in

Dé bekendste soorten piercings – alles wat je moet weten 

(Last Updated On: March 21, 2021)

Dé bekendste soorten piercings – alles wat je moet weten : De kans is groot dat jij graag een piercing wilt laten zetten, je bent namelijk niet voor niets bij dit artikel terecht gekomen. Er zijn ontzettend veel soort piercings die je kunt kiezen.

Om je hier wat meer over te laten zien hebben we in dit artikel de bekendste piercings voor jou uiteengezet, zo weet je precies waarvoor je kunt kiezen. 

Geschiedenis van de piercing

Voordat we ingaan op de verschillende soorten piercings is het handig om eerst even te kijken naar de geschiedenis van de piercing. Piercings zijn echt al ontzettend oud. Er wordt geschat dat mensen al duizenden jaren voor Christus piercings droegen. 

Met name in de tijd van de Egyptenaren was de piercing echt ontzettend populair. Voorheen was het vooral een teken van macht en rijkdom, maar vandaag de dag kan iedereen een piercing dragen. Door deze veelzijdigheid is het op dit moment dan ook nog steeds een van de meest populaire sieraden onder zowel mannen als vrouwen. 

Verschillende soorten piercings

Veel mensen weten niet dat er echt ontzettend veel verschillende soorten piercings te vinden zijn. Deze talloze opties maken het voor jou mogelijk om een piercing te kiezen die echt bij je past. Om je hier wat beter bij te helpen hebben we hieronder een paar van de bekendste soorten oorpiercings voor jou op een rijtje gezet. 

  • De industriële piercing – Een industriële piercing wordt ook wel een staafpiercing genoemd. Dit is een dubbel gaatje van het kraakbeen aan de bovenkant van je oor. Als je op zoek bent naar een opvallende piercing, dan is de industriële piercing echt een goede optie om hiervoor te kiezen. 
  • De oorlelpiercing – Zoals de naam al wel laat zien is een oorlelpiercing een piercing in de oorlel. Omdat het in het vlezige gedeelte van het oor zit, is dit een van de minst pijnlijke om te zetten. Bij een oorlelpiercing is de genezingstijd is nog eens erg snel. Daar komt bij dat je makkelijk kunt experimenteren met verschillende stijlen! 
  • De kraakbeenpiercing of traguspiercing– Als een gewone piercing niet genoeg is kan je ook kiezen voor de kraakbeenpiercing. Dit type piercing is een bijzonder populaire keuze voor zowel mannen als vrouwen. Voor de meeste mensen is een kraakbeenpiercing niet echt pijnlijk. 
  • De helixpiercing – De helixpiercing is een kraakbeenpiercing die op het bovenste gedeelte van het oor zit. Deze piercing doet bijna geen pijn omdat hij met een kleine naald wordt gezet. Dit maakt het een zeer goede optie om voor te kiezen als je een unieke stijl zoekt. 
  • De daith piercing – Een daith is de ring die in het kraakbeen van je oor zit. Het beste aan dit type piercing is dat het verrassend veelzijdig is en bij de meeste mensen past. Sommigen geloven zelfs dat de daith piercing zou kunnen helpen bij het verlichten van migraine, al doe je het natuurlijk voor de uitstraling van de piercing. 

 

foto’s: Unsplash

Lees ook: modetrends 2021

Written by admin