in

Kapsels voor vrouwen boven de 50 – kapsels voor 50+ dames

(Last Updated On: May 30, 2020)

Heel wat vrouwen van in de 50 grijpen terug naar de kapsels die ze al jarenlang gewend zijn. Het kan soms wat vreemd aanvoelen om wat nieuws te doen met je kapsel. En dat begrijpen we! Je hebt al jaren een bepaalde stijl en een nieuw kapsel proberen kan angstaanjagend zijn. Vaak komt daar nog bij dat je haar wat dunner wordt met de jaren (dat merk ik nu al bij mezelf) of kan je haarstructuur veranderd zijn (nog ladies die veel stugge witte en grijze haren hebben? Check!). Toch zijn er een heleboel leuke en vooral erg moderne kapsels die een dame wat jonger kunnen doen lijken, maar die vooral beter passen bij je dunnere haar of stuggere haren. Is dit een verplichting? Welnee, helemaal niet! Toch kan het leuk zijn om eens te kijken naar al deze kapsels voor 50+ dames.

Kapsels voor vrouwen van 50+

Wij hebben alvast enkele mooie moderne kapsels op een rijtje gezet die mooi passen bij een dame op middelbare leeftijd. Heb je erg dun haar? Ontdek dan ook deze kapsels voor dun haar.

Hoe style je dunner wordend haar? Zelf heb ik hier ook al erg last van: ik verlies flink wat haar en begin veel witte en grijze haren te krijgen. Dit zijn de stylingtips die ik bij mezelf toepas om wat meer volume in mijn haar te krijgen én om dat volume te houden: ik gebruik regelmatig een fijne haarmousse en laat mijn haren drogen aan de lucht. Daarnaast probeer ik niet te vaak mijn haren te stylen met stylingtools. Ook fixeer ik mijn kapsel met een haarspray. Wil je graag een wat wildere look in je haren? Dan is zoutspray ideaal!

  1. Lang kapsel of halflang kapsel met krullen en volume

Hoewel heel wat vrouwen kiezen voor een kortere coupe eens ze de 50 benaderen hoeft dit niet altijd de werkelijkheid te zijn: zie het zeker niet als een verplichting om je haren kort te moeten knippen. Mooi, lang en krullend haar kan je wat jonger doen lijken. Daarnaast kan jij je mooie en veerkrachtige haar laten zien. Mooie krullen geven je een glamoureuze uitstraling. Wanneer je bij de kapper zit kan je vragen om een elektrische permanent – een methode die van Korea is overgewaaid. Daarnaast is het altijd een goed idee om je haar in laagjes te laten knippen. Indien je liever geen permanente krullen zet kun je dit effect ook verkrijgen met een krultang (dit is mijn favoriete krultang die je haren ook nog beschermt).

krullen-kapsels-50
krullen-kapsels-50

(foto)

halflang-haar-50
halflang-haar-50

(bron)

  1. Steil haar in laagjes

Hoewel krullen erg mooi kunnen zijn, staat niet iedereen met golvend haar of kan het te veel werk zijn om iedere dag je haren te krullen (en: ook weer niet zo gezond voor je lokken). Wanneer je liever steil haar hebt kun je eventueel kiezen voor een steil kapsel in laagjes Deze look is erg onderhoudsvriendelijk en wanneer je wat leuks wil doen kan je nog altijd de krultang gebruiken of je haren snel in een knotje gooien.

Daarnaast zorgen de laagjes in je haar ervoor dat je toch een mooi volume creëert en kan je eventueel de laagjes naar je gezicht toe stylen of net niet. Wanneer jij je haar droogt gebruik je best een grote ronde borstel om je haar in de plooi te leggen. Vergeet geen goede hittespray te gebruiken, zeker om je dunner wordende haar te beschermen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Indeed, it can appear superfluous to promote your work or post pictures of your manicure in these times. But let’s not be so quick to judge each other based on social activity and things about each others lives, which we – in reality – know nothing about. What you post on Instagram is not necessarily a reflection of how you feel, how you deal, what you do … or what you sacrifice. We are not all wired the same way. Perhaps you are just trying to keep it light, attempting to stay positive and not go mad. But we are all going a bit mad, and we can all use a little escapism these days. Social media is the perfect place for that. If you want horror, just watch the news. So, save the criticism for another time – let’s lift each other up instead! Thanks for thinking of me @honey_b.e.e_ We miss you all. xx

Een bericht gedeeld door Annika von Holdt (@annikavonholdt) op

  1. Lang haar met een pony

Lang haar met een pony – zou dat wel bij mij staan nu ik 50+ ben? Het is een vraag die heel wat vrouwen zich stellen, maar dat hoeft helemaal niet. Wil jij lang haar met een pony dragen? Gewoon doen! Lang haar met een pony kan je er niet enkel jonger doen uitzien, een pony of froe kan jouw gezicht ook perfect kaderen en bijvoorbeeld je jukbeenderen benadrukken. Daarnaast kan een pony ook een statement zijn – heel wat creatieve vrouwen bijvoorbeeld, dragen lang haar met een pony.

Eens je die lokken vooraan afknipt is het natuurlijk moeilijk om terug te keren en het duurt eventjes voor je pony weer bijgegroeid is. Daarom vraag je best even aan je kapper of jij met zo’n kapsel zou staan. Mensen met zowel dik haar als dun haar kunnen voor dit kapsel kiezen. Toch is het best om je kapper te vragen de pony niet helemaal recht te knippen wanneer je eerder dun haar hebt.

Lees ook: welke pony past bij mijn gezicht?

  1. Een middellang kapsel met laagjes

Een van de nadelen van ouder worden is dat je haar zijn model en vitaliteit kan verliezen. Je haar heeft opeens geen fut en vooral geen volume meer. Wanneer dit voor jou het geval is, is het een goed idee om voor een middellange en gelaagde snit te kiezen. We spraken eerder al van een lange gelaagde snit. Toch is het best even stil te staan bij het feit dat een middellange gelaagde snit jouw haar een pak meer volume zal geven.

Een middellang kapsel met laagjes laat je er wat meer jeugdig uitzien en kan jouw haar weer doen heropleven. Wanneer je in de kappersstoel zit, vraag je best aan de kapper om beweging toe te voegen en om de bovenste lagen discreet rond de jukbeenderen en kaak af te werken.

Lees ook: nog meer laagjeskapsels

  1. Middellang haar met een pony

Heb je liever geen lang haar, maar zie je het idee van een pony wel zitten? Dan kijk je best eens naar een coupe met halflang haar en een pony. Deze tijdloze snit is zowel geschikt voor de zomer als de winter en kan zowel recht als gestyled gedragen worden. Het is best om je haar net wat langer dan je schouders te houden om jouw pony in balans te jouden. Daarnaast kan je ook kiezen om je pony wat langer te laten.

halflang-kapsel-50
halflang-kapsel-50

(foto)

  1. De Lob of lange bob

De bob is weer helemaal terug. Hoewel we de bob even verder in dit artikel zullen introduceren wou ik het eerst even over de lob hebben. De lob is een lange bob en een zeer stijlvol kapsel voor de vrouw van middelbare leeftijd (ach, eigenlijk wel voor iedere vrouw). De lob accentueert namelijk het volume en omlijst je gezicht perfect.

Het is een goed idee om jouw kapper te vragen je lob aan de achterkant wat langer te laten knippen dan aan de voorkant. Op die manier breng je niet enkel beweging in je snit, maar ook volume.

Lees ook: welke bob staat bij mijn gezicht?

Lees ook: de mooiste bobkapsels

Lees ook: rechte bobkapsels

Lees ook: bobkapsels met een pony

Lees ook: lange bobkapsels

bobkapsel-dames-50
bobkapsel-dames-50

(foto)

  1. Een toffe pixie cut

De pixie cut is een erg gewaagde snit, en het kan een verschrikkelijk grote stap zijn om te nemen. Een pixie cut is een kort, ietwat ondeugend kapsel dat door heel wat bekende Hollywood vrouwen – ik denk maar aan Kris Jenner, met succes gedragen wordt. Door de pixie cut lekker ruw en ruig te houden is dit een kapsel waar je niet veel aan te onderhouden hebt. Daarnaast kun je de pixie cut op heel wat verschillende manieren stylen waardoor je altijd met een ander kapsel naar buiten komt. Met een pixie cut zie je er niet enkel jonger uit, je zal je ook jonger voelen. Dit is ook een ideaal kapsel voor dunner haar.

kort-kapsel-50
kort-kapsel-50

(bron)

  1. De klassieke bob

Daarnaast raden we je ook aan om eens een kijkje te nemen naar de klassieke bob. De klassieke bob is een tijdloze snit die heel wat vrouwen perfect staat. De klassieke bob zal je gezicht namelijk perfect omkaderen en kan de nadruk leggen op je jukbeenderen en ogen.

Een goede bob zit lichtjes om je gezicht heen en is erg veerkrachtig. De kapper zal de bob op gelijke lengte snijden. Daarnaast is een bob ook een snit waar je heel erg weinig aan zal moeten doen. Op zich moet je enkel met een ronde borstel je haar stylen tijdens het drogen. Verder is een bob ook makkelijk te onderhouden door de kapper gezien het een erg makkelijke en vooral veel voorkomende snit is.

  1. Een bob met warrige krullen (wavy bob)

Een messy bob kan zowel gedragen worden als klassieke bob of als lange bob. Je kan ervoor kiezen permanente krullen in je haar te laten aanbrengen of om jouw natuurlijke krullen te laten doorkomen (of om regelmatig krullen of waves in je bob te maken).

Een wavy bob ziet er erg natuurlijk en erg veerkrachtig uit en vergt heel erg weinig onderhoud – hoe minder onderhoud hoe beter eigenlijk. Een mooi bob met krullen zit altijd een beetje in de weg en past erg goed voor vrouwen die erg artistiek zijn.

warrige-bob-50
warrige-bob-50

(bron)

10. Pittige korte kapsels

We bekeken al enkele prachtige pixiecuts voor dames van 50+, maar een bijzondere categorie zijn toch echt de pittige korte kapsels. Vaak worden deze kapsels ook in wat meer fellere kleuren geverfd.

kort-haar
kort-haar

(foto)

kort-haar-vrouwen-middelbare-leeftijd
kort-haar-vrouwen-middelbare-leeftijd

(foto)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Talk about a proud family! All three of #YolandaHadid’s kids showed up to support the launch of her new book, #BelieveMe. ?: Getty Images

Een bericht gedeeld door HELLO! US (@hellomagus) op