in

Zelf je haar knippen (voor mannen): de beste mannenkapsels

(Last Updated On: April 8, 2020)

De kappers en barbers zijn gesloten, maar hoe jij of je partner dan jouw mannenkapsel op peil? Geen nood! Ik verzamelde allerlei fantastische herenkapsels die je zelf gemakkelijk (of iets minder gemakkelijk) kan scheren of knippen.

Op zoek naar vrouwenkapsels om zelf te knippen? Lees dan: zelf je haren knippen

Zelf je haar knippen

Als man zelf je haar knippen en je kapsel bijhouden: het kan! Wij geven je graag de allerbeste tips om je kapsel zelf bij te knippen en te onderhouden.

Wat heb je nodig om zelf je haren te knippen?

Hoe zelf je haar knippen en scheren?

Alpha M is een bekende blogger en Youtuber die echt fantastische tips geeft voor mannen: fashion, liefde, mode,… you name it! Ik was dan ook heel erg nieuwsgierig hoe hij dit zou aanpakken. Dit is een bijknipbeurt/bijscheerbeurt die je in enkele snelle stappen kan nabootsen.

Heb je iemand daar mee in quarantaine zitten die je kan helpen? Dan lijkt het me ideaal als die persoon je meehelpt. Zeker als je korter haar hebt, is het niet zo gemakkelijk om je eigen kapsel bij te knippen of aan de slag te gaan met scheren.

Hoe begin je eraan om je eigen haar te knippen of te scheren?

Styling

Stap 1: maak je haren nat (handdoekdroog)

Stap 2: kam je haren naar boven en maak 3 delen

Stap 3: Begin bij je bakkenbaarden en ga naar boven (kijk in het filmpje heel goed naar de beweging die hij maakt)

Stap 4: Neem je spiegel en doe de achterkant van je hoofd

Stap 5: neem een ander opzetstuk en begin aan de fade: je gaat ietsje hoger dan bij de vorige stap

Stap 6: nog een ander opzetstuk en doe hetzelfde

Stap 7: neem het kleinste opzetstuk en verstel de messen, ga weer over de vorige delen

Stap 8: in de volgende fase ga je het gebied rond je oren netter maken, hiervoor zoek je liefst iemand om je te helpen als dat kan!

Stap 9: Maak je haren bovenaan terug een beetje vochtig

Stap 10: Kam je haar omhoog en knip er een stukje af (hij knipt hier horizontaal, ik zou je eerder aanraden om te gaan inknippen)

TIP: Wil je goed kunnen onthouden welk stuk je al geknipt hebt? Maak je haarlok dan pas nat op het moment dat je het gaat knippen!

 

Hoe style je je kapsel?

Gebruik eerst wat hittebeschermer als je je haren gaat drogen met een haardroger (dit is onze favoriet). Daarna heb je een beetje zoutspray nodig voor je haren en nog wat haarpommade. Kam je haar in model en begin je haren te drogen.

Om het af te werken, neem je nog een klein beetje haarcrème om het in plaats te leggen.

Zelf een fade cut scheren

In de allereerste video in dit artikel liet ik je al zien hoe je je mannenkapsel in een fade cut kan scheren en kan bijhouden, deze bovenstaande video’s helpen je daar nog wat extra bij. Het is altijd heel handig als je wat extra tutorials kan bekijken, want ik kan me best voorstellen dat dit niet gemakkelijk is om bij jezelf te knippen en scheren!

Zelf je haren knippen: van lang naar kort

Heb je een herenkapsel of mannenkapsel dat helemaal uit model is gegroeid?

Dan is dit filmpje echt de moeite om eens te bekijken: wauw! Ik denk niet dat hij ooit nog terug naar de kapper moet gaan ūüėÄ

Stap 1: leg je scheiding zoals je de scheiding wilt

Stap 2: gebruik je tondeuse met een groot opzetstuk en begin door je haar te gaan om het meeste volume eruit te krijgen (hier wordt een nummer 8 gebruikt)

Stap 3: Doe hetzelfde voor de achterkant van je haar

Ga van beneden naar boven, maar niet recht! Ga naar boven, en maak dan een afbuigende beweging!

Stap 4: Na deze stappen ziet je haar er al een stuk lichter uit!

Stap 5: dit is het moeilijkste gedeelte: je gaat nu weer heel voorzichtig je kapsel perfectioneren bij je nek en oor. Hier moet je dus heel nauwkeurig werken met de spiegel. Heb je iemand in huis die je kan helpen? Dan is dit het ideale moment om hen erbij te roepen!

Stap 6: