in

10x hoe combineer je kapsels met een bril (haartrends en kapsels voor brildragers)

(Last Updated On: October 9, 2019)

Welk kapsel kan je dragen als je een bril hebt? Welke bril past bij je kapsel? In mijn ogen (ha-ha) is dat eigenlijk ieder kapsel, voor mij passen er allerlei korte kapsels en lange kapsels als je een brildrager bent. Maar toch, het leek me leuk om wat kapselinspiratie te verzamelen (en ineens wat brillen-inspo, nietwaar). Op naar de kapsels voor brildragers! Zelf heb ik alweer een jaar of 8 implantlenzen en ik draag dus zelf geen bril meer, maar ik heb nog wel legio tips voor jullie van toen ikzelf nog wel een brildraagster was!

Kapsels met bril: wat kies je?

Moet jij een bril dragen? Wie weet heb je dan wel al geprobeerd om je bril aan te passen aan jouw gezichtsvorm en jouw stijl, wie weet zelfs aan je kleurenpalet. Gemakkelijk is dat allemaal niet, natuurlijk! Er zijn de laatste jaren zoveel mooie monturen gemaakt die ook nog eens allemaal trendgevoelig zijn… dan zie je door de bomen het bos soms niet meer!

Daarnaast helpt make-up en je kleding ook nog eens om jouw mooie brillengezicht in de kijker te zetten, wist je dat? En maak je geen zorgen: als je geen brildrager bent, maar wel een zonnebril draagt, kunnen deze tips jouw look ook nog boosten!

 

kapsels-brilkapsels-brildragersbril-kapsels
 

(bron)(bron)(bron)

  1. Kapsels voor brildragers: let op de pony!

Ga je een pony laten knippen en draag je een bril? Dan is het zéker belangrijk dat je je bril draagt naar de kappersafspraak. Het is namelijk zo dat een pony vaak nat geknipt wordt, en dan veel te kort opdroogt voor je bril. De ideale pony-lengte voor brildragers is namelijk net op je bril, of ietsje erboven voor een rechte pony. Een schuine pony is natuurlijk weer wat langer. Let er ook op dat je pony je glazen niet altijd vies maakt… da’s onhandig!

kapsel-brilkapsels-voor-brildragers-2kapsels-bril-2019

(bron)(bron)

  1. Super korte kapsels met bril

Een super kort kapsel staat ook altijd heel tof met een bril, zeker als je een pixie cut hebt!

kort-kapsel-brilbril-kapsels-2kapsels-bril-2020
(bron)(bron)(bron / bron)

  1. Topidee: pak je bril mee naar de kapper

Als je over een poosje nog eens naar de kapper gaat en al een afspraak hebt gemaakt voor je droomkapsel (jaja, wij kennen jou: ondertussen heb je Pinterest én Glamourista.nl natuurlijk al van A tot Z uitgeplozen om zoveel mogelijk kapselinspiratie op te doen. Je bent goed voorbereid op je nieuwe haarsnit!).
Vraag je kapper ook zeker om advies, zij zijn ervoor getraind! Je nieuwe kapsel moet passen bij je gezichtsvorm, je haarstructuur, de moeite die je er zelf iedere dag in wilt steken én natuurlijk bij je bril!Ga dus zeker niet zonder je bril naar de kapper
(ook al draag je vaak contactlenzen of weiger je je bril soms op te zetten).

nerd-glasses-hairstylebril-kapsel-2kapsel-voor-bril-3
bron) bron (bron)

  1. Voor zowel lang haar en kort haar: kies passende kapselvoorbeelden

Het maakt helemaal niet uit of je lang haar of kort haar hebt, je zal altijd wel een mooie haarstijl vinden die supergoed bij je bril past! Let daarom ook erg goed op de kapselvoorbeelden die je meeneemt naar de kapper: zoek voor kapsels die van het zelfde haartype als het jouwe zijn, en het is al helemaal perfect als je op zoek gaat naar kapselvoorbeelden met dezelfde gezichtsvorm én bril als het eventjes kan. Zo weet je al heel snel of een bepaald kapsel ook mooi gaat staan bij jouw bril. Je ziet, brildragers hebben ook nog best veel keuze!

short-hair-glasses lang-haar-bril-kapselshaarstijlen-bril
(bron /bron)/ (bron)

  1. Kapsels voor opvallende brilmonturen:

Draag jij een opvallende bril? De laatste jaren zijn de brilmonturen steeds opvallender en opvallender geworden! Ineens werden de nerdy brillen extreem hip, en de laatste jaren duiken er meer en meer fijne brillen met een gouden rand op, brillen die helemaal doorzichtig zijn en brillen met ronde glazen of met cat eye monturen. Tegenwoordig is een bril weer iets om trots op te zijn en het is een accessoire geworden, meer dan iets dat je ogen nodig hebben. Als ex-brildrager vind ik dat echt helemaal top, ik haatte het altijd zo om een nieuwe bril te moeten kopen omdat er bijna nooit leuke monturen tussen zaten!

Maar hoe combineer je een nieuw kapsel dan met zo’n opvallend brilmontuur? Omdat je montuur al enorm opvalt, kies je best voor een kapsel dat niet te opvallend is. Puur om er een beetje balans in te brengen, als je dat graag zelf wilt. Opvallende kapsels zie je heel vaak gecombineerd worden met een pixiekapsel of een kort kapsel. Waarom wordt er dan zo vaak voor een korte haarstijl gekozen? Ten eerste omdat ze nu echt super trendy zijn (kijk maar naar al die bobkapsels die je in het straatbeeld ziet), maar ook omdat ze net je bril heel erg mooi kunnen accentueren!

korte-kapsels-bril-dames kapsels-bril-dames-2kapsel-bril-halflang
(bron/ bron) bron

  1. Haarstijlen voor kleine, onopvallende en klassieke brillen

Kies jij liever voor een erg onopvallende en kleine bril? Dan kan je helemaal los gaan met je haarstijl en alle haartrends opvolgen als je dat wilt. Wil je én je bril in de verf zette én je kapsel? Dan doe je gewoon lekker allebei, eigenlijk zijn er geen regels en doe je gewoon wat je zelf wilt!

kapsels-bril-5dameskapsels-brilbrillenkapsels
bron)/bron)/(bron)

  1. Opvallende make-up combineren met een opvallend brilmontuur?

Wil jij graag knallen? Combineer je opvallende brilmontuur dan zeker met een knallende lipstick of een knallende ooglook.

kapsel-bril-5kapsels-bril-dameshairstyles-for-glasses-3

bron/bron/bron

  1. Kapsels voor brildragende vrouwen: wat als je kaal bent of een geschoren kapsel hebt?

 

bril-kapsel-5bril-kapsel-4brildrager-kapsels

Ook als je een kaal hoofd hebt of je haar bijna volledig afgeschoren is, staat een bril fantastisch! Het zorgt ervoor dat alles nog veel meer pit krijgt!

(bron)(bron/(bron/(bron)

  1. Kapsels voor oudere brildragende vrouwen met grijs of wit haar

 

kapsels-oudere-dames-brilbril-kapsel-oudere-damesvijftigplusser-kapsels-bril

Heb jij al grijze of witte haren? Dan heb je misschien niet echt een idee hoe je je kapsel moet combineren met een leuke bril of omgekeerd. Ik verzamelde alvast enkele kapselvoorbeeldjes zodat je een beetje kan inschatten hoe je bril gaat passen bij de haarstijl die je in je hoofd hebt. Vraag ook zeker eens bij de kapper of je haarkleur goed past bij je bril en je kleurenprofiel: vooral of je een warme of koude grijze of witte haarkleur hebt, is hier erg belangrijk. Moeilijk om zelf te bepalen, dus schakel zeker eventjes de expertise van je kapper in!

Bronnen fotos: 1 / 2/ 3

 1. Opsteekkapsels?

 

opsteekkapsel-brilkapsels-voor-bril-4dameskapsel-bril
Zijn er bepaalde regels die je kan volgen als je een opsteekkapsel wilt maken? Het staat erg leuk als je een wild kapsel hebt, dat maakt je gezicht minder streng als je een bril draagt.

Foto:1/2/3

Written by admin

One Comment

 1. Ook als je een kaal hoofd hebt of je haar bijna volledig afgeschoren is, staat een bril fantastisch! Het zorgt ervoor dat alles nog veel meer pit krijgt!