in

21x Kapsels voor een muts of hoed: welk kapsel staat goed bij jouw muts en hoed?

(Last Updated On: March 21, 2021)

Welke kapsels kan je dragen als je zoals nu vaak een muts of hoed draagt om jezelf te beschermen tegen de koude? Op zich kan je prima ieder kapsel dragen dat jij maar wilt, alleen is dat met mutsen vaak iets onhandiger.

Dit zijn kapsels die je prima kan dragen met jouw favoriete muts of hoed!

muts-haar-kapsel-hoed
muts-haar-kapsel-hoed

Welke muts past bij mij?

Wil je graag weten welke muts goed bij jouw gezicht staat? Daar hebben we natuurlijk ook al een artikel over geschreven: welke muts past bij mij.

Kapsels om te dragen met een muts en hoed

1. De lage knot/ dot

Dit is een van mijn persoonlijke favoriete kapsels om te dragen met een hoedje of muts. Vaak draag ik een beanie met pompon erop en maak ik zoals op de foto hierboven een heel laag knotje (zeker tot onder mijn oren, zodat de muts nog vlot over mijn oren past… ik ben een ongelofelijke koukleum). Je kan zelf kiezen of je liever een strakke knot kiest of een rommeliger exemplaar.

Dit is een ideaal elastiekje om je haar vast te maken, of werk met speldjes. Wat je vooral niet wilt doen, is met een standaard elastiekje werken en dat heel strak om je knotje gaan winden… dat breekt je haren. Ook kan je kiezen om je look af te werken met een scrunchie of haarelastiekjes met zijde.

Lees ook: nog meer snelle knotjeskapsels

2. Zachte waves

Nog een populair kapsel dat je in de winter heel vaak ziet gecombineerd worden met een mooie beanie, maar ook vaak met een fedora, baret of heerlijk warme oorwarmers: grote waves in je haar!

Lees ook: Hoe je haar krullen met een krultang

Lees ook: Hoe je haar krullen met een stijltang

Lees ook: de beste krultangen

Lees ook: je haar krullen met een steampod

3. Lage knotjes

Ook lage knotjes zijn ideaal om te dragen samen met een muts!

4. Mooie zijvlecht

Dit is ook echt een perfect kapsel om te dragen met een muts: een grote zijvlecht. Ik zou aanraden om een visgraatvlecht te maken (hoe maak je een visgraatvlecht) en die een beetje losser te trekken voor een meer boho effect.

Lees ook: nog meer vlechtkapsels

5. Horizontale vlecht

Dit kapsel is ideaal als je toch graag een opsteekkapsel wilt dragen met je muts of hoed, en dan nog het liefste van al een vlecht.

Kam je haar helemaal naar de linkerkant of rechterkant, naargelang de kant waar jij het beste zelf kan vlechten. Als je vlecht klaar is, breng je de vlecht naar de andere kant van je hoofd en speld het vast met enkele speldjes.

Zo is je haar opgestoken én kan je nog heel gemakkelijk er een muts of hoed bovenop dragen!

6. Chignon

Ook een chignon kan je perfect combineren met een muts of hoed. Zeker als je een lagere, strakke chignon maakt, is dit echt ideaal: zo kan je je muts toch nog lekker warm over je oren dragen.

Zet je chignon wel goed vast met speldjes zodat het zeker goed op zijn plaats blijft zitten.

7. Twee losse vlechten

Deze twee kapsels vind ik echt zo leuk staan met een muts, helaas is mijn eigen haar nog niet lang genoeg om zulke mooie vlechten te maken. Plus, mijn eigen haar is er denk ik ook nog een beetje te dunnetjes voor… veel volume gaat daar niet uitkomen 😉 Misschien toch maar eens tijd om te kijken naar extensions of clip-in extensions!

Maak twee vlechten (je kan kiezen welke vlechten en zou ook deels kunnen invlechten) en als je de look wilt zoals hierboven, maak je ze heel rommelig door er nadien wat plukken losser uit te trekken. Werk de vlechtjes af met elastiekjes.

Lees ook: hoe krijg je dikke vlechten

8. Twee losse staarten

Geen zin in vlechten maken? Je kan ook kiezen voor een kapsel met 2 staartjes. Ik zou je wel aanraden om te gaan voor 2 lage staartjes, zo kan je je kapsel veel gemakkelijker combineren met een muts of hoed.

9. Lage paardenstaart

Deze lage paardenstaart is ideaal om te dragen met een leuke scrunchie! Zo kan je ook je muts en hoed nog een beetje extra opleuken.

Lees ook: hoge paardenstaarten

Lees ook: paardenstaarten met volume

10. Wavy bob

Ook een wavy bobkapsel staat erg mooi met een muts of hoedje.

Geen zin in wavy haar? Je kan je bobkapsel ook volledig steil maken, staat ook prachtig!

Lees ook: steile bobkapsels

Lees ook: welk bobkapsel staat jou?

Lees ook: Hoe style je een bobkapsel

11. Los haar met kleine vlechtjes

12. Knoopjes in je haar

13. Zijstaart

14. Zijstaart met crimping

15. Oorwarmers met een hoge paardenstaart

16. Zijdelings knotje

17. Helemaal steil

18. Zijwaartse twist

19. Natuurlijke krullen

20. Oorwarmers en steil haar

21. Ideale muts voor afrokapsels