in

Welk sterrenbeeld ben ik? Uitleg over de Sterrenbeelden

(Last Updated On: August 30, 2020)

Welk sterrenbeeld ben ik? Uitleg over de Sterrenbeelden – Horoscopen en sterrenbeelden zijn een leuke manier om wat te weten te komen over wat er in jouw sterren geschreven staat, van romantische relaties tot werk- en financiële kwesties.

Misschien is het vandaag een goede dag om op de lotto te spelen? Of misschien stuur je dat berichtje toch beter niet naar je nieuwe vlam. Hoewel mensen niet al te veel geloof hechten aan sterrenbeelden en horoscopen is er vaak heel wat onschuldig bijgeloof aan verbonden.

Sterrenbeelden en horoscopen

Horoscopen en sterrenbeelden zijn deel van de astrologie. Astrologie is de kunst van het voorspellen van de toekomst of gebeurtenissen aan de hand van de stand van de sterren. Astrologie is al eeuwenoud en werd door heel wat verschillende volkeren gebruikt om goede – of slechte voortekenen te bekomen.

Momenteel wordt astrologie vaak gebruikt voor het schrijven van horoscopen aan de hand van sterrenbeelden. Maar wat is jouw sterrenbeeld nu eigenlijk? En wat zegt jouw sterrenbeeld over jou?

What is een sterrenbeeld, en hoe vind je de jouwe?

Er zijn 12 sterrenbeelden, ook wel astrologische tekens genoemd.

Sommige individuen zijn van mening dat verschillende sterrenbeelden de verschillende talenten en kenmerken van de persoon onthullen.

Jouw sterrenbeeld wordt bepaald door de dag waarop jouw verjaardag valt. Je vindt jouw sterrenbeeld in de onderstaande lijst!

Ram – (21 maart – 19 april)

Stier – (20 april – 20 mei)

Tweelingen – (21 mei – 20 juni)

Kreeft – (21 juni – 22 juli)

Leeuw – (23 juli – 22 augustus)

Maagd – (23 augustus – 22 september)

Weegschaal – (23 september – 22 oktober)

Schorpioen – (23 oktober – 21 november)

Boogschutter – (22 november – 21 december)

Steenbok – (22 december – 19 januari)

Waterman – (20 januari – 18 februari)

Vissen – (19 februari – 20 maart)

Veel sterrenbeelden zijn afkomstig van herkenbare sterrenbeelden die binnen hun hemelse verdeling van de dierenriem vallen.

Persoonlijke eigenschappen verbonden aan je sterrenbeeld.

Mensen zeggen vaak dat jouw karaktertrekken te maken hebben met je sterrenbeeld. Hieronder sommen we even de karaktertrekken op die bij jouw sterrenbeeld horen!

Ram (21 maart – 19 april)

Mensen geboren in het sterrenbeeld Ram zijn erg levendig en energiek. Ze hebben een hoog zelfbeeld en trekken vaak de aandacht door hun ondernemende en gedurfde houding. Er wordt aangenomen dat mensen met het sterrenbeeld Ram worden geboren als goede leiders. Ze kunnen roekeloos genoeg zijn omdat ze ten allen kosten hun doel proberen bereiken. Aan de andere kant is Ram erg opvliegend. Omdat ze een groot ego hebben, zullen mensen om hen heen ze daarom meestal als arrogant beschouwen.

 • levendig en energiek
 • hoog zelfbeeld en ego
 • houden van aandacht
 • goede leiders
 • soms roekeloos
 • opvliegend

Stier (20 april – 20 mei)

Stier is een sterrenbeeld van de aardegroep en stieren staan bekend als geduldige en vastberaden mensen. De stier is vriendelijk en betrouwbaar. Juist door hun creatieve en vastberaden karakter kunnen stieren alles in het leven bereiken wat ze maar willen. Mensen met dit teken hebben een zelfgenoegzaam trekje en voelen zich ongemakkelijk als je in hun comfortzone komt.

 • geduldig
 • vastberaden
 • vriendelijk
 • betrouwbaar
 • creatief
 • vastberaden
 • zelfgenoegzaam

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

De meest opmerkelijke eigenschap van de Tweelingen is dat ze tegelijkertijd verschillende stemmingen en emoties kunnen ervaren. Aan de andere kant zijn mensen die onder dit teken geboren zijn leuk, vriendelijk en communicatief. In het algemeen is het onmogelijk om je te vervelen als je bevriend bent met een Tweelingen. Tweelingen zijn vaak erg vriendelijk en zijn graag het middelpunt van alle aandacht!

 • veel verschillende emoties en stemmingen
 • vriendelijk
 • communicatief
 • fun friends
 • houden van aandacht
 • vriendelijk

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Kreeften zijn erg huiselijk. De Kreeft kan een erg kwetsbare persoonlijkheid hebben en verwacht dat anderen net zo attent en gevoelig zijn als zij. Over het algemeen zijn mensen die in het teken van de Kreeft geboren zijn geliefd bij anderen. Dankzij hun warme, beleefde en oprechte houding is het makkelijk voor hen om vrienden te maken. Daarnaast zijn Kreeften erg verantwoordelijk en komen zij vaak hen beloftes na.

 • huiselijk
 • kwetsbare persoonlijkheid
 • attent en gevoelig
 • warm en beleefd
 • verantwoordelijk
 • komen hun beloftes na

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Een Leeuw in de dierenwereld is een nobel dier – en dat is voor mensen onder het sterrenbeeld Leeuw niet anders. Leeuwen staan bekend als geboren leiders. De mensen onder dit teken hebben een vriendelijke en genereuze persoonlijkheid en hun talent om mensen naar een gemeenschappelijk doel te leiden is een echte troef. Leeuwen zijn erg geliefd in hun vriendenkring vanwege hun beleefde, vrolijke en vriendelijke houding.

 • geboren leider
 • genereuze persoonlijkheid
 • leiders
 • geliefd
 • vrolijk en vriendelijk

Maagd (23 augustus – 22 september)

Maagden staan bekend als mensen die de dingen graag netjes houden. Mensen onder dit sterrenbeeld hebben een praktische persoonlijkheid en zijn logische denkers. Zij houden niet zo zeer van emoties en nemen erg praktische beslissingen. Hoewel mensen geboren onder het sterrenbeeld Maagd af en toe wel een keertje van klagen houden staan ze evenzeer bekend als erg liefdevolle en intelligente mensen.

 • netjes
 • praktische persoonlijkheid

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Weegschaal staat bekend als het symbool van rechtvaardigheid en vertegenwoordigt een stabiel en evenwichtig karakter. Mensen onder dit teken zijn dus enthousiast en ambitieus. Weegschalen zijn erg artistiek en staan bekend om hun goede smaak. Als gevolg hiervan worden ze door iedereen gewaardeerd en leren ze makkelijk nieuwe mensen kennen. Weegschaal houdt ook van de betere (duurdere) dingen in het leven, wat voor hen een erg grote drijfveer is om geld te verdienen en het te maken in het leven.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Schorpioenen staan bekend als erg passievolle mensen die niet graag praten over hun leven of hun gevoelens. De personen onder dit teken zijn ijverig en intelligent en komen hun beloftes en verantwoordelijkheden na. Over het algemeen is de Schorpioen erg vriendelijk en creatief. Toch is het zo dat een Schorpioen niet snel vergeet noch vergeeft.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Mensen met het sterrenbeeld Boogschutter zijn vrijgevochten van aard. Ze zijn levendig en atletisch met een opgewonden en vriendelijke persoonlijkheid. Mensen met dit teken hebben sterke denkvaardigheden en laten mensen graag lachen. Ze hebben over het algemeen een positieve ingesteldheid; daarom zien ze er gelukkig en vrolijk uit.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Steenbok is het teken van de meest rationalistische persoonlijkheid. Mensen onder dit teken hebben altijd wel wat te vertellen. Steenbokken zijn erg realistisch en proberen altijd alles te rationaliseren Een Steenbok maakt zich vaak zorgen om de toekomst; ze plannen dan ook vaak dingen tot in de kleinste puntjes en details.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Waterman is het 11e sterrenbeeld en symboliseert een vragende geest. De Waterman houdt van zijn of haar vrijheid en wil zijn eigen unieke stempel drukken op de wereld. Als gevolg hiervan houden Watermannen niet van regeltjes en zijn ze fervente reizigers. Personen onder dit teken hebben een stabiel karakter en zijn slim. Ze hebben een koppig en sceptisch karakter en houden ervan om nieuwe dingen bij te leren.

Vissen (20 februari – 20 maart)

Vissen is het 12e laatste teken op de lijst van de dierenriem. Dit teken staat bekend als een emotioneel teken. De Vissen leven graag in hun eigen unieke wereld. Mensen met het teken Vissen kunnen het soms moeilijk hebben hun emoties in toom te houden. Toch zijn Vissen erg goede vrienden juist omdat ze zoveel emoties en empathie bezitten. Ze zijn ook goede vertrouwenspersonen en luisteraars.

sterrenbeelden
sterrenbeelden