in

15x Hoe krijg je krullen zonder hitte? (slapen, knotjes, t-shirt,hair plopping, rietjes…)

(Last Updated On: January 14, 2020)

Krullen zonder hitte, hoe krijg je die dan? Krullen maken met een stijltang, krullen maken met een krultang of je haar krullen met een fohn/haardroger, dat wist je allemaal al. Maar wist je dat er ook veel manieren zijn om krullen in je haren te krijgen zonder hitte te moeten gebruiken? We sommen graag de populairste technieken voor je op zodat ook jij aan de slag kan om krullen zonder hitte te maken (en zo terug gezond haar kan krijgen).

(bron foto)

Waarom krullen zonder hitte?

Maar waarom zou je dan eigenlijk krullen zonder hitte maken? Je weet vast al wel dat je haren krullen met allerlei heat tools erg slecht is voor je haren. En ja, zelfs als je allerlei hittebeschermers gebruikt… die kunnen je haren nooit voor 100% beschermen. Net daarom is het een goed idee om eens te ontdekken hoe je op andere manieren krullen kan maken. Hoe deden vrouwen dat ook voor de krultang, haardroger, stijltang,… uitgevonden waren? Zij hadden ook hele slimme tips & tricks om een prachtig krullenkapsel te krijgen. Dus, het loont zeker de moeite om enkele van deze technieken eens te proberen en om te kijken of dit soort krullen zonder warmte misschien wel iets voor jou zijn.

Nog meer kapselinspiratie?

kapsels 2020haarkleuren 2020korte kapsels 2020kapselskorte kapselsbobkapselskapsels met ponykapsels voor dun haar

Krullen zonder hitte met rollers

Rollers zijn misschien wel de bekendste manier om krullen in je haren te krijgen zonder hitte te moeten gebruiken. Er bestaan verschillende soorten en maten rollers, het hangt maar net af van wat je graag wilt maken van type krul. Wil je vooral flink veel volume en een beetje slag in je haren? Dan kies je best de grotere rollers, wil je graag kleine krulletjes die erg duidelijk gedefinieerd zijn? Dan zijn de kleine rollers het beste. Het beste resultaat behaal je met rollers als je haren nog wat vochtig zijn (niet kletsnat) en als je een klein beetje haarlak of mousse in je haren aanbrengt alvorens je je haren in de rollers rolt.
Schuimrollers koop je hier

Krullen door vlechtjes

Dit deden we als kind ook enorm veel: we gingen slapen met vlechtjes en hadden de ochtend erna slag in onze haren! Of zoals wij dat noemden, ‘bekjes’. Echte krullen zal je niet krijgen door met (vochtige) vlechten te slapen, maar er zal zeker weten wel wat meer schwung in je haren zitten! Ook hier geldt: grote vlechten zullen zorgen voor grote slag in je haren, kleine vlechtjes voor kleine en gedefinieerde ‘krulletjes’.

Krullen met een haarband

Wist je dat je met een haarband je haren ook heel makkelijk kan krullen? Je moet wel eventjes goed oefenen hoe je je haren in de haarband moet steken, maar dit is echt een hele fijne methode! Ook heel fijn aan deze methode om krullen te krijgen zonder hitte, is dat je veel aangenamer slaapt met deze methode. En aangezien ik dit zelf ook al enkele keren getest heb, moet ik je vertellen dat dat wel heel erg fijn is. Niets zo vervelend als ‘s ochtends opstaan met nog half-vochtige haren en de helft van je rollers etc die uitgevallen zijn tijdens de nacht. Ik ben geen rustige slaper, nee :p
Koop hier mooie haarbanden

Krullen met een t-shirt (hair plopping)

Behalve krullen maken met een haarband, rollers of vlechtjes kan je ook een krullencoupe krijgen door je haren te krullen met een t-shirt! Het liefst van al een t-shirt van zacht katoen. Hoe werkt deze krulmethode? Dit is hair plopping, misschien komt deze term je wel bekend voor? Oké, eerst en vooral: dit is een perfecte methode als je uit de douche komt. Ontwar je haar, droog het een klein beetje met een handdoek. Maar deppend drogen he, nooit wrijven!

krullen-zonder-hitte
krullen-zonder-hitte

Krullen met papillotten

Nog een andere manier om je haren te krullen zonder warmte: papillotten! Rond 2010 of 2011 was het zo populair om je haren te krullen p deze manier. Het is nog steeds een hele goede manier om. Ook hier is het handig om te weten dat de dunnere papillotten voor heel strakke krullen zorgen, terwijl de grote papillotten eerder voor waves gaan zorgen.

Krullen met een staart

Ook dit is een methode die ikzelf ook al eens toepas, omdat het zo makkelijk is! Ik maak meerdere staarten (meestal hoge paardenstaarten) als mijn haren handdoekdroog zijn. Daarna wikkel ik ze om mijn vingers en zet ik de gemaakte ‘loop’ vast met bobby pins. Hier slaap ik mee en de volgende dag sta je op met krullen. Deze methode is ook nog aangenaam om in te slapen.

Krullen maken met rietjes

Deze methode om krullen te krijgen heb ik zelf nog niet geprobeerd aangezien er hier geen plastic rietjes in huis komen 😉 Maar mocht je nog rietjes hebben liggen of je wilt rietjes nog een tweede leven geven, kan je deze methode zeker eens proberen. Ga hier geen plastic rietjes voor kopen, er zijn zat andere methodes in dit artikel uitgelegd waar je niet speciaal plastic voor in huis moet halen.

Hoe maak je krullen met rietjes? Hou er rekening mee dat deze methode héél erg lang duurt: je bent makkelijk enkele uren zoet om je haren te krullen. Plus: dit laat je best door iemand anders doen, want bij jezelf is dit echt geen simpele methode! Daartegenover staat dan weer wel dat je prachtige krulletjes krijgt met deze methode!

Knotjes: makkelijk krullen zonder hitte maken

Ook met knotjes kun je supergemakkelijk krulletjes maken. Het is tegenwoordig weer hip om knotjes te dragen (bekijk hier deze space buns haartrends) en als je ze ook ‘s nachts laat zitten,  sta je ‘s ochtends op met grove krullen.

(bron)

Krullen maken met twisted buns /bantu knots

In dit filmpje ontdek je nog een andere manier van krullen maken zonder warmte: bantu knots.

Krul je haren met sokken (sock buns krullen)

Dit is ook een enorm populaire methode om je haren te krullen: met een oude sok! Hiervoor moet je eerst eventjes de tenen van de sokken knippen en de sok oprollen tot een donut. Jups, echt waar! Ideaal om een oude sok nog te kunnen recycleren.

Maak eerst een paardenstaart (best een hoge paardenstaart). Dan schuif je de zelfgemaakte donut over je staart en die breng je tot aan het puntje van je staart. Je wikkelt de puntjes in de donut en begint stilletjesaan je haren op te rollen tot je aan je elastiekje bent. Spray je haren een klein beetje nat, en zet vast met wat bobby pins.

Je haren krullen met pennen of potloden

Met pennen of potloden kan je ook je haren krullen zonder dat je warmte hebt gebruikt. Handig he? Dit zijn ook items die je sowieso wel in huis hebt, dus kan je dit zeker eens uittesten! Maak eerst weer eventjes je haren weer een beetje vochtig en draai lokken haar om een pen of potlood. Je begrijpt vast wel dat je je kapsel ook best eventjes vastzet met een klemmetje of enkele speldjes.

Het spreekt natuurlijk voor zich dat je met deze methode best niet slaapt… dit lijkt me toch echt niet zo fijn slapen hoor!

Curlformers

Curlformers… ik had er dus eigenlijk nog nooit van gehoord tot ik eventjes aan het opzoeken was. Maar ook met curlformers kan je makkelijk krulletjes maken! Je krijgt met deze methode spiraalkrulletjes. En als je eenmaal spiraalkrullen hebt, kan je ook je krullen zeker enkele dagen behouden.

curlformers-krullen
curlformers-krullen

Babydoekjes

Deze tip kwam ik tegen op internet en ik kon mijn oren niet geloven… je haren krullen met babydoekjes, echt? Maar guess what.. het werkt dus wél! Ik heb het namelijk zelf getest. Oké, misschien niet met babydoekjes, want die hebben we niet in huis, maar ik had nog een pakje make-up wipes liggen die ik niet fijn vond voor op mijn huid. Dusja… dan alles voor de blog en gaan testen he!

Hoe werkt het? Je wikkelt je haren rond een opgerold nat babydoekje en knoopt dan de uiteindes vast. Ik vond het wel best onhandig om mee te slapen, dus heb ik op den duur een badmuts over mijn ingerolde en ingeknoopte haren gedaan. Het werkte echt wel, maar ik was geen fan van de geur die mijn haren hadden erna, haha! Dit werkt trouwens ook prima als je oude stukken t-shirt wat vochtig maakt, of als je gewoonweg je haren eerst vochtig maakt en dan stukjes oud shirt erin rolt.

Toiletpapier

Wist je dat je ook makkelijk krullen kan maken in je kapsel met toiletpapier? Oké, je hebt wel papier nodig dat uit enkele laagjes bestaat, maar ook hier draai je een lok haar (niet te groot) om je velletje toiletpapier.

Vochtige doekjes

Net zoals met de babydoekjes kan je je haren dus ook krullen met vochtige doekjes (eigenlijk zoals ik het dus ook gedaan had omdat ikzelf helemaal geen babydoekjes had). Vreemd genoeg werkt het, maar je moet het echt wel lang genoeg in je haren laten zitten.

Welke soorten krullen bestaan er? Welke kan je maken met deze methodes?

Er bestaan verschillende soorten krullen die je kan maken met al deze bovenstaande methodes. Afhankelijk van hoe strak je de krullen rolt, krijg je deze verschillende soorten krullen:

  • Spiraalkrullen
  • grove krullen
  • kroes-krulletjes
  • licht golvend haar
  • golvend haar
  • dichte, grove krullen