in

Mijn ervaringen met Audible luisterboeken (Amazon)

(Last Updated On: April 15, 2020)

Ik ben nu al een drietal maanden een fervent fan van Audible, maar wat zijn mijn ervaringen? Wat zijn de voordelen en de nadelen van deze online luisterboeken en hoe vind ik de service na een half jaar? Heb ik problemen gehad met afschrijvingen van mijn credit card? Ontdek mijn ervaring en review van Audible:

Wat is Audible?

Audible is een bibliotheek met allerlei luisterboeken, via Amazon. Het werkt met maandelijkse abonnementen.

In 1995 startte Audible als apart bedrijf, enkele jaren later, in 2008, werd het overgenomen door gigant Amazon. Daarom bestaan er ook nog steeds aparte websites.

Sinds 2003 had Audible een goede relatie met Apple en hadden ze een exclusieve deal met iTunes.

Hoe werkt Audible?

Het is eigenlijk heel erg simpel: je betaalt iedere maand een bepaalde prijs, afhankelijk van het abonnement dat je kiest. Iedere maand gaat dat geld van je rekening (vaak je credit card) en krijg je Audible credits. Met die credits kan je dan weer iedere maand luisterboeken kopen.

Iedere maand krijg je ook gratis luisterboeken die je kan downloaden, namelijk de Audible Originals. Dit kunnen non-fictie luisterboeken zijn, comedy,… er is heel veel keuze!

Hoeveel kost Audible?

De prijs van Audible hangt af van je gekozen abonnement. Ikzelf heb nu een abonnement bij audible.co.uk omdat ik graag een bepaald Engelstalig luisterboek wilde kopen, dus ik betaal iedere maand een prijs in pond. Het abonnement dat ik op dit moment heb, kost 7,99 pond. Hiervoor heb ik ook een abonnement gehad op amazon.com en betaalde ik geloof ik iets van een 14 dollar per maand.

Mijn ervaring met Audible

audible-ervaring-review
audible-ervaring-review

Tip: korting op Audible krijgen

Dit ontdekte ik per ongeluk na mijn eerste gratis maand op amazon.com. Ik vond het toch een beetje duur om 1 credit per maand te krijgen, maar ik merk dat ik er zeker wel mee toekom. Als je na de eerste proefmaand, je abonnement wilt stopzetten, krijg je ineens een kortingscode. Dit gebeurt misschien niet iedere keer, maar ik wou het jullie toch graag meegeven! Misschien was het een eenmalige actie?

Tip: Engelstalige luisterboeken

Wil je net zoals ik het liefste Engelstalige luisterboeken kunnen lezen en de allernieuwste releases kunnen beluisteren?

Omdat ikzelf in België woon en Amazon mijn adres al heeft, werd ik iedere keer geleid naar audible.fr. of amazon.fr. Echt bizar en heel erg slecht qua user experience als je het mij vraagt: niet iedereen hier in België is Franstalig. Ook om daar dus vanaf te geraken, heb ik het zelf overgezet naar amazon.co.uk.

Mag je de luisterboeken houden als je je abonnement opzegt?

Yes, die boeken blijven gewoon jouw eigendom, zelfs als je je abonnement opzegt. Natuurlijk moet je dan wel je account nog behouden.

Hoe maak je een Amazon-account aan?

Om je te abonneren op Audible, maak je eerst een amazon-account aan op amazon.co.uk, zeker als je graag Engelstalige audioboeken wilt kunnen beluisteren.

Welke audioboeken raad ik aan?

Okay, top! Je hebt nu een account aangemaakt op Amazon en kan nu dus je audible luisterboeken gaan bestellen! Maar… welke boeken kies je dan?

Ik heb deze luisterboeken de afgelopen maanden geluisterd en was er helemaal gek van:

Work Energy – Jim Harmer

Work Energy moest en zou ik hebben, ik ben namelijk erg fan van de mannen van Income School op Youtube, en een van hen had een boek geschreven dat me heel erg iets voor mij leek: work energy. Je kent het vast wel: soms zit je ongelofelijk in een flow en blijf je maar doorwerken met plezier, andere dagen lukt het echt niet. Dit boek helpt je ontdekken wat exact jouw werkenergie is en hoe je die kan aanboren. Heerlijk boek! Heb je enkele projecten waar je graag aan zou willen beginnen maar het lukt nog niet goed? Na het luisteren van dit boek (en tijdens, ook wel) ben ik in enkele projecten gevlogen!

Dit audioboek koop je hier

Such a fun age – Riley Reid

Dit was voor mij mijn allereerste fictieboek, normaal ben ik voornamelijk fan van non-fictie en niet zo dol op fictie, maar ik ben nu echt helemaal om! Dit is een soort van coming of age-boek, volspekt met maatschappelijke thema’s. Voor mij was het helemaal mijn ding en ik heb er echt enorm van genoten toen ik met een zware griep in de zetel lag, enkele weken geleden. Grote, grote aanrader.

Dit audioboek koop je hier