in

Dit zijn de sieraden trends van 2021

(Last Updated On: April 11, 2021)

Ook 2021 is weer een jaar waarin sieraden een hoofdrol spelen. Sieraden vertellen een eigen verhaal en zijn dus heel persoonlijk. Ben jij ook benieuwd welke juwelen trends er gaan komen? Lees dan snel verder, want hieronder zetten we ze op een rijtje!

Natuurlijke kleuren en pasteltinten voeren de boventoon

Op dit moment zijn sieraden in “natuurlijke” kleuren helemaal hip. Denk maar aan goud, zilver, parelmoer of schelpkleuren. Dit jaar gaan we goud en zilver met elkaar combineren. Voor nog meer kleur kun je voor sieraden gaan met edelsteentjes. Komende zomer zien we veel steentjes in kleuren zoals robijnrood, turquoise blauw, bordeauxrood, smaragdgroen of amethist paars. Maar ook snoeperige pastelkleuren gaan we steeds vaker zien.

Oorbellen mogen niet ontbreken

Natuurlijk mogen trendy oorbellen ook niet ontbreken. Statement oorbellen zijn op dit moment helemaal hot, of ze nu groot of klein zijn maakt niet uit. Echter worden minimalistische oorbellen ook nog steeds veel gedragen. Klassieke hoops in het zilver en goud kunnen altijd, zo ook dit jaar. Heb je meerdere gaatjes, combineer de hoops dan met kleine studs om een speels contrast te vormen. Superleuk!

Schakelkettingen en minimalistische kettingen

In 2021 mag je met kettingen ook alle kanten op. Schakelkettingen en kettinkjes met initialen eraan nemen we mee van vorig jaar. Combineer kettingen van verschillende lengtes en stijlen met elkaar om een unieke look te creëren. Heb je hele korte kettingen of chokers? Dan hoeven deze niet meer zo dicht om je nek te zitten. Kies dus een grotere maat, zodat ze wat losser hangen.

Bedels vormen een persoonlijk verhaal

Sieraden met bedels zien we steeds meer dit jaar, of ze nu om je oor, pols of nek hangen. Denk maar bijvoorbeeld aan de munthanger, letters of hartjes. Met bedels druk je je unieke stijl uit, dus kies vooral een bedeltje uit die jouw persoonlijkheid laat spreken. Je kunt kiezen voor een bedel, maar je mag er ook gerust een aantal bij elkaar hangen. Benieuwd worden? Op Valmano vind je een grote collectie bedels.

Zilver en goud forever

Simplistische gouden en zilveren sieraden raken nooit uit de mode. Deze zijn namelijk erg tijdloos en daarom mag je ze ook in 2021 gerust dragen. Een dun gouden of zilveren kettinkje (al dan niet met een simpel bedeltje of hanger eraan) kun je iedere dag dragen en met alle outfits combineren. Maar ook gouden en zilveren ringen doen het altijd goed. Dit type sieraden zijn trouwens ook het beste cadeau als je niet weet wat je aan iemand moet geven!

Schakels: groot/klein en verschillende kleuren

De schakelketting maakt alweer een paar jaar de mode uit. Hier zijn we blij mee, want met deze kettingen kun je alle kanten op! Op zichzelf zijn ze al leuk, maar ze laten zich ook goed combineren met andere kettingen. Schakelkettingen combineren is in 2021 trouwens echt een trend. Combineer gerust schakelkettingen van goud of zilver met exemplaren in felle kleuren zoals koraalrood. Of combineer schakelkettingen in verschillende groottes en diktes met elkaar voor een grappig effect!

Kleuren en printjes

Kleuren geven een outfit natuurlijk een bepaalde uitstalling en dat is bij sieraden niet anders. Heb je al een felgekleurde outfit aan? Dan kun je sieraden in rustigere en neutrale kleuren kiezen om je outfit te complimenteren. Maar je kunt ook sieraden in een contrasterende kleur dragen om de sieraden op deze manier voor zich laten spreken. Inmiddels hebben we alle felle kleuren op sieradengebied wel gehad, maar de kleur voor 2021 is geel. Okergeel zagen we al veel de afgelopen jaren, maar in de zomer zullen we voor wat harder geel gaan. Combineer dit citroengeel met limoengroen of zilver.

Heb je kleding met printjes? Pas dan wel op met sieraden. Statement sieraden laten zich namelijk niet altijd goed combineren met prints, dus is het beter om voor een rustig en subtiel sieraad te kiezen. Het geheel oogt dan harmonieuzer. Draag jij nooit printjes? Dan kun je helemaal vrij zijn in wat voor type sieraad je draagt. Dit mag ook als je felle kleuren draagt, want zoals we al net zeiden, kun je de kleur van het sieraad met de kleur van je outfit afstemmen. Draag jij dus graag statement sieraden, dan kun je beter geen printjes dragen of vice versa.

 

Written by admin