in

Hoe maak je krullen met een stijltang: de beste tips én video’s

(Last Updated On: October 10, 2019)

Hoe maak je krullen met een stijltang? Krullen maken met een stijltang: is je haar krullen met een stijltang moeilijk? Ontdek onze allerbeste tips om zelf supermakkelijk krullen te maken met je steiltang (stijltang). Het duurt soms eventjes voor je de juiste techniek onder de knie hebt om krullenkapsels te maken, maar met deze tips lukt je dat veel sneller. Ik toon je graag verschillende manieren om mooie krullen te maken met je stylingapparaat, zodat je zelf kan kiezen welke van deze krulmethodes je het beste ligt. En welke soort krullen kan je allemaal maken met deze methodes?

Krullen maken met een stijltang

Klinkt misschien een beetje gek, krullen maken met een stijltang, daar dient die toch helemaal niet voor? Maar zodra je deze technieken een beetje in de vingers hebt (ha-ha), is dit een methode om krullen te maken die je echt vaak zal gebruiken!

Ontdek nog andere kapselskorte kapselsfeestkapsels voor lang haar, feestkapsels voor kort haarkapsels voor dun haar,kort haar met krullenkapsels met pony, back to school kapsels

Bobkapselskapsels voor halflang haar, vlechtkapsels

2 methodes om je haar te krullen met een stijltang

1.  Methode 1:

Dit is de meest gebruikte methode, maar sommigen vinden deze methode het moeilijkste om te leren. (Hoi, ik ben er daar eentje van, haha) Bekijk zeker eens hoe deze methode moet en oefen deze methode ook zeker eens. Misschien vind je het net zoals ik soms een beetje te ingewikkeld om je tang zo vast te houden.

2. Methode 2:

Lukt de allereerste methode niet? Begrijpelijk, die eerste kreeg ik ook niet perfect onder de knie.


Hoe ga je te werk om je haren te krullen? Neem een plukje haar  (niet te groot! ) en wikkel je pluk haar rond je stijltang.

Een kleine tip van mij: oefen met een koude stijltang voordat je je  stijltang opwarmt. Laat je haren ook niet té lang in de stijltang zitten, dat is heel erg slecht voor de gezondheid van je haren. Neem geen al te dikke plukken als je aan het krullen bent.

Extra manieren om krullen te maken met je stijltang

Zo, nu heb je gezien hoe je de basis-krullen kan maken met je tang. Maar wil je ook graag waves kunne maken of andere soorten krullen? Dan is bovenstaande ‘hoe krul ik mijn haar met een stijltang’-tutorial heel erg handig voor jou!

Krullen maken met je stijltang (kort haar)

En hoe zit dat dan met kort haar? Kan je ook makkelijk krullen maken met je stijltang in korte kapsels?  Ja hoor! Kijk maar mee naar deze Youtube tutorial waar handige tips gegeven worden om korte kapsels te krullen met een stijltang.

Hou je krullen zo lang mogelijk in je haar

Oké, het is je gelukt om krullen te maken in je haar met je stijltang, super! Maar… hoe zorg je ervoor dat je die krullen dan zo lang mogelijk in je haar blijven zitten? Deze tips gebruik ik zelf ook altijd om mijn krullen zo lang mogelijk te houden, want ze werken supergoed! Het is belangrijk dat je een goede

 1. Investeer in een goede stijltang (dit is mijn favoriete stijltang)
 2. Bereid je haren voor met hittebeschermers (dit is mijn favoriete hittebeschermer)
 3. Maak krullen met je stijltang
 4. Laat je krullen even koud worden
 5. Style je krullen zoals je graag wilt

De beste stijltangen om krullen te maken

Welke stijltang is het beste om je haren te krullen? Sowieso moet je altijd kijken of je een zo’n kwalitatief mogelijk stijltang kan kopen, omdat je anders je haren echt kapotmaakt en frituurt. Je mag dan je haren zo goed mogelijk voorbereiden om te gaan krullen, als je de krullen maakt met een slechte krultang, maakt dat niets uit.

Zelf zweer ik bij de Chi stylingapparaten: ik heb hun krultangen, curling wands én een stijltang en ik zou echt geen andere meer willen. Ik gebruik ze nu al meer dan 9 jaar en ze zijn nog zo goed als nieuw! Die zou ik dus echt wel aanraden!

10 verschillende soorten krullen maken met één stijltang


In deze tutorial zie je hoe je verschillende soorten krullen kan maken. Wil je graag mooie vintage ‘pin curls’ of net hele losse wavy krullen maken? Je leert het in deze tutorial:

 • pin curls maken
 • de klassieke krul
 • mermaid curls (zeemeermin krullen)
 • hele zachte krullen, eerder een wave
 • je haar heet maken met een stijltang, en dan met een speldje vastzetten
 • krul alleen de puntjes
 • krullen met een vlecht: maak een vlecht en ga er dan met de stijltang overheen
 • pijpekrulletjes
 • uitgeborstelde krullen maken
 • krullen met aluminiumfolie (alsof je met warme rollers gewerkt hebt)

Kapselinspiratie:

(foto 1/ 2/ 3/ 4/ 5/ 6/ 7)