in ,

Marley Spoon: onze ervaring, review, klachten + kortingscode

(Last Updated On: September 3, 2020)

De maaltijdbox van Marley Spoon: onze ervaring!

Hoe is onze ervaring met de Marley Spoon maaltijdbox? Thuis koken we allebei, maar we zaten in een flinke sleur qua koken. We wilden graag Marley Spoon eens gaan testen. Hoe zouden de recepten van Marley Spoon zijn, zouden we het lekker vinden? Zou het genoeg zijn? Wat dan met de klachten die we online al hadden gelezen? Dit is onze review na bijna een halfjaar (and counting) Marley Spoon abonnement te laten leveren. Hoe vinden wij deze maaltijdbox? Wat is onze ervaring met Marley Spoon? Onze eerlijke review van deze maaltijdbox: met voordelen, nadelen, de prijzen, hoe zit het met de recepten, wat met plastic,…? Heb je na dit artikel nog vragen en comments? Laat ze zeker hieronder achter! 

Ik ben kookmoe…

Zeker sinds we samenwonen, koken we iedere dag. Toen ik nog op mezelf woonde, had ik vaak jobs waarbij ik ‘s middags warm lunchte in de cafetaria. Uitgebreid koken deed ik alleen maar als mijn vriend langskwam of in het weekend. Persoonlijk vond ik het dus echt niet meer leuk om iedere dag te koken (ook al wisselden we af) en toen we erover babbelden om de Marley Spoon maaltijdbox eens te gaan testen, werden we er allebei erg enthousiast over. Wat is onze ervaring met de Marley Spoon maaltijdbox, hebben we klachten en werd er soms te veel van onze credit card afgeschreven (een klacht die ik soms al eens opving)? Zouden alle groenten en vlees wel vers genoeg zijn? 

ervaring-marley-spoon
ervaring-marley-spoon

Er is nog iemand in ons huishouden iedere week érg blij als ze weer een nieuwe doos krijgt om in te spelen <3 

Wat eten we vandaag?

Voor mij de rottigste vraag die je mij kan stellen: wat eten we vandaag? Argh, ik word er gek van! Ik wil dat niet moeten beslissen, erover nadenken… voor mij is dat echt iets vervelends, hebben anderen dat ook zo? Na dik een jaar samenwonen was ik die vraag dus ook echt wel spuugzat. Iedere week weer die struggle en we eindigden altijd met onze standaard paar maaltijden. 

Iedere week hetzelfde weekmenu

Na de zoveelste keer dezelfde warme maaltijd na een dag werken in onze borden geschept te hebben besloten we om het eens over een andere boeg te gooien. Waarom maakten we toch altijd dezelfde dingen, er zijn toch nog zovele dingen te ontdekken, nieuwe smaken, nieuwe ingrediënten,… ? Tja, het is gemakkelijk om recepten te maken die je al kent en je hoeft er verder niet te veel over na te denken.

marley-spoon-ervaring
marley-spoon-ervaring

Maaltijdboxen testen

Over maaltijdboxen hadden we al veel gehoord. De ene persoon is er laaiend enthousiast over terwijl de andere het bij 1 keer gehouden heeft en er nooit meer opnieuw voor kiest. Maar hoe zouden wij dit hier thuis ervaren? Zou het voor ons iets zijn?

Wat is een maaltijdbox?

Bij een maaltijdbox bestel je voor enkele dagen aan eten: je kiest zelf de recepten die je wilt maken. Je kiest zelf voor hoeveel personen en dagen je de maaltijdbox wilt bestellen. Het handige aan een maaltijdbox is dat de doos thuisgebracht wordt en je dus veel minder boodschappen moet doen (zeker in tijden van Corona is dit echt waar een fantastisch voordeel geweest voor ons!).

Waarom een maaltijdbox proberen?

Zoals al eerder gezegd hadden we het gevoel dat we steeds maar weer dezelfde maaltijden klaarmaakten. Op de duur voelde dit voor ons echt als een hele opgave, iedere avond opnieuw bij thuiskomst na een dag werken. Het koken en eten voelde aan als iets dat nu eenmaal moest gebeuren en we haalden er weinig plezier en voldoening uit. 

We zaten in de zetel en waren aan het brainstormen: wat wilden we graag halen uit het koken?

 • Nieuwe recepten proberen die het uitdagend maken
 • Samen koken als activiteit
 • Nieuwe kooktechnieken leren
 • Nieuwe smaken en gerechten leren
 • Terug plezier beleven aan het koken
 • Voor onszelf uitmaken of het een oplossing zou zijn op lange termijn
 • Makkelijk dat het thuis wordt geleverd (ikzelf heb een grondige bloedhekel aan boodschappen doen, gelukkig doet mijn vriend dit vaak)
marley-spoon-reviews
marley-spoon-reviews

Wat was voor ons belangrijk?

 • Vegetarisch aanbod, we eten niet altijd vlees (maar eten dat ook nog wel)
 • Prijs – kwaliteit moet goed zitten
 • Lieten ons ook leiden door voorstelling dmv de website/afbeeldingen/aanbod: hoeveel zin kregen we in het eten als we de foto’s zien? En hoe graag willen we de keuken in duiken om het te gaan maken? 
 • Ervaringen van anderen
 • Na de eerste box: hoe tevreden waren we?
 • Konden we het maaltijdbox abonnement gemakkelijk opzeggen?
 • Verse ingrediënten
 • Leuke receptenfiches die we kunnen bijhouden
 • Er terug naar uitkijken om te koken, te eten,…

 Onze ervaring met Marley Spoon

We vergeleken enkele maaltijdboxen en kozen door de uitdagendere recepten voor Marley Spoon. We hadden geen idee hoe we het zouden vinden, maar het was wel spannend om die allereerste doos binnen te krijgen en te ontdekken wat er allemaal inzat, of de ingrediënten wel vers waren,…

marley-spoon-2
marley-spoon-2

Marley Spoon: kortingscode

Wij gebruikten zelf ook een kortingscode (4 keer 10 euro korting per box) en die kunnen we nu ook aan jou geven! Wil je graag deze maaltijdboxen eens testen? Gebruik dan zeker deze Marley Spoon kortingscode. Wil je na een week toch liever geen maaltijdbox meer ontvangen? Je kan altijd je abonnement opzeggen, gewoon via de website of de app. Je hoeft ook geen 4 boxen vlak achter elkaar te bestellen, als je een weekje pauzeert, kan je erna gewoon verder je boxen met de resterende korting bestellen.

Het menu: is er veel keuze?

Ja! Of je nu vegetarisch wilt eten, kiezen voor vlees of vis,… er is echt veel keuze qua menu. Dat was voor ons een factor waardoor wij regelmatig de box van Marley Spoon in huis hebben: heel veel keuze én de foto’s spreken ook enorm aan. Je wilt gelijk ermee aan de slag in de keuken 🙂

marley-spoon-box
marley-spoon-box

Marley Spoon: voordelen

 • We kijken er weer naar uit om te koken
 • er is veel keuze qua recepten als je je weekmenu samenstelt
 • de groenten zijn heel vers
 • het vlees is heel sappig en vers, de vis ook
 • vis en vlees krimpen niet zoveel in de pan als wanneer je het bij de supermarkt koopt
 • ook de vegan recepten en de vegetarische recepten vullen erg goed
 • we hebben vele nieuwe kruiden ontdekt (en zelfs ook zelf in huis gehaald)
 • we leerden enkele nieuwe technieken
 • We hoefden alleen maar broodbeleg, brood,… in huis te halen: zo handig! Zeker tijdens de coronacrisis, heerlijk om met die Covid 19 niet naar buiten te moeten om boodschappen te gaan doen
 • de chauffeur is iedere week heel vriendelijk, hoe druk hij het ook heeft! Als hij een beetje later is, stuurt hij een berichtje: ook al heeft hij het nu veel drukker nu meer mensen een maaltijdbox bestellen
 • uitgebreid menu om uit te kiezen
 • de gerechten zijn redelijk snel klaar te maken (gemiddeld gezien een dik halfuurtje)
 • hun app werkt erg fijn
 • de bezorging is gratis
 • uitgebreide voedingswaarde-informatie op je receptkaarten
 • in de doos zitten alle recepten samen in een zak verpakt, op de verpakking staat ook heel handig de naam van het recept samen met een QR-code
 • In de warmere maanden zit er een coldpack bij om alles lekker fris te houden
 • lokale ingrediënten (nuja, voor ons in België misschien niet… maar veel Nederlandse ingrediënten)
 • soms ontbreekt er een ingrediënt of is een van de groenten niet meer zo fris. Als je dat laat weten, krijg je een tegemoetkoming en de klantenservice is erg vriendelijk.

Marley Spoon: nadelen en klachten

 • We kozen als eerste box een vegetarische box, maar die kostte evenveel als de boxen met vlees en vis, raar en wel een beetje jammer
 • Je kan de Marley Spoon foodbox niet elke dag laten leveren, afhankelijk waar je woont. (ma-di-wo-vr). Wel verschillende uren, maar de tijdsslots zijn soms erg ruim.
 • Ze noemen zichzelf duurzaam, maar veel ingrediënten worden in plastic verpakt
 • Sinds Covid-19 kreeg je geen uitgeprinte recepten meer, dit gaan ze blijkbaar ook niet meer opnieuw doen. Je zal dus je recepten moeten uitprinten als je ze graag bijhoudt in een mapje.
review-marley-spoon
review-marley-spoon

Marley Spoon prijs: hoeveel kost het?

Wij hadden een kortingscode gebruikt waardoor we korting kregen: 10 euro korting op 4 maaltijdboxen (in totaal dus 40 euro korting).

Deze boxen beginnen vanaf 39,95 euro voor 2 personen voor 3 dagen. De boxen die wij bestelden bij Marley Spoon waren voor 5 maaltijden voor 2 personen voor 61,95 euro. In Nederland (wij wonen in België) zijn ze nog wat goedkoper.

Vaak hebben ze wel een kortingscode waardoor je zoals wij de eerste boxen 10 euro korting krijgt per box gedurende enkele boxen (hoeft niet opeenvolgend te zijn).

Hoe kan je betalen? Helaas kan je nog niet betalen met (elektronische) maaltijdcheques, wel kan je betalen met je credit card.

marley-spoon-recepten-2
marley-spoon-recepten-2

Kan je de Marley Spoon maaltijdbox stopzetten, pauzeren,…?

Ja! Wij hebben tussendoor ook andere maaltijdboxen getest, dus je kan het zeker ook tussendoor pauzeren of helemaal stopzetten als je dat wilt. Dat moet je wel op tijd doen, voor je levering doorgaat.

Bijzondere recepten voor feestdagen?

Yes, er zitten hele lekkere bijzondere recepten tussen voor de feestdagen. Je hebt speciale recepten voor de Kerst, voor Oud en Nieuw, wij hadden een heerlijke sandwich speciaal voor Pasen (die was zo lekker, die gaan we nog proberen te maken).

Bijzondere recepten voor voedselintoleranties, vegan,…?

Er staat aangeduid welke allergenen er in de recepten verwerkt worden. Voornamelijk zijn er vegetarische recepten te krijgen, glutenvrij, vegan, lactosevrij,… is moeilijker.

Kan je de box nog aanvullen?

Ja, de maaltijdbox kan aangevuld worden met enkele andere opties:

 • een fruitbox

Marley Spoon: samengevat:

Hebben ze vegetarische recepten?: Ja

Kan je de box eenmalig bestellen? : Ja
Abonnement: Ja, wekelijks abonnement
Maaltijdbox zelf samenstellen: Ja
Aantal personen: 2-4
Verzendkosten: Gratis
Aantal maaltijden: 2, 3 of 4
Prijs: v.a. 39,90 in Nederland, in België is de box duurder
marley-spoon-kortingscode
marley-spoon-kortingscode

Enkele van onze favoriete recepten van Marley Spoon:

klachten-marley-spoon
klachten-marley-spoon

Wat zit er in je maaltijdbox? Zijn de porties voldoende? Is alles vers?

Dit is de inhoud van de allereerste box die wij geleverd kregen:

marley-spoon-inhoud
marley-spoon-inhoud
marley-spoon-inhoud-doos
marley-spoon-inhoud-doos
marley-spoon-korting
marley-spoon-korting
marley-spoon-recepten
marley-spoon-recepten
marley-spoon-genoeg
marley-spoon-genoeg

Zo heel soms is een ingrediënt niet meer zo fris, maar als je dat gewoon laat weten, zorgt Marley Spoon er wel voor dat je een kleine tegemoetkoming krijgt. Wel zo netjes!

Is het een aanrader?

Volmondig: ja! Ons leven is echt wel wat veranderd sinds we maaltijdboxen gebruiken, echt waar. Minder gedoe en stress en het is gewoon zo ontzettend handig. Daarbij zijn de recepten ook helemaal onze kookstijl, dus is het echt ideaal voor ons. Ik zou je aanraden om het gewoon een keertje te gaan proberen! Je kan je abonnement heel gemakkelijk stopzetten of enkele weken overslaan, ook als je op vakantie bent of je tussendoor graag eens een andere maaltijdbox wilt testen. Dat doen wij namelijk ook.Written by admin

2 Comments

 1. Uitgebreide review!!
  Hier komt over een dag of 10 ook de allereerste marley spoon box aan (gratis probeerbox) na en historie aan hello fresh.
  Ons tijdslot was tussen 8 en 22u ? Geen opties in het weekend dus dat is dikke pech als je voltijds werkt. Ben benieuwd!

  • Ik ben benieuwd wat je ervan gaat vinden! Ja, zeker in België zijn die tijdssloten nog allebehalve optimaal he? Wij hebben van dag moeten wisselen omdat we anders niet konden garanderen dat we thuis waren. Nu laten we het in het weekend leveren (maar als je dan een keer plannen hebt, loopt dat ook in de soep).