in

Wat zijn de trouwtrends van 2023? Wedding trends 2023

(Last Updated On: March 26, 2023)
Deze bruilofttrends van 2023 maken jou speciale dag perfect!

Wat zijn de trouwtrends van 2023?

Yes, het is eindelijk zover. Je mannetje is voor je op zijn knieën gegaan en vraagt je om de zijne te worden. De liefde, we houden er allemaal van. Zeker als we dit kunnen vieren met onze dierbaren. Is het zover dat er een datum geprikt is voor de mooiste dag van je leven?

wedding-trends-2021-trouwtrends-huwelijkstrends
wedding-trends-2023-trouwtrends-huwelijkstrends

Wij hebben voor jou een selectie gemaakt van de bruilofttrends in 2023. Doe inspiratie op met deze trends en jouw bruiloft wordt een feestje waar nog lang over wordt nagepraat.

Huwelijkstrends 2023

Iedere bruiloft komt met een eigen persoonlijkheid. Ben je gek op de laatste trends? Wij geven je alle grote trouwtrends anno 2023. Wie weet zitten hier wel ideetjes tussen die ideaal zijn voor het huwelijk dat jij in je hoofd hebt!

1. Micro Weddings

Tijdens de lockdown hebben veel mensen de kans gekregen om eens echt te kijken naar de dingen en/of mensen die daadwerkelijk belangrijk zijn. Dit heeft natuurlijk invloed op de mensen die je naast wilt hebben op jouw speciale dag.

De intieme bruiloft staat bovenaan. Mede door de wereldwijde corona pandemie wordt er vanzelfsprekend gekozen voor een steeds intiemere bruiloft. De baas van je zus, die buren waar je eigenlijk alleen maar aardig tegen doet omdat ze naast je wonen, die hoeven niet meer uitgenodigd te worden. Bruiloften worden steeds meer gevierd in een kring van naasten en dierbaren.

De events bruiloften waar iedereen aanwezig moet zijn en die wordt gevierd met alle toeters en bellen zijn min of meer voorbij. De bruiloften worden intiemer en alleen de mensen die echt belangrijk zijn worden uitgenodigd. Mensen maken zich minder druk om het ‘aanzien van veel mensen’ op hun bruiloft te hebben.

De status doet er niet meer toe en laten wij eerlijk, minder gasten betekent meer budget. Kun je het geld wat je overhoudt mooi bij je sieraden, trouwjurk of locatie bijleggen.

2. De trendkleuren voor bruiloften

2023 staat in het teken van kleur. Ultiem grijs en verlichtend geel zijn de Pantone kleuren van dit jaar. Het combineren van deze twee onafhankelijke kleuren geven een boodschap van positiviteit en het samenkomen van verschillende elementen.

Deze kleuren zijn prachtig om toe te voegen aan je styling of aan de bruidsmeisjesjurken.

3. Buiten trouwen

In 2020 werden veel dingen verplaats naar buiten en dit is een trend die dit jaar wordt doorgezet. Alles wat buiten plaatsvindt geeft een gevoel van veiligheid aan je gasten. In 2023 zien we meer bruiloften die worden gevierd in mooi aangeklede feesttenten.

Denk aan een buiten plan A voor je huwelijksceremonie. De namiddag receptie en hoe je deze wilt opstellen. Misschien wil je wel een paar originele foodtrucks plaatsen op je feestlocatie?

Een romantische aan zee bruiloft, een bruiloft in een dennenbos of een platteland bruiloft met een rustieke sfeer. Een buiten bruiloft in de natuur is nog nooit zo mooi en betekenisvol geweest als dit jaar. Boek een unieke locatie voor jouw huwelijksceremonie en toost op jullie geluk en liefde bij zonsondergang.

4. Coronaveilig

Veiligheid domineert in deze tijden de boventoon. Combineer nuttig en creatief met een leuk persoonlijk cadeau voor je gasten.

Een mondkapje dat versierd is met jullie logo of een mooi ontwerp van jullie initialen samen. Of een handgel flesje die speciaal voor jouw gasten is gepersonaliseerd?

5. Heerlijk duurzaam trouwen

Duurzaamheid en ethisch verantwoordelijk blijft een doorzettende trouwtrend in 2023. Bij bruiloften kiezen koppels steeds vaker voor het goed verwerken van ecologisch verantwoordelijke elementen.

Bruiden eisen vaker dat hun bruidsjurk gegarandeerd ethisch verantwoord gemaakt is, cateraars werken meer en meer met lokale producten en de decoratie van een bruiloft wordt vaker gerecycled.

6. Geproportioneerde porties

Welkom in 2023 sharing dishes is verleden tijd en catering focust zich op kleine en individuele proporties. Een klein portie eten en je hoeft niet in te leveren op de gezelligheid van een groot buffet.

Met kleine gerechtjes heb je de vrijheid om zoveel smaken en texturen met elkaar te combineren als je zelf wilt. Serveer voor iedere gast een persoonlijk tapasplankje of een mason jar cocktail.

7. Vernieuwd entertainment

Mag de dansvloer tijdens jouw bruiloft nog niet in gebruik genomen worden? Geen paniek, met de verschillende, unieke en vermakelijke vormen van entertainment kan dit prima vervangen worden.

Een liveband brengt de sfeer, komieken maken je aan het lachen, goochelaars doen je verwonderen en vuurspuwers doen je verbazen. Je kunt het entertainment helemaal rondom jullie favoriete liedjes bouwen en natuurlijk kun je het entertainment aanpassen aan jullie eigen wedding-theme.

8. Conceptverlichting

Laat je huwelijkslocatie glinsteren in het prachtige maanlicht of romantisch verlichten door zonsondergang. Het is geen verbazing dat de sfeerverlichting een van de beste huwelijkstrends is van 2023. Bij het vallen van het donker worden de lampjes aan gedaan, een binnen of buiten receptie maakt geen verschil. Lichten zetten de sfeer en natuurlijk de toon voor de rest van de avond.

Verlichting kun je op unieke wijze toevoegen aan je receptie. Kaarsjes zijn bijvoorbeeld ontzettend sfeervol, maar je kunt ook kiezen voor lampkappen van riet of vintage kroonluchters. Een van de populairdere manieren om te verlichten zijn de neon lichtletters.

9. Trouw nu, feest later

De nieuwste huwelijkstrend anno 2023 heet ‘wed now party later’. Een door coronamaatregelen gevoed concept en hierdoor leggen koppels hun geloften af aan elkaar, daarna vindt het grote trouwfeest plaatst met de vrienden, familie en dierbaren die ze absoluut niet kunnen missen op deze dag.

10. 2-daagse bruiloft

De trend van langdurige bruiloften groeit meer en meer. Je kunt natuurlijk je bruiloft een dag houden of een heel weekend! Een welkomstdiner vooraf, de bruiloft, en een hangover brunch is een populaire en gezellige trouwtrend in 2023.

11. Huwelijksreis in eigen land

De wedding trend van 2023 is het hebben van een lokale state of mind. Deze positieve vibe kun je natuurlijk altijd blijven doorzetten in jullie huwelijksreis. De huwelijksreis van je dromen hoeft niet te betekenen dat je een dure reis moet boeken naar een ver en exotisch land.

Ook in eigen land zijn er tal van mooie plaatsjes die ontdekt kunnen worden door jou en je kersverse partner. Ons landje heeft veel moois te bieden wedden dat je versteld zult staan?

Nog meer huwelijksinfo: