in

Hoe kies je een goede barbier of mannenkapper?

(Last Updated On: May 11, 2020)

Hoe kies je een goede barbier of mannenkapper? Tegenwoordig kan je in elke hoek van de straat een kapper aantreffen, dus het hoeft zoals je wellicht al begrijpt geen moeite meer te kosten om je haar in vorm te houden. Vroeger werd in de volksmond een barber of ook wel barbier genoemd. De moderne benaming is herenkapper. Zodra de kappers eindelijk hun deuren weer mogen openen, is het waarschijnlijk dringend tijd om naar de kapper te gaan. Grote kans ook dat jouw vertrouwde kapper snel volgeboekt zal zitten en je op zoek moet naar een nieuwe barber of herenkapper. Maar hoe weet je of je bij een goede barber of mannenkapsalon terecht komt?

Wat is een barbier?

Eigenlijk is de term barber niet helemaal de juiste benaming. Een barber is namelijk een specialist in het knippen, scheren en verzorgen van baarden en snorren en knipt daarnaast ook vaak de haren van mannen. De naam barber komt uit het Latijn, waar het baard betekent, waardoor een barber vroeger helemaal geen herenkapper was, maar zich alleen focuste op baarden.

barber
barber

Tegenwoordig combineren luxe barbers hun diensten met het knippen, zoals ook gedaan wordt in herenkapsalons. Wil je een keer een bezoekje gaan brengen aan een barber maar weet je niet zo goed wat je kunt verwachten qua behandelingen en prijzen, dan wil ik je graag laten zien hoe deze wereld eruit ziet.

Wat kan je bij een barber doen?

Een barber is er in eerste instantie ervoor om je baard te laten verzorgen en vaak ook om je haar te laten knippen, echter zijn er een groot aantal behandelingsmogelijkheden. Zo kan je baard alleen geknipt of geschoren worden, of ook met meerdere middelen op de juiste manier verzorgd worden. Ook zijn er in de barbershops vaak meerdere combinaties van behandelingen nodig waarbij je bijvoorbeeld zowel je haar en baard kunt laten knippen, om zo goed als nieuw later de deur weer uit te stappen.

barbier
barbier

Hoe handig is het om er weer fris en fruitig uit te zien, niet alleen voor de omgeving maar ook voor jezelf.  Uiteraard kan je bij een barber ook je haar laten doen, dus je zit niet alleen vast aan de baard. Ben je de laatste weken bezig geweest met zelf je mannenkapsel knippen? Was het niet zo’n groot succes? Geen nood, de kapper zal je met plezier weer aan een fris geknipte coupe helpen!

Niet alle mannenkappers zijn barbieren

Ook wel zo handig om te weten: niet alle mannenkappers zijn barbieren en omgekeerd. Als je een afspraak maakt, is het dus wel zo goed om eventjes te informeren wat de diensten zijn.

Is het waard om in deze tijd nog naar een barber te gaan?

Een goede barbier kan je van goed advies voorzien en je een te gekke ervaring bieden en dit niet alleen, het is ook een traktatie voor jezelf. De echte barbershop is dus niet zomaar een duffe salon, maar juist een shop met een eigen image. Om die te bezoeken is dat een hele ervaring. Vaak zitten ze in speciale panden, is er van alles te zien en zit je in een lekker ruige barber chair. Toch iets anders dan de massagestoel bij de wasbak tussen de dames, toch? Naast de leuke ervaring is het ook een hele verwenning.

Wanneer vrouwen hun nagels laten lakken, waarom zou je je dan als man niet laten verwennen. Met een lekkere scheerbeurt bijvoorbeeld. Dat is echt een hele andere ervaring dan thuis met je scheermes aan de slag. Het is pure wellness voor de man en bovendien krijg je zeker een paar handige tips mee hoe je jouw huid het beste kunt verzorgen thuis. Naast de twee bovenstaande zaken is het ook leuk om naar een andere omgeving te Wees nou eerlijk, wil jij als enige man plaats nemen tussen dames met folies in hun haar, big screens met fashion voor vrouwen en een kopje thee met een bonbon? Of zit je liever tussen andere mannen met een biertje en praat je over het voetbal? De sfeer in een barbershop is stoer en mannelijk en daar voel jij je nu eenmaal beter thuis! wat heb je namelijk te zoeken tussen alle dames die hun haar laten kleuren en de laatste trends op dat gebied? Jij wilt waarschijnlijk alleen een stoere coupe en advies over je haar- en huidverzorging. De barbershop verwelkomt je graag!

Hoe kies je een goede barbier?

  • vraag rond bij je kennissen
  • lees reviews op Google, Facebook,…
  • Wil je graag dat er bepaalde technieken gebruikt worden? Bel eens op voorhand

Lees ook: herenkapsels 2020 / mannenkapsels 2020

Deze mannenkapsels en herenkapsels moet je gezien hebben

Welk herenkapsel past bij jouw gezicht?