in

Dit Dalgona coffee recept lukt altijd (Dalgona koffie – ijskoffierecept)

(Last Updated On: May 31, 2020)

Ik ben er even mee bezig geweest, maar dit Dalgona coffee recept lukt me iedere keer! Mits ik de juiste tools heb om deze zalige ijskoffie te maken, natuurlijk. Ik testte verschillende recepten voor ijskoffie uit voor jullie en koos uiteindelijk 1 grote winnaar. Kijk snel verder om deze heerlijke koffie zelf te gaan maken! Lekker en simpel om te maken, je moet gewoon eventjes goed afmeten.

Dalgona coffee recept

Dit is het recept dat ikzelf het lekkerste vond om Dalgona koffie te maken én dat het beste opschuimde:

  • 2 eetlepels oploskoffie
  • 2 eetlepels witte suiker
  • 2 eetlepels water (lukt prima met koud water)
  • enkele ijsklontjes
  • melk: gewone koemelk, lactosevrije melk, hazelnootmelk, amandelmelk, sojamelk,…

Wat heb je nodig om een Dalgona koffie te maken?

Je hebt wel wat keukenspulletjes nodig om je Dalgona coffee te gaan maken:

Hoe maak je Dalgona coffee?

Ik werk in verschillende stappen. Eerst neem ik de 2 eetlepels oploskoffie en doe die in een lange beker (ik gebruik diegene die bij onze elektrische mixer / staafmixer / garde zat). Vervolgens voeg ik daar de 2 eetlepels suiker en 2 eetlepels water aan toe.

dalgona-coffee-recept
dalgona-coffee-recept

Dan meng ik eventjes met de lepel tot de oploskoffie opgelost is. Vervolgens zet ik de garde op de elektrische staafmixer en kloppen maar. Enkele minuten laten kloppen en het schuim is heel piekig. Je zou de beker ondersteboven kunnen houden en er komt geen drupje uit!

Tip: je klopt de Dalgona koffie extra snel op als je tijdens het kloppen ook nog eens de garde tegen de klok in beweegt en tegelijkertijd een in-en-uit-beweging maakt met je garde! Dit werkt ook heel goed als je beslist om de koffie met de hand te gaan kloppen!

Dalgona koffie maken zonder oploskoffie?

Kan je Dalgona koffie maken zonder oploskoffie? Voorlopig heb ik nog geen enkel recept gespot waarbij je een Dalgonakoffie maakt zonder oploskoffie en met gewone koffie.

 

Keto Dalgona koffie zonder suiker?

Kan je een Dalgona coffee maken zonder er suiker aan toe te voegen? Ja, dat kan zeker! Je moet dan wel op zoek gaan naar een goede vervanger voor de suiker. Ik heb zelf al geprobeerd met honing, maar dat ging niet zo vlot (kan aan de honing gelegen hebben).

Ik las online dat je zoetstoffen kan gebruiken om een Dalgonakoffie te maken (ook om ineens je koffie keto te maken) en dan zou voornamelijk erythritol goed werken. Zelf verdraag ik geen zoetstoffen, dus gebruik ik ze ook niet, maar je kan perfect enkele koffielepeltjes hiervan gebruiken om de suiker te vervangen.

dalgona-koffie-recept
dalgona-koffie-recept

Lactosevrije Dalgona coffee

Ik maak zelf standaard een lactosevrije Dalgonakoffie omdat ik probeer om zo min mogelijk gewone melk te drinken: ik kan namelijk niet goed tegen de lactose die in zuivel zit. Daarom maak ik altijd mijn eigen koffie met hazelnootmelk (da’s mijn grote favoriet), of met amandelmelk. Je zou ook een lactosevrije koemelk kunnen gebruiken of sojamelk. Met rijstmelk lijkt deze koffie mij wel minder lekker.