in

De 60 beste films op Netflix – deze moet je zien (juli 2021) + nieuwe films

(Last Updated On: October 7, 2021)

De 60 beste films op Netflix, dit zijn enkele van onze favoriete films op Netflix die je zeker gezien moet hebben. Van Bridget Jones tot cultklassiekers als Clueless of Ghost: in deze lijst vind je allerlei geweldige films om te bekijken op een druilerige zondag, tijdens datenight, tijdens Halloween,… you name it!

De beste films op Netflix

nieuwe-films-netflix-beste-films
nieuwe-films-netflix-beste-films

Nieuwe films op Netflix

Feelgoodfilms

Bridget Jones’ Baby

Deze film ben ik met moederlief in de bioscoop gaan bekijken en we hebben ons echt een ongeluk gelachen. Ik ga ‘Bridget Jones’ Baby’ binnenkort nog eens een keertje bekijken en er voor mezelf een avondje me-time van maken met gezichtsmaskertje, haarmasker en een DIY pedicure!

Eat, Pray, Love

Oooh, ‘Eat, Pray, Love’ heb ik onlangs opnieuw bekeken, tijdens het begin van de lockdown hier in België. Ik voelde me zo naar, angstig en ongelukkig en iedere keer ik me weer wat meer hoopvol wil voelen, kijk ik deze film. Cheesy of niet, I love it!

The Kissing Booth

Ook ‘The Kissing Booth’ verdient een plaats op dit lijstje: een hele lichte film, misschien wel voornamelijk voor tieners… maar ik vond hem nog wel te pruimen. Er is ook een vervolg op!

The Intern

Deze film zette mijn vriend enkele weken geleden op voor mij als verrassing: je weet wel, een self-made woman met een eigen bedrijfje en een grote droom 😉 Het is een luchtige, leuke (soms beetje trieste) film, maar een grote aanrader! Dit is zeker een film die ik iedere paar jaren weer eens opnieuw bekijk.

Pitch Perfect

Hou je van zangfilms? Dan moet je zeker naar deze film kijken. Ideaal als je vroeger ook zo gek was op Glee.

13 going on 30

Dit is een klassieker ondertussen: 13 going on 30.

Clueless

Als fashionista kijk je gewoon al naar Clueless voor de fashion inspiratie! Zoveel jaar later worden de looks van Cher nog steeds als inspo gebruikt en zo nu en dan komen deze modetrends terug!

The Breakfast club

Enola Holmes

Ha, op deze film heb ik echt zitten wachten! Er spelen enkele van mijn favoriete acteurs in én het draait ook nog eens over vrouwenrechten. Een hele grote aanrader, wij vonden ‘m in ieder geval erg leuk om naar te kijken.

Klassiekers en cultfilms

Back to the future

De Delorean, de ietwat nutty professor, Marty McFly in zijn rode bodywarmer en met zijn walk-man… het klinkt nu allemaal zo outdated maar als kind was ik echt gek van deze films én ja, ik had me toch een crush op Michael J Fox! Deze films moet je echt gezien hebben, al is het maar puur voor de nostalgie.

Dirty Dancing

Ohh, van nostalgie gesproken: Dirty Dancing! De moves van intussen helaas overleden Patrick Swayze, Baby dit uitgroeit tot een volwassen vrouw… ik blijf het echt een topfilm vinden! Al moet ik zeggen dat ik nog veel liever kijk naar Dirty Dancing 2, Havana Nights (maar dat komt door de salsa, de muziek en natuurlijk door Diego Luna). Er zou een derde Dirty Dancing-film in de maak zijn, las ik onlangs!

Wolf of Wall Street

Dit is ook zo’n film die je echt gezien moet hebben: je zit wel enkele uren achter je scherm gekluisterd, maar dan heb je ook wel een kanjer van een film gezien. Gebaseerd op een waar verhaal!

Inception

Deze film, Inception, hebben mijn vriend en ik nog eens opnieuw gekeken en man… wat blijft dit toch een ontzettend goede film! Fan van Leonardo Dicaprio, Marion Cotillard en Joseph Gordon Levitt? Dan moet je écht deze film eens bekijken, grote aanrader.

The Matrix

Een iconische film, The Matrix. Zelf vind ik het helemaal niks en vind ik het er erg ouderwets uitzien, maar toch heb ik de serie films onlangs met mijn vriend nog eens bekeken. Zeker wel de moeite als het jouw ding is!

Ghost

Ah, romantische zwijmelfilm! Echt een must-see als je van dit type films houdt.

The theory of everything

Dit moet echt een van de mooiste films zijn die de laatste jaren uitgebracht zijn. Het is het levensverhaal van wetenschapper Stephen Hawking die in een rolstoel zit. Meeslepend en ik garandeer je dat je zakdoekjes nodig zal hebben. Meesterlijk vertolkt door Eddie Redmayne, wauw.

Schindlers list

The Lord of The Rings

The Shawshank Redemption

Sleepless in Seattle

The Da Vinci Code

Ocean’s Eleven

Ocean’s Eight

Scarface

Basic Instinct

Out of Africa

Escape from Alcatraz

The Revenant

The people vs Larry Flint

The Dark Knight

Inglorious bastards

Indiana Jones

The Bourne Supremacy

Wayne’s World

Charlotte’s Web

Carrie

Twister

The Mummy

Jankfilms en romantische films (romcoms)

Lion

The Pursuit of Happiness

The Notebook

Friends with Benefits

Eat, Pray, Love

How to lose a guy in 10 days

Revolutionary road

Legends of the fall

Steel Magnolias

No Strings Attached

To All the Boys I’ve Loved before

A Star is born

Komedies

Coming to America

Yes man

Norbit

The Nutty Professor

The 40 year old virgin

The Hangover

Crazy Rich Asians

 

Lees ook: zo unlock je veel meer Netflix films en series!

Lees ook: Netflix aanraders

Lees ook: Netflix Love is Blind