony’s het beste bij jouw gezicht zal passen? Lees dan zeker verder: wij geven je de allerbeste tips om je gezichtsvorm te bepalen én welke pony het beste bij jouw gezichtsvorm past. Ps: deze tips gelden alleen voor vrouwen, dus dames: ontdek deze superhandige tips & tricks!

Lees nog meer kapseltips: kapsels 2020, korte kapsels 2020

Welke pony past bij mijn gezicht?

Je gezichtsvorm bepalen is niet heel erg makkelijk (zeker niet bij jezelf), maar we schreven er een superhandige stap-voor-stap-gids voor. Daarin leggen we uit hoe je kan bepalen welke gezichtsvorm je hebt. Nu je dat weet, kan je de volgende handigheidjes checken: welk kapsel past bij mijn gezicht, welke bril past bij mijn gezicht,…

Gelukkig hebben we hier al een artikel aan gewijd: hoe bepaal ik mijn gezichtsvorm – zo ontdek je snel welk gezichtstype jij hebt en of die pony wel leuk bij je gaat staan. Natuurlijk moet je je hier niet aan houden, dit is helemaal niet in steen gebeiteld hoor. Het zijn gewoon erg handige tips voor als je niet zo goed weet hoe je je gezicht wat meer in balans kan brengen, als je dat graag zou willen. Zeggen we hier mee dat als je deze gids niet volgt, je haar afschuwelijk is? Neeeee, helemaal niet! Doe gewoon wat je zelf graag wilt en kijk maar of je deze gids graag wilt volgen of niet!

welke-pony-gezicht

(foto / foto / foto)

Hoe weet je welke gezichtsvorm je hebt?

Als je ooit hebt overwogen om een pony te laten knippen, dan weet je dat een pony een van de beste haartrends is die je gezicht in een kwestie van minuten drastisch kunnen veranderen. Met de stijl en de lagen die goed passen bij uw gezicht, kunt u meer definitie toevoegen aan uw uiterlijk. Als u uw pony-stijl en je bezit het, kunt u zeker rock elk type van pony, ongeacht de vorm van uw gezicht.

Wat is je haartype?

Voordat je een pony laat knippen, moet je rekening houden met een aantal factoren, bijvoorbeeld de haarstructuur en hoe je middenscheiding valt. Een botte en zware pony ziet er prachtig uit op dik haar, maar het resultaat zou niet hetzelfde zijn als je dun haar hebt. Voor die laatste (kapsels voor dun haar)  zou een schuine pony de beste optie zijn of, als dat niets voor jou is, wees dan bereid om veel haar naar voren te trekken om een zwaardere look te krijgen.

Wat is je gezichtsvorm?

De vorm van je gezicht is ook een belangrijke factor om rekening mee te houden. Zorg ervoor dat je weet wat de vorm van het gezicht is en voordat je een pony kiest die bij je past, kun je inspiratie opdoen bij verschillende gezichtstypes en kiezen wat beter bij je zal passen. Weet je onder welk gezichtstype je valt? Top, dan ga je hieronder al veel extra informatie vinden om te weten te komen welk type pony bij je gezicht past.

(foto / foto / foto)

Ronde gezichtsvormen: welke pony staat leuk?

Er zijn tal van ponystijlen om mee te spelen als je een ronde gezichtsvorm hebt. Met een rond gezicht, is je doel om je gezicht visueel wat langer te maken. Net daarom zien lange zijwaartse pony’s  (schuine pony) er op ronde gezichten erg flatterend uit. Dit komt omdat de snit van je pony meer lengte in je gezicht toevoegt en daardoor een meer ovale vorm creëert.

Schuine pony

Een schuine pony die naar het einde toe smaller wordt, is ook zeer stijlvol voor ronde gezichten. Je kan je pony met wat wax  verder vormgeven. Om een look te krijgen die je gezicht smaller maakt, kun je het uiteinde van de pony lichtjes krullen. (hoe je haar krullen met een steiltang)

Rechte pony’s

Rechte pony’s kunnen ook erg flatterend zijn op een rond gezicht als je ze niet korter dan iets onder de wenkbrauwen laat groeien. Als je dik haar hebt en je wilt je pony recht dragen, laat je haar een klein beetje uitdunnen.

Pony’s met een rond gezicht

Hoe je je pony te stylen

Bij het stylen van je pony moet je er rekening mee houden dat je met een rond gezicht best geen middenscheiding maakt. Vergeet bovendien niet om wat volume op de kroon van je hoofd te krijgen. Heb je dun haar? (Kapsels voor dun haar) Dan helpt het om je pony in laagjes te laten knippen.

Ovale gezichtsvormen: pony’s

De ovale gezichtsvorm wordt altijd beschouwd als de ideale vorm bij vrouwen. Dit komt omdat de breedte en de lengte van het gezicht perfect in balans zijn en dus geschikt zijn voor veel verschillende kapsels. Als je deze gezichtsstructuur hebt, dan heb je meer vrijheid met de beschikbare kapsels en pony’s voor jou. Let er wel op dat je niet kiest voor een stijl die je gezicht langer of breder laat lijken.

Ovale gezichtsvormen zijn ideaal voor korte kapsels en je kan meer body in je haar krijgen door texturen en lagen in de pony door de hele snit toe te  laten voegen.

Choppy pony / choppy bangs

Ook volle pony’s die wat ruw geknipt zijn, zijn ideaal.  (aka: choppy bangs) Dit werkt voornamelijk erg goed als je haar echt vol is. Maar je bles hoeft ook niet zo vol te zijn dat het er zwaar en overweldigend uit gaat zien. Om er een zachtere en pluizige textuur te krijgen bij je pony, kan je een lichte inham aan de uiteinden laten knippen en licht afgeronde hoeken. (of die desnoods fohnen)

Stompe pony (blunt bangs), rechte pony

Stompe, rechte pony’s kunnen sterk worden verwijderd door een ovaal gezicht. De perfecte snit wordt bereikt door onder je wenkbrauwen te scheren en niet langer een fractie van je wenkbrauwen te laten zitten. Wil je een iets zachtere bles? Dan kan je je rechte pony laten blenden met de slierten haar aan de zijkant van je pony.

Gordijn pony’s / Bardot pony’s

De gordijnpony’s (curtain bangs), ook wel bekend als Bardot pony’s, passen niet alleen bij ovale gezichten, maar zien er even flatterend uit op bij veel andere gezichtsvormen. Om deze stijl nog aantrekkelijker te maken, kan je een middenscheiding kiezen.

Zijwaartse pony / Sideswept bangs

Een andere mooie stijl die werkt op verschillende gezichtsvormen is de zijwaartse pony. Als je een haarlijn hebt die geen weerborstels (heet heel grappig ‘cowlick’ in het Engels) of widow’s peak heeft, dan zal je deze pony makkelijker voor je zijn om te managen omdat je haar aan de ene kant zal blijven liggen.

(foto / foto / foto)

Lange gezichtsvormen / Langwerpig gezicht

Rechte pony met textuur
Heb jij een langwerpig gezicht? Dan is het zeker de moeite waard om een rechte pony te proberen met wat textuur. Ook als je haar van nature uit golft, is dit een heel goede pony voor jou. Deze pony heeft iets meer structuur dan een gewone rechte pony, toch zorgen ze ervoor dat je die horizontale lijn creëert, wat zorgt voor meer balans in je gezicht.

Bardot pony / bardot bangs

Een Bardot-pony (vernoemd naar Brigitte Bardot) is helemaal hot nu! Wil je graag een meer ovale gezichtsvorm creëren? Dan kan je de pony iets zwaarder laten knippen aan de uiteinden. Misschien wil je deze pony helemaal niet dragen met een middenscheiding (zo is het eigenlijk wel bedoel)? Dan kan je zeker aan je kapper vragen om wel een Bardot pony te knippen, maar om die te knippen terwijl je haar anders gescheiden is.

Lange schuine pony’s

Een lange schuine pony ziet er prachtig uit en de look  ervan kan nog worden verbeterd door met een ronde borstel te föhnen: zo krijge je verbazingwekkend volume in je pony. Dit zorgt ineens ook voor een afrondend effect omdat het het grootste deel van je voorhoofd bedekt. Wees voorzichtig met de lengte van de schuine pony’s, want waar ze stoppen is waar je het meest verbredende effect krijgt. Je kunt ervoor kiezen om de pony in het midden van je gezicht te laten eindigen in plaats van ze helemaal rond de kin te laten eindigen. Als je een langer kapsel hebt, kun je je pony tot aan de bovenkant van de wenkbrauwen laten komen, zolang ze maar het grootste deel van het voorhoofd bedekken.

Vierkante gezichtsvormen

Een vierkant gezicht kan vrij lastig zijn voor een pony. Dit komt omdat het handelsmerk van een vierkant gezicht de hoekige kaak is. Hierdoor is het gezicht normaal gesproken ongeveer even breed van de kaak tot het voorhoofd inclusief de jukbeenderen. Het kiezen van een te rechte pony of bles zal alleen maar de hoeken van de kaaklijn benadrukken en dat is iets wat de pony net zou moeten proberen verzachten. Er zijn echter tal van slimme pony-stijlen voor deze gezichtsvorm.

Zachte, warrige pony’s

Zachte warrige pony’s zijn perfect om de aandacht af te leiden van de hoeken van de kaak. Met deze warrige en ruige stijl van pony hangen de pony’s ook niet naar recht beneden. Hierdoor krijg je beweging en zachtheid in je gezicht en in je kapsel. Volle maar gestructureerde pony’s zijn een prachtige optie als je een vierkant gezicht hebt. Veel dames met vierkante gezichten proberen dikke, volledige pony’s te vermijden, maar dat is hoeft echt niet! Textuur laten knippen in je haar is hier de sleutel omdat je zo de rechte lijn verbreekt en minder nadruk op je kaak legt.

Lange schuine pony

Lange schuine pony’s zijn een goede keuze voor veel vierkante gezichten. Ze hebben normaal gesproken een schuine beweging over het voorhoofd. Je kunt ervoor kiezen om ze lang te dragen of je kan ervoor kiezen om ze een centimeter of twee korter te laten knippen. Als stylingtip: droog je haren met een borstel en haardroger en föhn zo nog meer schwung in je pony.

(foto/foto/foto)

Omgekeerde driehoek gezichtsvorm/ hartvorm

Een pony is voor het omgekeerde-driehoeks-gezicht ideaal. Waarom? Wel, omdat de pony een perfect hulpmiddel is om een breed voorhoofd te verbergen en uiteindelijk veel meer aandacht te trekken voor je ogen. Welke pony’s raden we aan of af voor vrouwen met een omgekeerde driehoek-gezichtsvorm? Lees vooral verder hieronder:

Welke pony’s vermijd je best met dit gezichtstype?

Een van de stijlen die je moet vermijden met een omgekeerde driehoekige gezichtsvorm is een volledige rechte, stompe pony. Dit komt omdat deze stijl alleen je gezicht veel korter doet lijken en de onderste helft van het gezicht nog smaller lijkt. Het doel van je  kapsel als je dit type gezicht hebt, is om een illusie van breedte aan de onderkant van het gezicht te creëren.  De manier om dit te doen is door jezelf een simpele, ruige pony in het midden van het gezicht te laten knippen.

Gordijn pony’s/ curtain bangs

Een gordijnpony is een prachtige keuze. Verbeter deze look door je haar trapsgewijs aan de zijkant van je gezicht te laten vallen en ergens rond je jukbeenderen te stoppen. Dit is het punt waar het gezicht smaller is en het zal zorgen voor een meesterlijk verbredend effect.

Korte pony

Als je een kort kapsel hebt, is een kortere pony te overwegen. De beste manier om deze look volledig af te maken is door veel textuur te creëren en een neerwaartse beweging te maken als je de pony stylet. Vergeet niet dat je pony je wenkbrauwen moet laten zien, maar dat je niet te hoog op je voorhoofd moet gaan zitten. Naast de pony in laagjes te laten knippen, kan je ook je pony in een balayage laten verven om nog meer de aandacht weg te leiden van je bredere voorhoofd.

(foto / foto)

Peervormige gezichtsvorm/ driehoekig gezicht

Het peervormig gezicht – ook bekend als driehoekig gezicht – kan een echte haaruitdaging zijn. Dit komt omdat niet alleen de stijl van je pony van belang is, maar ook de haartextuur. Zo kan krullend haar echt roet in je eten gooien omdat het weer extra volume creëert waar je het net niet wilt hebben. d

Afgeronde pony

Zware, ronde pony’s kunnen het prachtige in je naar boven halen. Je kunt dit type pony er beter laten uitzien door je pony net tot onder je wenkbrauwen te laten knippen en de pony wat afgerond te laten knippen (of dit zelf zo te stylen). Dit helpt je ogen ongelofelijk opvallen. Afhankelijk van hoe smal je gezicht is, kun je met deze look een ovale of ronde gezichtsvorm bereiken. Je kunt ook kiezen voor de zware,  rechte pony’s die in principe een sterke horizontale lijn vormen en veel meer gewicht toevoegen aan de bovenkant van je gezicht, waardoor de onderste helft van je gezicht in balans is. Als je van een wat ronder uiterlijk houdt, dan is dit een stijl om te overwegen.

Curtain bangs

Wees voorzichtig met pony’s die onder de kaak stoppen, omdat alles wat korter is dan dat meer aandacht naar je kaaklijn zal trekken. In plaats van je haar recht in het midden een middenscheiding te geven, kun je het haar aan één kant focussen en een zijscheiding maken, wat resulteert in een minder driehoekige look. Bovendien ziet deze stijl er het beste uit als je je haar steil draagt, omdat krullend haar alleen maar meer breedte creëert.

Opvallende pony’s

Je hoeft je pony helemaal niet in je gezicht te dragen… je kan er ook voor zorgen dat je pony grotendeels buiten je gezicht valt! Denk maar aan een kuif of een opgestoken lok haar, die dan weer dienst doet als een soort van pony. Je kan hier heel wild mee gaan, zolang je er maar voor zorgt dat je ‘pony’ breder is dan je voorhoofd.

Nog meer kapselinspiratie nodig?

Wat denken jullie van deze kapseltips? Kan je hiermee iets makkelijker naar de kapper stappen, denk je? Ik gebruik deze tips zelf ook altijd als ik naar de kapper ga, omdat ze me heel erg vaak een verkeerde bles aanmeten 🙁 Dus dan ben ik veel liever goed voorbereid en zorg ik ervoor dat ik wel naar buiten stap met wat ik graag wil qua pony. Hoe doen jullie dat?

Ontdek hier nog veel meer kapselinspiratie:

kapsels 2020, haarkleuren 2020, korte kapsels 2020, kapsels, korte kapsels, bobkapsels, kapsels met pony, kapsels voor dun haar