in

Pittige korte kapsels en kapselinspiratie voor kort haar

(Last Updated On: January 30, 2020)

Korte kapsels – Op zoek naar de allermooiste pittige korte kapsels voor dames en vrouwen? Ik lijst een hele hoop korte kapseltrends en haarstijlen voor je op, zodat je makkelijk vol haarinspiratie naar de kapper kan stappen. We zien de korte bob nog heel vaak terugkomen, maar bijvoorbeeld ook de pixiecuts (heel korte kapsels, extreem korte kapsels zelfs) of soms zelfs nog geschoren kapsels. Een haarkleurtrend die het nog steeds heel goed gaat blijven doen, is de ombre haarkleur, ook met een kort kapsel. En de balayage haarkleuren mogen we ook zeker niet vergeten! Als je je pittige korte kapsels wilt laten uitgroeien tot een halflang kapsel, heb ik daar ook wat extra kapselinspiratie voor voorzien.

Ontdek hier prachtige pittige korte kapsels met bril, een lange lok, korte kapsels met een pony of korte kapsels voor krullen.

Korte pittige kapsels

Pittige korte kapsels – Dit prachtige blonde korte kapsel zou ik ook zo zelf laten knippen, als ik het zou durven. Ik heb ook zelf een hele tijd een kort kapsel gehad maar ik vind mezelf toch beter staan met een langer kapsel (hangt natuurlijk ook heel erg van je gezichtsvorm af). extreem-kort-kapsel Een prachtige pixie cut: schoolvoorbeeld van een kort kapsel dat heel pittig is!

kort-kapsel Heel belangrijk bij de pittige korte kapsels van nu: verlies de pony of bles zeker niet uit het oog (ohjee, wat een flauw woordgrapje…) Vorig jaar moesten de korte kapsels heel sleek zijn (we zagen heel veel geschoren korte kapsels en wet hair kapsels), dit jaar gaan we vooral terug voor een heel zachte look en liefst zelfs nog met een krul erin.

Korte kapsels: welke haarkleuren passen bij deze kapsels?

Een lichtroze haarkleur geeft aan dit korte kapsel echt een extra toets! Het maakt je kapsel nog extra romantisch, vind ik! Ook platinablond of lichtblond staat altijd heel erg mooi bij korte kapsels, terwijl het bij langere kapsels soms erg ordinair kan staan.  Ik zei het in de inleiding al, de korte kapsels zijn gemaakt om gecombineerd te worden met een ombre haarkleur of een balayage! Natuurlijk is hét sleutelwoord! Heel mooie krulletjes in het korte kapsel, voor een superromantische look! Een prachtige kastanjebruine haarkleur voor dit korte kapsel Sleek korte kapsels zien we ook nog in het straatbeeld. Een prachtig bruin kort kapsel Een kapselvoorbeeldje: hoe een kort kapsel perfect kan samengaan met een mooi geknipte pony!

Pittige korte kapsels met een pony en bles

korte-kapsels-voor-dames

kapsels-kort

kort-kapsel

Een iets langer kort kapsel: maar je ziet dat je korte haren ook ongelofelijk leuk kan combineren met een schuine pony.

kort-haar

Wist je dat je ook een rechte pony kan combineren met een kort kapsel? Dit korte kapsel heeft ook nog veel laagjes zodat je een erg bouncy en beweeglijk kapsel hebt, wat soms moeilijk kan zijn bij korte haren.

kort-kapsel-2

Heel mooi, dit korte kapsel gecombineerd met het truitje! Dit is een erg sleek kort kapsel en staat ook prachtig met de dikkere sixties eyeliner. Ik krijg hier een beetje Twiggy-vibes van, jullie ook?

Pittige korte kapsels met bril

Als je een bril draagt, is het soms moeilijk om goede korte kapselinspiratie te vinden omdat een bril je vaak een hele andere look geeft. Helemaal niet erg, ik heb enkele prachtige voorbeelden voor jullie verzameld zodat je korte kapsels makkelijk met je bril kan combineren en wat inspo kan opdoen.

kort-kapsel-bril

korte-kapsels-bril

Een prachtig kort kapsel dat echt superleuk staat met een bril: dit is een hele standaard bril, maar zoals je hieronder ook kan zien, kan je je kapsel ook heel tof combineren met een knallende opvallende bril! (bron)

kortpittige-kapsels-bril

Wuaw! Dit is pas een kort pittig kapsel met bril! ! Door de platinablonde pixiecut valt haar knalrode bril (en lipstick) nog veel meer op. Heel erg leuk gedaan: haar haarkleur is bijna wit, en past dus supergoed bij haar witte bril. (bron)

pixie-cut

(bron)

kapsels-met-bril

Ook in een felle haarkleur of een pastel haarkleur kan je shinen met je korte kapsel!

Korte kapsels: nog meer voorbeelden

Korte kapsels met een kuif

Korte kapsels staan heel erg leuk met een kuif! Eerlijk: ze staan zelfs veel leuker bij kortere kopjes dan dat je een kuif draagt bij een halflang kapsel of een lang kapsel.

korte-kapsels-kuif

(bron)

pixie-kapsel-kuif

(bron)

Prachtige pixie cut kapsels:

Korte kapsels met een lange lok

Erg veel korte kapsels worden vaak gecombineerd met een lange lok. En helemaal begrijpelijk, het staat zo leuk! Een lange lok die nét boven je ogen stopt, zorgt er namelijk voor dat je ogen extra in de verf gezet worden. Wil je graag dat je lange lok goed blijft zitten de hele dag? Probeer dan, als je haar nog nat is na het te wassen, om de lange lok in model te fohnen of om ze met een steiltang goed te leggen. Ook al is het ‘maar’ een lange lok, probeer dan wel om je lange lok ook goed te beschermen tegen de hitte met een goede hittespray en probeer ook eens om je lange lok goed door te kammen na je bad of douche en de lok gewoon te laten drogen zonder hitte te gebruiken.

korte-kapsels-lange-lok

(bron)

lange-lok-kortpittig-kapsel

(bron)

korte-kapsels-2019-lange-lok

(bron)

Korte kapsels met krullen

Heb je krullen? Dan kan je ook echt wel zo’n stoer en pittig kort kapsel dragen. Helaas zie je daar niet zo vaak voorbeelden van in magazines of online… wat eigenlijk best raar is. Ik verzamelde enkele prachtige korte krulkapsels voor jullie zodat je vol vertrouwen naar je kapper kan stappen. Maar een kapper vinden die goed is in het knippen van krullen, da’s natuurlijk weer een heel ander verhaal!

(bron)

krullen-kort-haar

Dit platinablonde korte kopje heeft hele mooie krullen in haar kapsel (bron)

pixie-cut-krullen

(bron)

krullen-pixie-cuts

Ook als je van nature krullend haar hebt, kan je echt wel een kort kapsel dragen! Heel veel korte kapsels zijn erg sleek en steil, maar de extra schwung van de krulletjes zorgen echt voor een erg levendig kapsel. (bron)

krulkapsels-korte-haren

Als je krullend haar hebt, kan je je korte kapsel ook zeker combineren met een langere lok (die dan natuurlijk ook gekrul dis). Prachtige make-up ook trouwens, omdat de make-up erg natuurlijk en understated is, valt haar prachtige gezicht en korte kapsel nog veel meer op. (bron)

pittigkorte-kapsels-krullen

(bron)

krullenkapsels

(bron)

 

korte-kapsels

Een prachtig kort opgeknipt kapsel, dat is ook een erg pittig kapsel! Dit is een soort van pixie cut die je ook kan laten uitgroeien tot een mooi bobkapsel, als je dat graag wilt.

(bron)

 

kort-kapsel

Geen extreem kort kapsel, maar wel een mooi korter kapsel

(bron)

kort-opgeknipt-kapsel

Dit prachtige korte kapsel is zo ongelofelijk mooi! Het korte kapsel is opgeknipt en zorgt ervoor dat jouw korte haar altijd mooi zit. (bron)

 

modern-kort-kapsel

Mooie blonde bob (bobkapsels) die gekruld is (bron)

 

kort-kapsel

Prachtig blond kapsel, blonde pixie cut (bron)

kort-haar

Bruin kort kapsel / bruine pixie cut (bron)