in

Trendy sneakers voor 2021 + hoe deze sneakertrends stylen?

(Last Updated On: January 30, 2021)

Sneakertrends 2021 – sneakers 2021: Net zoals bij alle mode items hebben ook sneakers te maken met trends. Ieder seizoen worden influencers gefotografeerd met een ander paar. Sommigen zijn niet om aan te zien, maar andere worden juist klakkeloos door heel België gekopieerd. Maar wat zijn nu precies de sneakertrends voor 2021? Hieronder zie je een overzicht van onze favoriete sneakers 2020/ 2021.

Sneakers 2021

Sneakertrends 2021

Lees ook: schoenentrends 2021

Ook leuk om te lezen: modetrends 2021

Lees ook: Hoe Air Max combineren

Retro en vintage

Een klassieker onder de sneakertrends voor 2021 blijft wederom de retro sneaker. De grote merken blijven sneakers van twintig jaar geleden opnieuw uitbrengen. Wat vroeger hip was, keert op zijn tijd weer terug.

Merken als Reebok, Vans en Adidas spelen perfect in op deze trend en hebben een groot deel van hun collectie aan de retro-look gekoppeld. Denk bijvoorbeeld aan de Vans Old Skool in de kleur rood of aan de Fila Disruptor.

sneakertrends-2020
sneakertrends-2021

(bron)

Platform voor hoogte

Langer lijken zonder het dragen van hakken was nog nooit zo makkelijk! Sneakers met een extra dikke zool heeft tegenwoordig iedereen thuis wel liggen. Ze zien er niet alleen trendy uit, maar geven je ook nog eens extra hoogte.

Voor de kleinere dames onder ons, lijkt dit dan ook de perfecte oplossing. Maar niet getreurd, zelfs als je langer bent, staan deze sneakers prachtig.

Kijk bijvoorbeeld eens naar deze Nike Air Force 1 Shadow sneakers.

sneaker-trends
sneaker-trends

(bron)

Alle kleuren van de regenboog

Felle kleuren zien we laatste tijd vaker terug bij sneakers, daarom kan deze trend niet missen bij de sneakertrends voor 2021. Meestal zijn deze schoenen echte eyecatchers. Afgelopen jaar zagen we al dat sneakers met felle kleuren erg populair waren.

Vergeleken met 2020 beschikken de sneakers van dit jaar over meer kleurcombinaties. Zowel opvallende combinaties van diverse (felle) kleuren, als witte sneakers met subtiele kleurrijke details zullen, zeker in het voorjaar, veel te zien zijn.

Je kunt ze ook gemakkelijker dragen dan je nu misschien denkt. Ze staan leuk met rustige en minimalistische outfits, maar ook gedurfd bij een print of andere kleur.

Zie hieronder de Adidas Falcon sneakers voor dames.

felgekleurde-sneakers
felgekleurde-sneakers

(bron)

Wit en minimalistisch: witte sneakers

Wanneer je helemaal niet van al die kleuren houdt, is er ook nog de mogelijkheid om voor een volledig witte sneaker te gaan. Deze trend duurt inmiddels al een tijdje, maar blijft geliefd. Gemakkelijk te combineren met al jouw outfits, geschikt voor elke gelegenheid en zowel sportief als trendy. Dat karakteriseert de witte sneakers. Koop wat je maar wilt – je kunt echt niet fout gaan met een paar simpele witte sneakers.

Neem eens een kijkje naar deze Cali Sport sneakers van PUMA California.

Dikke, grote sneakers

Het was de opkomst van de Balenciaga Triple S eind 2016 die de zaken op gang bracht. Hoewel de wereld aanvankelijk aarzelde, hebben mode-insiders en influencers uit de mode-industrie de look nu volledig omarmd, zodat elk merk, van high street tot high-end, nu grote, omvangrijke sneakers maakt.

Bij de sneakertrends voor 2021 staan dit exemplaar dan ook nog altijd hoog gewaardeerd. Mij doen deze sneakers voornamelijk denken aan de sneakers die we in de jaren ’90 droegen!

sneakertrend
sneakertrend

(bron)

 

‘Goedkope’ sneakers

Toen je nog jonger was, kon je – volgens jezelf – onmogelijk met merkloze sneakers de deur uitlopen. Tegenwoordig gaat dat niet meer op, gelukkig maar! Steeds meer modeketens brengen zelf eigen sneakers uit. En ze zien er ook nog leuk uit ook! Voel je dus niet meer bezwaard om voor een goedkoper exemplaar te gaan. Winkels zoals Guts & Gusto en Only hebben leuke aanwinsten voor een lage prijs in hun webshops staan.

sneakertrends-2020-2021
sneakertrends-2021

 

(bron)

Pastelkleuren

Naast een minimalistische of juist enorm drukke schoen, zie je er ook prachtig uit met een sneaker met pastelkleuren. Ze zien er echt girly uit. Ga vooral eens voor dit soort sneaker als je normaal bijna geen sneakers draagt. Wedden dat ze je toch wel een beetje bevallen?

pastel-sneakers
pastel-sneakers

(bron)

 

 

 

Written by admin