in

Je m’appelle kleding

(Last Updated On: September 6, 2020)

Ik zit in een kledingkast-impasse: omdat ik niet zo heel vaak nieuwe items koop (ik probeer een soort van capsule wardrobe samen te stellen), begin ik stilletjesaan wat uitgekeken te geraken op mijn kleding: ik draag dag in en dag uit vaak dezelfde stuks, maar sinds Covid-19 en het bijhorende thuiswerken, val ik heel vaak terug op comfy pyjama’s en loungewear. Veel van mijn ‘normale’ kleding draag ik nu veel minder.

De ‘normale’ kleding die ik nu nog draag, ben ik dus een beetje beu geworden: er zit niets spannends en nieuws meer in mijn garderobe. Spannend hoe je dat ineens zo kan hebben, hè?

Ik besloot maar een beetje rond te gaan surfen en eens op zoek te gaan naar nieuwe, goede basics voor in mijn kledingkast. Ik weet niet hoe jullie je garderobe vormgeven, maar ik begin altijd bij de basics en van daaruit voeg ik wat statement pieces toe aan mijn kleren. Op die manier heb ik een garderobe waarin ik bijna alles kan mixen & matchen, dat vind ik heel erg belangrijk. Ik heb dan misschien geen echte capsule wardrobe qua hoeveelheid kleding (dat zijn vaak erg minimalistische kleerkasten, en ik hou echt te veel van mode om dat te kunnen), maar qua combineren is het zeker wel een capsule wardrobe.

Je m’appelle: casual chic

Wil je graag unieke kledingstukken in je kast hebben hangen die niemand heeft? Dan moet je zeker eens een kijkje gaan nemen bij webshop Je m’appelle! Ik spotte hun webshop en ontdekte dat ze stuks in hun collectie hebben die ik niet in andere winkels terugvond: ideaal als je niet met een zoveelste stuk van een keten wilt rondlopen! Ik ben vooral fan van hun basics, die zien er ook gewoon heel comfortabel én classy uit.

Bijzonder: de Travelstof:

Wat me gelijk opviel toen ik hun shop aan het uitpluizen was: ze verkopen een stof die Travelstof heet. Ik zocht even uit wat deze stof dan eigenlijk is: he tis een mis van polyamide en elasthan en wordt zo gewegen dat de stof ademend is, snel droogt, niet pilt (hallo, da’s een heel grote plus in mijn boekje), niet slijt, gemakkelijk wasbaar is, je beschermt tegen UV-stralen en ook nog eens lekker stretcht. Kijk, dat klinkt toch gewoon super?

Enkele stuks die gemaakt zijn in de Travelstof:

je-m-appelle-shirt-denim
je-m-appelle-shirt-denim
le-pant-fancy-travel-denim-je-m-appelle
le-pant-fancy-travel-denim-je-m-appelle

Nog een prachtige blouse waar ik helemaal verliefd op geworden ben:

la-blouse-perfecte
la-blouse-perfecte

Ik vind de kleuren zo al leuk, maar je ziet hier ook dat je eigenlijk de stuks van Je m’appelle heel erg leuk samen kan combineren, en dat vind ik altijd een heel groot voordeel. Als je door de shop aan het zoeken bent, zie je gelijk enkele leuke setjes die je zo in je kledingkast zou willen!

Duurzaam & eerlijk

Ook las ik op de website dat ze erg hun best doen om hun keten duurzaam en eerlijk te houden. Zo hebben ze het Convenant Duurzame Kleding en Textiel ondertekend (dat wilt zeggen dat je je als bedrijf inzet voor een duurzame productieketen) en hun kleding wordt door familiebedrijven geproduceerd in Portugal en Turkije.

De fabrieken daar worden gerund door families en voldoen aan de Oeko-Tex Standard 100 (dan zitten er geen schadelijke stoffen in de kleding), ook zijn ze lid van het BSCI (betere arbeidsomstandigheden: veilige werkomstandigheden, vakbonden, geen dwangarbeid, geen kinderarbeid,…) en ook hebben ze een Sedex certificaat (een sociaal en ethisch verantwoord personeelsbeleid).

Kende jij dit merk al? Ik zou zeggen: ga zeker eens kijken en wie weet ontdek je net als ik ook een nieuw kledingmerk dat je graag wilt proberen.

Written by admin

One Comment