in

Een gezellige online quizavond organiseren, dat doe je zo!

(Last Updated On: April 16, 2021)

Toen ik klein was, was ik altijd wel te vinden voor een potje Triviant. Hoe ouder ik werd, hoe minder ik bezig was met dat soort gezelschapsspelen, maar ik vond het nog steeds wel leuk. Tijdens deze pandemie zagen we gelukkig dat er weer veel meer gequizd werd, ook al konden we niet meer samen afspreken.

pubquiz
pubquiz

Maar, zo’n leuke online quizavond, hoe organiseer je dat? En al helemaal als je met vrienden of vriendinnen of misschien je familie een gezellige avond wilt gaan quizzen of een online pubquiz wilt spelen? Dit zijn mijn beste tips!

Een online quiz opstellen of kopen

Heel leuk, zo’n online quizzen, maar je moet natuurlijk wel een hoop vragen hebben! Wist je dat er websites bestaan waar je gewoon een kant-en-klare online quiz kan kopen? Zo kan iedereen gezellig meedoen met zijn of haar eigen smartphone en hoef jij verder niet echt technische dingen te regelen, ideaal toch?

Een van de volgende quizzen die ik graag eens wil gaan spelen, is de foute Muziekbingo. Lijkt me echt erg leuk om samen met familie of vrienden te gaan spelen!

Wat heb je nodig om een quiz te organiseren?

Eigenlijk moet je alleen zorgen voor een beeldscherm dat groot genoeg is. Zo kan je de quiz laten zien op een tv-scherm of met een beamer (wel zorgen dat je een beamer van goede kwaliteit hebt) als je thuis met je gezin speelt in deze Coronatijden.

Op een laptopscherm kan je een pubquiz ook gewoon prima spelen, trouwens.

Kan ik mijn eigen vragen toevoegen?

Ja hoor, dat kan zeker!  Zeg nu zelf, niets zo leuk als van die leuke inside-humor grapjes in je vragen steken, toch? Als je de quiz aankoopt, kan je aanvinken dat je graag eigen vragen wilt toevoegen en kan je maximaal 10 eigen vragen gaan toevoegen.

Hoe vaak kunnen we quizzen?

Als je de quiz aangekocht hebt, blijft de link 1 volledige maand geldig. In die maand spelen jullie zo vaak je wilt.

Met hoeveel personen kan ik een quiz spelen?

De quizzen die je aankoopt, kan je vaak met veel spelers tegelijk spelen. Al hangt dat ook wel af van het soort quiz. De pubquizzen van Quizmaestro bijvoorbeeld kan je met maximaal 100 telefoons spelen. Als je met meer dan 100 bent, verdeel je jezelf best in teams.

Hoelang duurt de quiz?

Hangt er natuurlijk helemaal vanaf welke quiz je bestelt, maar vaak heb je met deze quizzen quizplezier tussen de 45 minuten en 1,5 uur.

Voor welk doelgroep is de quiz geschikt?

De quizzen van QuizMaestro zijn geschikt voor alle doelgroepen ouder dan 16 jaar. Kijk ook even rond, soms zitten er quizzen tussen die meer geschikt zijn voor een familie dan bijvoorbeeld een vriendengroep. Zo kunnen ook tieners meespelen.

Quiz op maat?

Als je graag een quiz op maat wilt laten maken (leuk als vrijgezellencadeautje of voor een leuk werkuitje), kan je dat ook vaak gewoon aanvragen.

Lekkere hapjes

Natuurlijk mogen lekkere hapjes niet ontbreken bij een online quizavondje (een van mijn favoriete onderdelen, geloof ik zo). Of je nu gaat voor de super klassieke (ondertussen misschien wel eerder retro) hapjes à la blokjes kaas en salami of het liever wat spannender aanpakt en gaat voor Spaanse tapas of een bordje warme hapjes, ze zorgen voor net dat beetje extra sfeer tijdens het quizzen.

Plus, voor de verliezers kan het al eens fijn zijn om nadien wat extra in de hapjes te vliegen 😉 (Waarmee ik niet persé zeg dat ik zo iemand ben, maar hey… takes one to know one).

Tips

  • Zorg ervoor dat je smarpthone goed opgeladen is en dat iedereen zijn of haar smartphone gemakkelijk kan opladen tijdens het spelen
  • Test alle verbindingen even uit op voorhand!