in

Originele ideeën voor een vrijgezellenfeest (opdrachten, activiteiten, spelletjes,…)

(Last Updated On: October 7, 2021)

Originele ideeën voor een vrijgezellenfeest (opdrachten, activiteiten, spelletjes,…)

Een vrijgezellenfeest vieren is voor de een een grote wens en voor de ander nu eenmaal een onderdeel dat er nu eenmaal bijhoort. Niet iedereen kijkt er natuurlijk naar uit om in een bananenpak of een verpleegsteroutfit over straat te gaan.

vrijgezellen-feest
vrijgezellen-feest

Maar niet alleen de gênante pakjes zijn een onderdeel van een vrijgezellenfeest, ook unieke opdrachten, spelletjes en gekke activiteiten. Moet jij binnenkort een vrijgezellenfeest organiseren voor een toekomstig bruidspaar? Lees dan gauw verder. In dit artikel lees je alles over originele ideeën voor een vrijgezellenfeest, van spelletjes, opdrachten tot activiteiten aan toe.

Praktische zaken om te regelen voor een vrijgezellenfeest

Wat kost een vrijgezellenfeest en hoe bekostig je het?

De kosten van een vrijgezellenfeest zijn variërend. Het ligt er maar net aan wat jullie gaan en willen doen. Het vrijgezellenfeest kan door het bruidspaar bekostigd worden, maar veelal betalen de gasten van het vrijgezellenfeest voor deze onvergetelijke dag of avond.

Je kunt met z’n allen een budget bij elkaar leggen en hier omheen een geweldige dag plannen. Wil je met alle vriendinnen een citytrip als cadeau doen voor het vrijgezellenfeest? Dan kan een flink budget nodig zijn.

Ga je met de hele groep spellen doen in de stad en lekker een avondje uit? Dan hoeven de kosten niet exponentieel op te lopen. Het is verstandig om vooraf een bedrag af te spreken, zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is.

Wat is het leukste voor de vrijgezel?

Wanneer je een vrijgezellenfeest gaat plannen, moet je natuurlijk allereerst nagaan wat de beste opties zijn voor de vrijgezel in kwestie. Zou de vrijgezel een avondje stappen als ideaal hebben of juist enorm tegenstaan?

Niet iedere vrijgezel doe je een plezier met het inhuren van een stripper en niet iedere vrijgezel wilt graag in een ordinair pakje over straat. Je kunt het allereerst een beetje overleggen met de vrijgezel om te zien wat de wensen zijn. Zo zorg je dat het een leuke avond wordt voor iedereen. 

Zo zou ik zelf echt nooit in een pakje over straat willen en allerlei opdrachten moeten uitvoeren, zo ben ik gewoon zelf niet. Met een hoop vrienden en vriendinnen een dagje gaat pottenbakken, of leuk een dagje een stad gaan verkennen, dat zou eerder mijn ding zijn. Ga dus niet met iemand die normaal niet uitgaat en wat introverter is, iemand over straat sleuren om spullen te verkopen en zwaar uitgaan 😉 Geloof me vrij, dat wordt lang niet door iedereen geapprecieerd.

Wie nodig je uit voor een vrijgezellenfeest?

Een belangrijk aspect van het vrijgezellenfeest zijn de genodigden. Maar hoe weet jij wie je allemaal uit moet nodigen? Dit gaat normaliter samen met de vrijgezel of met de ceremoniemeester van de bruiloft.

Zij zorgen voor een lijst met genodigden. Het vrijgezellenfeest vindt meestal plaats in de maand voor de bruiloft. Zorg er voor dat je op tijd iedereen hebt uitgenodigd om er een gezellig feest met z’n alleen van te maken.

Unieke activiteiten voor het vrijgezellenfeest

Met de jongens naar de bar gaan, een stripper uitnodigen of helemaal los gaan op een festival. Dit zijn activiteiten waar de meeste mensen al gauw aan denken bij een vrijgezellenfeest. Wil jij iets anders, past dit niet bij de vrijgezel of zoek je een uniek alternatief? Doe dan je voordeel met de volgende originele ideeën voor activiteiten voor een vrijgezellenfeest:

Parfum maken

Dit is een leuke activiteit voor zowel de meidengroep als mannengroep (waarom doen we dat eigenlijk zo apart?). Op de bruiloft wilt de bruid natuurlijk een fijne parfum dragen. Dit een parfum waar zij de rest van haar leven aan terug kan denken als haar bruiloftsparfum. Je kunt hiervoor zelf een lekker geurtje zoeken, maar hoe leuk is het om zelf deze parfum te maken.

Dit is niet alleen leuk voor de bruid, maar ook voor alle genodigden van het vrijgezellenfeest. Geniet van een avondje plezier met z’n allen, leer meer over parfum en maak zelf een heerlijk geurende parfum om te dragen op de bruiloft. Ook de bruidegom kan dit erg leuk vinden om te doen!

Bier brouwen

Wil je voor het vrijgezellenfeest nog een leuke activiteit plannen? Boek dan een tour bij de locale bierbrouwerij. Je kunt zien hoe bier wordt gemaakt, leert meer over dit proces en kunt zelf ook nog een handje helpen. Ter afsluiting van de tour kun je natuurlijk bij de bierbrouwerij zelf nog een drankje doen. Met deze activiteit start je het vrijgezellenfeest altijd goed.

Cursus paaldansen

Kan de toekomstige bruid of bruidegom wel de nodige trucjes leren als het gaat om moves in de slaapkamer? Dan zit je met een cursus paaldansen altijd goed. Dit is niet alleen bijzonder informatief voor de hele groep, het zorgt ook voor de nodige komische momenten. Ga met z’n allen de paal in en leer hoe je de beste moves maakt. Dit is gegarandeerd een succes.

ps: de volgende dagen heb je gegarandeerd flink spierpijn, dus plan dit enkele weken voor de bruiloft in 😉

Toeren met een bierfiets

Vind je in de bar hangen maar saai voor een vrijgezellenfeest? Neem de bar dan mee naar buiten en huur een bierfiets met tourguide. Je kunt bijvoorbeeld Amsterdam beter leren kennen op de bierfiets. Je trapt met z’n allen en kunt onderweg genieten van een heerlijk biertje. Tijdens deze rit leer je meer over de stad en kun je leuke drankspellen doen. Zo wordt het een tour om nooit meer te vergeten.

Kook- of bakworkshop

Kan de aanstaande bruid of bruidegom nog wel wat leren om een echte keukenprins of -prinses te worden? Organiseer dan een kookworkshop of een bakworkshop voor het vrijgezellenfeest.

Met z’n allen sta je in de keuken en bereid je een heerlijke maaltijd voor om samen later op te eten. Je leert de fijne kneepjes van het vak en natuurlijk is het vaak een en al gezelligheid.

Pottenbakken

Deze heb ik zelf gezien toen ik met een vriendin een cursus pottenbakken ging volgen: ga gezellig met je groepje pottenbakken! Geloof me vrij: dat is écht niet zo gemakkelijk als het lijkt, maar wel echt ontzettend leuk om in een groepje te doen. Je kan zo zelfs servies maken voor het aanstaande paar!

Juwelen maken

Dit is ook een érg leuke workshop: ga samen gezellig juwelen maken. Dat hoeft ook helemaal niet te ingewikkeld te zijn en is ook echt leuk om nog wat qualitytime samen door te brengen. Vaak kan je kiezen tussen het juwelen maken met zilverklei of met andere materialen. Kijk zeker eens in de buurt rond om te kijken welke leuke workshops er gegeven worden.

Een burlesque workshop

Als iemand die zelf burlesque heeft gevolgd, vond ik het een beetje jammer om te zien dat veel dames een burlesqueworkshop kwamen volgen om er wat mee te lachen. Het is geen plat entertainment, maar een kunst 😉

Dat gezegd zijnde is het wel echt fantastisch om burlesque te kunnen dansen en is het een erg fijne manier om met je sensuele kant in contact te komen! Let wel op: ook na deze workshop zal je echt flinke spierpijn overhouden!

Buikdansworkshop

Het ziet er allemaal zo gemakkelijk uit, maar laat je niet uit het lood slaan: buikdans is niet zo simpel. Het is wel héél erg leuk om te doen en is ontzettend leuk om zo je inner Shakira eens los te laten. Een erg grote aanrader, maar hou hier ook wel wat rekening met wat spierpijnen de dag erna: je gebruikt namelijk spieren waar je het bestaan niet van kende 😉 Been there, done that, erg leuk om te doen!

 

Feest organiseren als vrijgezellenfeest

Hebben de toekomstige bruid en/of bruidegom niets met een traditioneel vrijgezellenfeest, maar zijn ze wel altijd in voor een feestje? Dan kun je natuurlijk ook een apart feest plannen voor het vrijgezellenfeest. Maak er een leuk themafeest van om nooit meer te vergeten. Hieronder lees je alles over de leukste themafeestjes voor een vrijgezellenfeest:

90’s party

Ga terug naar de jaren ’90 en geniet met z’n allen van een foute outfit, dance muziek en meer! Herleef de ’90 tijdens een onvergetelijk vrijgezellenfeest.

Grandpa’s en grandma’s

Wanneer vrienden gaan trouwen worden ze zogezegd oud en saai. Pest ze hiermee door een themafeest “Grandpa’s en grandma’s” te geven. Iedereen mag verkleed komen als een bejaarde en er wordt natuurlijk niets anders dan jenever, advocaatjes en andere ouderwetse drankjes geschonken.

The Great Gatsby

Geef een vrijgezellenfeest in stijl van The Great Gatsby. Alles mag luxe en volgens de jaren ’20 van de vorige eeuw. Geniet van een groots en stijlvol feest waarin iedereen gekleed gaat volgens de stijlvolle jaren ’20 fashion.

Opdrachten tijdens het vrijgezellenfeest

Organiseer jij een vrijgezellenfeest waarbij je aanstaande bruid of bruidegom eens flink in het ootje gaat zetten? Dan horen daar natuurlijk de nodige opdrachten bij. Wij hebben de beste, traditionele en originele opdrachten om uit te voeren tijdens een vrijgezellenfeest hieronder op een rijtje gezet:

Verkleden

Bij aankomst moet de vrijgezel natuurlijk verkleed worden. Dit is namelijk dé avond om hem of haar eens flink voor schut te zetten. Wat dacht je van en knalroze konijnenpak of een dun Tarzan velletje? Kies een outfit dat past bij de vrijgezel, zijn persoonlijkheid of beroep.

Straatmuzikant

De vrijgezel moet natuurlijk wel zijn drankje en de drankjes van de vrienden nog even verdienen. Hoe hij of zij dit kan doen? Door tijdelijk op te treden als straatmuzikant. Heeft hij of zij geen muzikaal talent? Dat is alleen maar beter. Laat de vrijgezel in zijn verkleedpak de mooiste liederen zingen om wat geld bij elkaar te sparen voor een drankje in het café. Vergeet dit natuurlijk niet te filmen om uiteindelijk op de bruiloft nog eens te laten zien.

Appel ei spel

Wil je de avond eindigen met een flinke duit op zak? Doe dan het appel ei spel. De vrijgezel krijgt een appel of een ei en moet deze proberen te ruilen voor iets waardevollers. Krijgt hij er bijvoorbeeld een lepel voor terug van iemand? Dan moet deze lepel weer verruild worden. Dit net zo lang tot het waardevol genoeg is om er met z’n allen een drankje van te kopen.

Tot slot

Heb jij een mooi feest gepland? Lees dan nog gauw even de volgende tips om er zeker van te zijn dat het een geslaagde avond wordt:

Neem een camera mee

Je wilt natuurlijk nog lang kunnen nagenieten van dit geweldige feest. Neem daarom altijd een camera mee en leg de meest gedenkwaardige momenten vast. Dit is leuk voor later, maar natuurlijk ook leuk voor op de bruiloft.

Pas op voor blauwe plekken

Is het vrijgezellenfeest vlak voor de bruiloft? Pas dan op met te intensieve activiteiten en opdrachten tijdens het vrijgezellenfeest. Je wilt natuurlijk niet dat de bruid of bruidegom vol blauwe plekken het jawoord moet zeggen.

Ga niet te ver

Natuurlijk kijken jullie al jaren uit naar het vrijgezellenfeest. Wellicht hebben jullie er al jaren een beeld van. Maar zorg er wel voor dat het vrijgezellenfeest past bij het moment. Je wilt jouw vriend(in) bijvoorbeeld niet in de problemen brengen door net een stapje te ver te gaan met de activiteiten of opdrachten. Zo blijft de avond voor iedereen gezellig en kan er met plezier later over gepraat worden.

Organiseer jij binnenkort een vrijgezellenfeest? Maak dan gebruik van de bovenstaande tips voor een geslaagd vrijgezellenfeest. Kies voor een originele activiteit en een feest dan echt past bij de aanstaande bruid of bruidegom.

 

Nog meer trouwtips: