in

Entertainment op je bruiloft: hoe je gasten vermaken? (ook kinderen)

(Last Updated On: March 21, 2021)

Entertainment op je bruiloft: hoe je gasten vermaken? (ook kinderen) – Voor de mooiste dag van je leven, je bruiloft, moet je wel heel wat regelen. Het gaat niet alleen over de perfecte trouwlocatie, een mooie bruidsjurk of bruidstaart, het gaat ook over de entertainment van de gasten.

Hoe zorg je ervoor dat iedereen een leuke dag ervaart? Het kan namelijk soms een lange zit zijn voor jouw gasten. Voorkom lange gezichten en maak er met z’n allen een dag van om nooit meer te vergeten. De beste manier hoe je dat kunt doen? Dat is door te zorgen voor de juiste entertainment op je bruiloft.

huwelijk-entertainment-kinderen
huwelijk-entertainment-kinderen

In dit artikel lees je handige tips en informatie over hoe je zorgt voor de leukste entertainment. Dit zijn tips voor jong én oud. Zo kunnen ook kinderen entertaint blijven op jouw bruiloft.

Entertainment op je bruiloft

Muziek maakt alles mooier

Een stil zaaltje, daar is natuurlijk helemaal niets aan. Zorg dat er een beetje gezelligheid ontstaat. Een eenvoudige manier om de sfeer er goed in te krijgen, is door muziek te gebruiken. Je kunt zelf een playlist maken en deze via een stereo installatie afspelen, maar pak liever uit en huur een professional in. Je kunt een DJ inhuren om tot in de late uurtjes de beste platen te draaien.

Ook kun kiezen voor een live band, string kwartet of voor een akoestische act. Muziek kan de dag net wat mooier maken en het is een perfecte vorm van entertainment voor jouw bruiloftsgasten, zowel jong en oud.

Een kinderhoek

Komen er veel stellen met kinderen of zijn er veel kinderen in jouw familie? Dan kan het nog best een opgave zijn om iedereen de hele dag onder de pannen te houden. Een slimme manier om de mooiste dag van jouw leven niet de laten weerklinken met gehuil van kinderen, is door speciale kinderactiviteiten te plannen.

Een eenvoudige optie is om een kinderhoek te installeren. Ben je bang dat dit ten koste gaat van het kleurenthema van jouw bruiloft? Dat hoeft helemaal niet. Ga voor een stijlvolle kinderhoek met speelgoed van hout of witte tinten. Hier kunnen de kinderen zich de hele dag mee vermaken.

Huur een goochelaar in

Zowel jong als oud blijft onder de indruk van magie. Een bruiloft is natuurlijk al een magische dag, maar qua entertainment kun je deze dag nog net wat magischer maken. Huur bijvoorbeeld een goochelaar in voor jouw bruiloft.

Deze kan bij de gasten aan tafel de beste goocheltrucs uitoefenen en kan ook de jongste gasten voorzien van vermaak. Het is een unieke vorm van entertainment dat je niet vaak tegenkomt en daarom een perfecte optie voor jouw bruiloft.

Hulp van de gasten

Wil je voorkomen dat de gasten zich gaan vervelen tijdens de bruiloft? Laat ze dan zelf een handje helpen omtrent de entertainment. Je kunt een deel van de feestavond gebruiken om stukjes op te voeren.

Dit zorgt voor de nodige entertainment en invulling van de avond. Lach met z’n allen om de meest komische stukjes en zing met z’n allen zelfgeschreven liedjes van vrienden. Zo heeft iedereen het naar zijn zin en helpt iedereen mee aan een onvergetelijke dag.

Prinsen en prinsessen

Voor jonge kinderen is het bijwonen van een bruiloft net als het bijwonen van een sprookje. Het is daarom een leuke optie voor de entertainment voor de kinderen, om er een prinsen en prinsessen dag van te maken. Huur entertainment in dat ook verkleed is als prins of prinses en zorg voor verkleedkleren voor de kinderen.

De kinderen kunnen bij de prins of prinses zich laten opmaken en leren alles over het zijn van een prins en prinses. Je kunt als bruid dan natuurlijk even de kinderen komen helpen, omdat je zelf ook een echte prinses bent op deze dag. Door de kinderen extra fantasie te bieden, kunnen zij jouw bruiloft zien als een echt prinsessenbal.

Quizkaartjes maken

Wanneer een bruiloft de hele dag duurt, zijn er altijd wel van die dode momenten voor jouw gasten. Dit zijn momenten waarin er even niets gepland staat of wanneer er nog gewacht moet worden op het volgende hoogtepunt. Het is belangrijk om ook voor deze momenten entertainment gepland te hebben.

Dit kan bijvoorbeeld door bij aankomst van de bruiloft, de gasten een setje met quizlijsten te geven. Dit zijn leuke lijstjes met vragen over de bruid en de bruidegom. Dit kunnen vragen zijn over hun ontmoeting, hun kinderwens, wie is de baas enzovoort. Op deze manier kunnen de gasten bezig blijven en leren ze het bruidspaar ook steeds beter kennen.

Dansles? Gezellig!

Wil jij dansen op jouw bruiloft, het liefst met iedereen? Dat is mogelijk. Je kunt zelfs een norse oom op de dansvloer krijgen met een professionele dansdocent. Het is een leuk idee om een dansleraar uit te nodigen voor jouw bruiloft.

Na de eerste dans als echtpaar, kan de dansleraar alle genodigden een mooie dans aanleren. Op deze manier komt iedereen op de dansvloer en geniet je met z’n allen van een geweldige avond. Je kunt een dansleraar inhuren om leuke pasjes aan te leren, maar je kunt natuurlijk ook een dansdocent inhuren om de eerste stappen van het baldansen aan te leren.

Voor je het weet zweven al jouw bruiloftsgasten met elkaar over de dansvloer. Het is op zo’n manier een stuk minder spannend voor velen op te dansen.

Mixoloog

Een mixoloog is iemand die bedreven is in het maken en mixen van de lekkerste drankjes. Huur deze in voor achter de bar en voor aan tafel. Het geeft een luxe gevoel aan jouw bruiloft en het is een leuke afleiding.

Zorg ervoor dat dit een persoon is die zowel een goede cocktail, zoals een unieke Fristi on the rocks kan maken. Zo kan het voor de kinderen ook extra leuk zijn om zelf een glaasje drinken te bestellen.

Kleurplaat placemats

Ga je met z’n allen dineren op jouw bruiloft? Dan kan het voor de jongste gasten nog weleens lastig zijn om zo lang aan tafel te zitten en het netjes te houden. Het is daarom verstandig om vooraf al te denken aan entertainment tijdens het eten.

Een slimme manier om ook de jongste gasten aan tafel te houden, is door kleurplaat placemats te gebruiken. Wanneer de kinderen klaar zijn met eten, kunnen zij alsnog aan tafel blijven en heerlijk kleuren. Een andere leuke optie is om een aparte kindertafel te maken. Hier kunnen alle kinderen samen eten.

In plaats van placemats met kleurplaten te gebruiken, kun je een wit tafellaken van papier gebruiken op deze tafel. Leg er genoeg potloden bij en laat de kinderen het tafellaken inkleuren. Zo is er pret tijdens het eten en hoeven de ouders niet te bezorgd te zijn over de tafelmanieren van hun kinderen.

Leuk entertainment voor de gasten

Een goede bruiloft is een bruiloft waar iedereen het naar zijn zin heeft. Voor de bruid en de bruidegom is deze dag al snel geslaagd, maar voor alle bruiloftsgasten kan er net wat meer nodig zijn. Maar gebruik van bovenstaande tips en inspiratie voor entertainment op je bruiloft en maak er gegarandeerd een dag van om nooit meer te vergeten.

Wanneer je het entertainment inhuurt of regelt voor jouw bruiloft, vergeet dan ook de jongste gasten niet. Wanneer je het voor de kinderen een geslaagde dag maakt, is het voor de ouders vanzelf een dag om nooit meer te vergeten.

Nog meer leuke trouwtips?