in

De 50 mooiste bruidskapsels en trouwkapsels

(Last Updated On: July 11, 2019)

Hoor jij al wedding bells? Dit zijn de 50 allermooiste bruidskapsels en trouwkapsels, of je nu een romantische bruid bent, meer houdt van bohemian bruidskapsels, traditionele trouwkapsels of opgestoken trouwkapsels en trouwkapsels met een sluier. Natuurlijk hebben we ook de mooiste trouwkapsels voor kort haar uitgezocht, want ook korte kapsels verdienen een prachtig bruidskapsel, toch? Kijk met ons mee naar de allermooiste haarstijlen en haartrends voor dit trouwseizoen.

   1. Bruidskapsels: romantische bruidskapsels

  bruidskapselschignon-trouwkapsel

  1. Trouwkapsels met een vlecht

   vlechtkapsels-trouwkapselstrouwkapsel-met-vlechten

trouwkapsel-vlecht

   1. Trouwkapsels en bruidskapsels 2019

    bruidskapsels-2019-vlecht

    trouwkapsels-2019

   2. Trouwkapsels met een sluier

  1. bruidskapsel-sluier
 1. bruidskapsel-met-sluier-2
   1. Trouwkapsels met krullen

  bruidskapsel-gekruldtrouwkapsel-krullen-2

  bruidskapsels-sluier trouwkapsel-vlecht

  1. Trouwkapsel voor halflang haar

   trouwkapsel-halflang-haar

 

  1. Bruidskapsels en trouwkapsels voor kort haar

 

  1. Opgestoken trouwkapsels

   trouwkapsel-opsteekkapsel bruidskapsels opgestoken-bruidskapsels chignon-trouwkapsel

   trouwkapsel-opgestoken-3

 

  1. Bruidskapsels en trouwkapsels voor fijn en dun haar

   trouwkapsel-dun-haar

   bruidskapsels-3

 

  1. Trouwkapsels voor lang haar

lang-haar-bruidskapseltrouwkapsel-lang-haarlang-gekruld-blond-trouwkapseltrouwkapsels-lang-haar

bruidskapsel-lang-haar-3

  1. Half opgestoken bruidskapsels

half-opgestoken-trouw-kapselhalf-opgestoken-trouwkapsel

bruidskapsels-invlecht half-opgestoken-bruidskapsel

bruidskapsel-half-opgestoken

  1. Trouwkapsels met bloemen of een tiara

trouwkapsel-bloemenbruidskapsel-bloem

trouwkapsel-bloemen-2tiara-bruidskapsel

trouwkapsel-haarbandtrouwkapsels-bloemen

bruidskapsels-bloemen-4

Bruidskapsels voor de grote dag

Een droomdag voor veel meisjes sinds hun kindertijd is haar trouwdag. Het is haar dag, en alles moet perfect zijn en alles moet kloppen en het plaatje moet juist zijn. De dag brengt geluk, angst en vele gedenkwaardige momenten. Met het decor, de jurk, de make-up en elk accessoire kan het kapsel nooit zomaar worden meegenomen.

Haar schoonheid komt tot bloei door haar unieke trouwjurk, haar prachtige bruidsmake-up en tenslotte het kapsel dat een aura van haar persoonlijkheid geeft aan haar hele bruidslook. Dit maakt haar de koningin op haar grote dag. Het bruidskapsel is wat de hele look van de trouwdag aanvult. Er zijn echter belangrijke factoren die moeten worden geanalyseerd voordat je weet welk kapsel bij jou past als bruid-to-be!

Past je bruidskapsel wel bij je trouwjurk?

Voordat u uw kapsel kiest, moet u in gedachten houden wat voor soort jurk u draagt.

Als de jurk zwaar  bezet is met kralen, versieringen, te veel borduurwerk of steentjes kan men gaan voor een nogal subtiele haarlook.

Nog een tip om het juiste trouwkapsel te kiezen bij de juiste bruidsjurk: als de jurk eenvoudig en elegant is, zou een opzichtig kapsel er geweldig uitzien. Bovendien moet uw jurk en kapsel u weerspiegelen.
De haarstructuur, de lengte en de weersomstandigheden spelen een belangrijke rol bij de keuze van de kapsels. Een bruiloft die plaatsvindt bij koeler weer of binnenshuis met airco, zou een indicatie zijn dat krullend haar geen slecht idee is.

Echter, als het warm en vochtig weer is, is het een goed idee om het haar vastgebonden te krijgen om te voorkomen dat het haar kroest of slap wordt door de natuurlijke oliën die in je haar zitten.

Past je trouwkapsel bij je haarlengte?

De stijlen die u kiest, ongeacht of ze ingewikkeld zijn of niet, moeten uw haarlengte compenseren. Kort haar kan worden opgezet met behulp van extensions bijvoorbeeld of te lang haar kan worden vastgebonden in een los knotje.

Kapsels met een sluier:

Het hangt ervan af of u ervoor kiest om een sluier te dragen of niet. Het dragen van een sluier kan soms leiden tot het breken van je haar of het gewicht ervan kan uiteindelijk zorgen voor een slechte conditie van je haren. Als uw sluier lichter is, kunt u ervoor kiezen om dramatische kapsels te hebben.

Als u ervoor kiest om helemaal geen sluier te dragen, geeft dat extra veel mogelijkheden en kan je kiezen uit alle trouwkapsels die er bestaan. Zonder een sluier zou je kunnen gaan met bruidskapsels met tiara’s of meer ingewikkelde en elegante stijlen met haarversieringen.

Zorg ervoor dat uw kapsel trendy is, zodat u geen spijt heeft. Trendy bruidskapsels zijn onder anderen lange en grote vlechten, losse knotjes, Franse chignons, grote opsteekkapsels met bloemen en kapsels met een halo of tiara.

Hoe kies je het beste bruidskapsel en trouwkapsel?

Maar hoe kies je nu een goed Men kan altijd gebruik maken van verschillende bronnen voor het kiezen van de beste kapsels, of het nu gaat om het internet, uw vrienden die u adviseren of uw kapper. Bovendien kunt u uw gekozen haar voor de dag zelf laten doen om te zien hoe goed het past bij uw jurk, de look die u wilt en uw gezicht.
Aangezien uw bruiloft uw speciale dag is, kies dan waar u zich het meest comfortabel bij voelt. Dit leidt tot bruiden die zelfverzekerd en tevreden zijn met wat ze hebben gekozen. En, niets kan een mooie zelfverzekerde bruid verslaan! Proost!

Hoe blijft je trouwkapsel de hele dag perfect zitten?

Wij verzamelden de allerbeste tips voor jou! Want: jouw trouwkapsel moet natuurlijk perfect zitten! Welke haarstijl je ook kiest, welke haartrend je ook volgt… je wilt je op jouw dag natuurlijk helemaal geen zorgen maken over je kapsel, toch? Gewoon de hele dag genieten en niet moeten denken aan je haar, daar gaan we voor. Hier onze allerbeste haartips zodat jij zorgeloos kan genieten:

 • Haarlak is je allerbeste vriend. Echt waar. Gebruik bussen en bussen als het moet!
 • Nog een gouden tip om je kapsel helemaal weddingproof te houden: gebruik een goed glansspray of een klein beetje haarolie. Je haar zal er prachtig uit zien. Niet alleen op de foto’s, maar ook in het echt
 • Ben je een blondine? Vergeet dan zeker je glansspray niet te gebruiken. Van nature weerkaatst een blonde haarkleur het zonlicht veel minder. Dus: laat je haar extra letterlijk shinen en koop een fijne glansspray.
 • Test je kapsels enkele weken op voorhand al uit! Zo kunnen jij en de kapper of kapster op tijd ingrijpen als je niet goed tegen de gebruikte producten kan of als je bijvoorbeeld merkt dat je meer haarspray nodig hebt. Een goede kapper is goud waard!
 • Nog eens: een goede kapper vinden is echt goud waard… we kunnen het niet genoeg benadrukken
 • Liever enkele keren een proefkapsel testen voor je grote dag en ervoor zorgen dat je er helemaal tevreden mee bent, dan snel-snel een kapsel te moeten kiezen

 

Bruidskapsels aan huis:

Heb je geen zin om op je grote dag nog naar de kapper te moeten gaan voor je trouwkapsel? Veel kappers hebben een speciale service en doen bruidskapsels aan huis. Perfect voor jou om je thuis op het gemak klaar te kunnen maken voor je grote dag. Ook kan vaak de visagie ook makkelijk thuis gedaan worden, of op hotel… waar jij als bride to be natuurlijk maar bent.