in

4 tips voor het kiezen van een internet- en tv-abonnement

(Last Updated On: October 7, 2021)

Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van het internet en tv abonnement dat het beste bij jou past. Je zal moeten nadenken over wat het belangrijkste is voor jouw specifieke behoeften, zenderpakket, en prijs.

tv-abonnement-internet-kiezen
tv-abonnement-internet-kiezen

Tips voor het kiezen van een internet- en tv-abonnement

In dit artikel worden 4 tips besproken die je zullen helpen bij het kiezen van het beste internet en TV abonnement voor jouw persoonlijke behoeften! We leren je internet vergelijken (wat heb je wel of niet nodig)

  1. Internetsnelheid: wat heb je nodig?

Nu we meer streamen online, hebben we vaak wel nood aan snel internet.

Enkele jaren geleden schakelde ik zo over van een zogenaamd supersnel abonnement naar een wat trager abonnement en kwam daar makkelijk mee toe. Het hangt maar net van jouw noden af.

2. Kanaalpakketten en zenderpakketten: wat wil ik?

Verschillende providers bieden verschillende zenderpakketten aan, dus het is belangrijk om te weten naar welke kanalen jullie thuis wel en niet kijken. Hoe dit zeker een poosje bij: je denk vaak dat je veel meer kanalen nodig hebt dan je echt nodig hebt. Misschien kijken jullie voornamelijk naar streamingdiensten en heb je helemaal niet zo’n uitgebreid zenderpakket nodig.

Sommige providers bieden zoveel kanalen als je wilt, maar dit kan komen op een flinke prijs. Zorg ervoor dat je de kanaallijst controleert en als het niet is wat je zoekt, blijf dan zoeken naar een andere provider of een ander pakket! Internet en tv hoeven niet persé in hetzelfde pakket te zitten.

3. Jouw budget

Natuurlijk moet je je budget niet vergeten. Het is belangrijk om een provider te vinden die de functies biedt die je nodig hebt en een betaalbare prijs kan geven. Vaak worden grote pakketten verkocht met veel snufjes, toeters en bellen eraan die je eigenlijk niet eens zal gebruiken. Het kan zelfs zo zijn dat je eigenlijk veel beter af bent met een erg basic pakket aan diensten.

4. Wat heb je echt nodig?

Behalve je budget, moet je ook zeker je eigen gewoontes onder de loep nemen. Gebruiken jullie veel meer internet om naar TV te kijken dan een tv-abonnement? Zijn jullie verslingerd aan Videoland en Netflix? Dan heb je misschien helemaal niet zo’n uitgebreid abonnement nodig.

Wil je een pakket dat zowel internet als televisie omvat? Of kies je voor een optie met alleen internet met daarnaast een abonnement op één of meerdere streamingdiensten zoals Netflix?

Vergelijken is belangrijk

Vergelijken is echt ontzettend belangrijk! Schakel daarom niet zomaar over naar een andere provider, internetabonnement of tv-abonnement: je moet echt kijken naar de prijzen, maar ook naar andere factoren.

Wat zijn bijvoorbeeld de doorlopende, maandelijkse kosten? Moet je ook nog eens huur betalen voor andere apparatuur?

Heb je een gebundelde telefoondienst nodig? Vind je het belangrijk dat je pakket inclusief TV zenders en andere content pakketten zoals HBO… is?

In deze blogpost gaven we je enkele tips over hoe je het beste internet- en tv-abonnement voor jouw behoeften kiest, hopelijk helpt het jou om jouw ideale pakket samen te stellen. Heb jij nog goede tips om de beste prijs te krijgen voor je tv-abonnement of telefoonabonnement? Laat het ons hieronder zeker weten in de comments!