in

Herfst en winter modetrends 2021: (najaar en winter fashion trends)

(Last Updated On: January 30, 2021)

Ben jij ook zo benieuwd naar dé modetrends voor herfst 2020 en winter 2020? Voor mij is de herfst mijn favoriete seizoen qua kleding: ik draag ongelofelijk graag jurkjes met een leuke panty en laarzen, wikkel me in een heerlijke grote sjaal en draag eindelijk mijn leren jasje opnieuw. Kijk jij op het einde van de zomer stiekem ook zo uit naar het herfstseizoen en winter? Ik ook!

Ontdek de herfst modetrends voor 2021 en geniet mee (perfect samen met een chai latte of een pumpkin spice latte… ‘t is the season)! Een korte samenvatting: het is  qua fashion trends de herfst voor iedereen die van warme kleuren houdt, van ‘rijke’ accessoires en van all things cowboy.

En nog véél meer + de evergreen trends die ieder jaar ongeveer hetzelfde terugkomen in deze periode van het najaar: lees hieronder maar mee!

Herfst modetrends 2021 + winter 2021 modetrends

Zo, zit je er helemaal cosy voor? Perfect! Laten we eens gaan kijken wat de modetrends voor de herfst 2021 en winter 2021 zijn:

Check ook: kapsels 2022 / kapsels 2021 / korte kapsels 2022 / korte kapsels 2021

Schoenentrends herfst winter 2021

Make-up trends  2021 herfst winter / inspo: rode lippen / hoe maak ik smokey eyes / inspo: donkere lipsticks

Neo-bourgeois: tweed, ruiten, kleine sjaaltjes

Een fashion trend die we echt heel veel gaan zien: veel tweed, ruiten, sjaaltjes, pied-de-poule,… en dat past helemaal in de neo-bourgeois trend. Denk: blazers met ruiten, een zijden of satijnen sjaaltje, tweed broeken,…
Of: een broekpak volledig in tweed! Je kan deze trend zo draagbaar maken als je zelf maar wilt. Liever niet volledig in neo-bourgeois-stijl? Je kan ook leuke accenten aanbrengen: een ruiten-sjaaltje, of misschien zelfs maar een scrunchie in deze prints. Draag je jasje over de schouders, kies voor een kraakwitte blouse, en ook kniehoge laarzen passen perfect bij deze fashiontrend. Ga volledig in pak,…

Shop deze outfits hier: outfit 1 Vero Moda/ Yesta outfit 2 / Mango outfit 3)

Y.A.S outfit / Soaked in LuxuryEspresso outfit   (shop deze trends hier)

Hoge laarzen/ lange laarzen

De laatste jaren zijn ze niet meer weg te denken, de bijna-lieslaarzen: ineens zagen we terug lange laarzen van Stuart Weissman. Je kan ze heel leuk combineren met skinny jeans, een jurkje, shorts of zoals ik hierboven al aangaf, met de neo-bourgeois trend. Wil je helemaal een edgy look? Combineer ze dan tesamen met een panty met drukke print.

Cowgirl/ Cowboy (franjes, suède,…)

Nog een leuke trend: de cowgirl en cowboy modetrend is helemaal terug! Zou Lil Nas X daar misschien iets mee te maken hebben? Hoe herken je deze trend? Veel franjes, suède stoffen, cowboylaarzen, cowboyhoeden,… Je kan hier zo ver in gaan als je zelf wilt!
(Esprit)

(Donkere) bloemenprints

Bloemenprints zien we wel vaker terugkomen, maar dit jaar is het een donkere bloemenprint die we echt enorm veel gaan zien. Denk: winterbloemen! Dus geen al te vrolijke kleurtjes deze herfst en winter, maar we kiezen voor donkerdere tinten, opgefleurd met bloemetjes. Ook heel erg leuk te combineren met de cowboytrend of de lange laarzen!

NA-KD / Yesta / Eksept  (==> shop deze trends)
Claudia Sträter / anytime / Zizzy   (==> shop deze trends)

Shiny en glitter

Ik kon niet blijer zijn met deze trend! Mijn vriend begint al te lachen als ik alweer een glittertruitje mee naar huis sleep (King Louie moest maar niet zulke leuke glittertruitjes maken, hah!), dus deze trend is op mijn lijf geschreven! Ook al omdat tijdens de herfst en winter iedereen zo vaak voor standaard, uniformere kleuren kiest, is dit een erg leuke manier om je garderobe wat meer pit te geven.
(==> shop deze trends)

Luipaard of andere dierenprint

Over pit geven aan je garderobe, gesproken: een van mijn favoriete modetrends is helemaal in deze herfst en winter 2021: luipaard printjes! Yesss! Hier kan ik dus heel erg blij om worden! Je kan de luipaardprint-trend combineren met vele andere trends die je in dit artikel vind zoals de glittertrend, cowboytrend, opvallende riemen,… en nog veel meer.
Ook erg hip dit seizoen: print met print combineren! Voor de durvers onder ons.
(Yesta / Yesta)     (==> shop deze trends)

Velours, Corduroy, leder,

Velours: je houdt van deze stof of je verafschuwt het. In mijn hoofd blijft dit een beetje een stof waarin vroeger mijn pijama’s waren… maar goed, da’s dan ook weer een trend he, de pijama-trend.
Hoe langer, hoe meer, vind ik dit wel een gave trend: het zorgt voor zoveel meer kleurdiepte in je outfit. Zou ik een velours broek dragen? Waarschijnlijk niet.. maar als topje of truitje lijkt het me wel weer super!
Shop deze looks hier: look 1 Mango / Look 2 Morgan / look 3 Only      (==> shop deze trends)
Look 1  LTB / look 2 Sisters Point      (==> shop deze trends)
Look 1 Noisy May / look 2 Pieces       (==> shop deze trends)

Punkinvloeden (kettingen,…)

De jaren ’80 zijn al enkele jaren weer helemaal terug in het straatbeeld te spotten, maar hoewel die trend stilletjesaan vervangen wordt door de ’90s trend, blijven de punkinvloeden nog wel een beetje. En dan voornamelijk: zwarte, skinny broeken, kettingen,…
(==> shop deze trends)

Rugtasjes & Back to the nineties

Ik ken de kleine rugtasjes nog van mijn kindertijd: toen had ik er eentje gekregen en begon mijn kleine – ahum – tassenverslaving. Heel erg leuk: die kleine rugtasjes zijn nu dus weer helemaal terug, maar in een iets moderner jasje. Toch is er tegelijkertijd een revival bezig van de nineties-stijl: denk maar aan kleine rugtasjes, doc Martins, tattoo-chokers, spaghettibandjes, scrunchies,…

(==> shop deze trends)

Gekleurde panty’s en met een printje

Ook een erg leuke modetrend deze herfst: combineer je jurkjes en rokken met een felgekleurde panty of een panty met een leuke print. Deze trend spotten we bij verschillende fashion shows.
(==> shop deze trends)

Opvallende riemen

Ik begin te denken dat Gucci verantwoordelijk is voor deze trend: een opvallende riem. En dan voornamelijk de voorkant van de riem, de belt buckle, mag heel erg opvallen dit seizoen. Deze trend kan je ook weer erg leuk combineren met de andere trends die je hier kan lezen: een bloemenprint jurk, met de cowboytrend,…
(==> shop deze trends)

Parels en parelmoer

Parels en parelmoer zien we ook heel erg veel: denk maar aan de leuke haarspeldjes met parels die we ineens de laatste maanden zien. Ook een parelmoer schijn zullen we weer heel veel zien, dat zagen we ook vaak op de catwalks voorbij komen. Je kan dus zeker een parelketting dragen, speldjes met parels, make-up met een parelmoer schijn,… er is zoveel keuze!
(==> shop deze trends)

Evergreens

Natuurlijk zijn er ook enkele evergreen trends die ieder jaar ongeveer terugkomen, misschien wel een klein beetje anders dan het vorige jaar. Denk hierbij aan trenchcoats, leren jasjes, grote sjaals of capes voor vrouwen. Dit zijn trends die tijdloos zijn en je vaak jarenlang kan blijven dragen, in tegenstelling tot waarschijnlijk enkele andere fashion trends in dit artikel.

Trenchcoats

Oh, ik hou zo van een goede trenchcoat! Voor dit jaar (en de komende jaren) ben ik nog op zoek naar een goede trenchcoat, dus daar ga ik binnenkort maar eens naar op zoek. Ik heb er al eentje op het oog, laat ik er maar eens over schrijven zodra ik mijn herfst- en wintergarderobe helemaal in orde heb! Dit jaar probeer ik trouwens om ook wat meer tweedehands items te kopen, ik ben erg benieuwd hoe dat gaat uitpakken. Lees hier: hoe style ik een trenchcoat?

Capes en mantels

Ook capes en mantels komen ieder jaar wel weer terug in de herfst als typische herfstjassen. Net zoals de trenchcoats, maar vaak net een tikje anders dan de voorgaande jaren. Ik vind capes er altijd zo mooi uitzien, maar omdat ik zo klein ben, vind ik het soms wat moeilijk om een goeie te vinden.

Leren jasjes

Nog een trend die we iedere herfst wel weer zien opduiken: leren jasjes! Ik schreef al eens over leuke leren jasjes, (Hoe combineer je leren jasjes) en ik vind het erg fijn om iedere herfst opnieuw mijn leren jasje weer te combineren met mijn grote sjaals. Lekker cosy en ik blijf er ieder jaar opnieuw naar grijpen, die combinatie!

Grote sjaal

Oeeeh ik ben nog altijd gek op grote sjaals! Ik heb er nog enkele die al enkele jaren oud zijn, maar er kunnen er altijd nog wel een paar bij… ik lééf in grote sjaals! Ontdek ook mijn stylingtips voor grote sjaals.

Modetrends inspiratie en outfits

Modekleuren herfst 2021 / winter 2021

Wat zijn de modekleuren voor dit herfstseizoen en winterseizoen in 2021?

Jeweltones

Zoals ieder jaar in het najaar en winter zien we ineens de jeweltones weer tevoorschijn komen. Denk daarbij maar aan heerlijk luxueuze kleurtinten zoals heerlijk warm paars, robijnrood, amethyst-groen, okergeel, warm turquoise,…
( Vila  / Blouse Wehkamp / Steps)     (==> shop deze trends)

Beige en bruine tinten

Terracotta en beige bruinige tinten zijn helemaal terug nu! Denk aan warmbruine kleuren die tegen oranje aanliggen. De camel kleur was al jaren bezig aan een opmars, maar tel daar nu ook chocoladekleuren bij, warm oranje, koel bruin, sandy beige,…
Bronnen foto’s 1 Wehkamp – 2 Anytime – Only    (==> shop deze trends)

Modekleuren 2021 inspiratie:

SHOP DEZE TRENDS
Wat denken jullie van deze trends voor de winter en herfst? Welke van deze trends zijn jullie favorieten? Ik denk dat ik de Neo Bourgeois-trend wel heel erg leuk vind.. sowieso heb ik een zwak voor ruiten en tweed, dus lijkt me wel een trend voor mij!

Written by admin