in

Hoe duurzaam een trouwjurk kopen

(Last Updated On: September 14, 2020)

Hoe duurzaam een trouwjurk kopen – Er zijn de laatste tijd steeds meer vrouwen die zich bezighouden met een duurzame levensstijl. Wist je dat het mogelijk is om op ieder mogelijk moment duurzaam te leven? Zo kan je er zelfs voor zorgen dat je jouw bruiloft zo duurzaam mogelijk inricht. Een van de manieren waarop je dit kunt doen is door bedachtzaam te zijn bij het kopen van een bruidsjurk.

Om je hiermee op weg te helpen hebben we in dit artikel de belangrijkste tips en tricks op een rijtje gezet die je kunt volgen voor het kopen van een duurzame trouwjurk. Zo kan je ook op deze dag denken om de wereld om je heen!

(bron: Samen Fijnn voor Nikita Bruidsmode)

Ga voor een tweedehands trouwjurk

De meest voor de hand liggende tip is om te kiezen voor een tweedehands trouwjurk. Door middel van een tweedehands trouwjurk zal je er namelijk voor zorgen dat er maar een jurk gemaakt hoeft te worden. De meeste vrouwen dragen hun jurk maar een dag. Het zou toch zonde zijn als hiervoor iedere keer een jurk gemaakt moet worden? Door te kiezen voor een tweedehands trouwjurk weet je zeker dat je duurzaam bezig bent. Je partner merkt het verschil echt niet, de jurken van Nikita Bruidsmode zien er namelijk stuk voor stuk prachtig uit.

Verkoop je trouwjurk nadat je getrouwd bent

Kies je nu toch voor een nieuwe trouwjurk dan kun je er natuurlijk altijd nog voor kiezen om je bruidsjurk te verkopen. Zo geef je iemand anders de kans om ook een prachtige jurk te dragen op een verantwoorde en duurzame manier.

Nieuw leven geven aan gedragen spullen is echt hét beste wat we met z’n allen kunnen doen om een duurzame samenleving na te streven. Daarnaast gaat er niets boven het gevoel van voldoening als je beseft dat je iemand super blij weet te maken met jouw bruidsjurk.

Kies voor een duurzame huwelijksceremonie

Hoewel we het voornamelijk hebben gehad over het kopen van de trouwjurk is het ook van belang om na te denken over de ceremonie zelf. Je kunt een ceremonie vrij eenvoudig verduurzamen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om je ceremonie te voorzien van een veganistische catering.

Ook zou je kunnen kiezen voor speciaal bestek wat is gemaakt van bamboe. Er zijn speciale bruiloft organisatoren te vinden die speciale duurzame ceremonies aanbieden. Deze zijn natuurlijk net zo speciaal als de normale ceremonies, het enige verschil is dat je duurzaam bezig bent.

Met behulp van deze tips is het echt niet meer zo lastig om ook duurzaam door het leven te gaan. Door middel van de trouwjurken van X zal je als dame zeker een mooie jurk kunnen vinden, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de ecologische voetafdruk. Neem zeker even een kijkje op de site om te zien welke jurken er op dit moment allemaal te vinden zijn. Ook jij kan als dame op een duurzame manier stralen tijdens je bruiloft!

Written by admin