in

5 manieren om meer groenten en fruit te eten

(Last Updated On: June 9, 2020)

5 manieren om meer groenten en fruit te eten? Dagelijks groenten en fruit eten is erg belangrijk voor de gezondheid. In groenten en fruit zitten namelijk broodnodige vitaminen en mineralen die ons lichaam nodig heeft.

Door dagelijks groenten en fruit te eten gaan niet enkel ons haar en nagels er beter uitzien maar gaan we ons ook een pak energieker en fitter voelen.

Toch kan het moeilijk zijn om jezelf ertoe aan te zetten om iedere dag groenten en fruit te eten. Er zijn echter enkele trucjes die je kan inzetten om aan jouw aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten en fruit te komen.

meer-groenten-fruit-eten
meer-groenten-fruit-eten
  1. Ontbijtsmoothies of smoothie bowls maken

Je ochtend beginnen met een lekkere ontbijtsmoothie is niet enkel erg gezond, het is ook nog eens lekker en een supergoede manier om je ochtend te kickstarten. Je kan heel wat verschillende seizoensgebonden smoothierecepten online terugvinden. Daarnaast kun je ook lekkere yoghurt in je smoothies doen zodat je ook calcium binnenkrijgt.

Krijg je graag jouw gezonde smoothie binnen en wil je ook graag je familie en vrienden overtuigen van de voordelen? Waarom dan geen smoothiebar huren op een feestje?

Hou je niet zo van fruitige drankjes op je nuchtere maag ‘s ochtends? Dan zijn groene smoothies misschien veel beter geschikt voor jou!

Eet je liever je fruit dan je het opdrinkt? Probeer dan zeker een keertje een lekkere smoothie bowl te maken: het is wat meer werk dan een gewone smoothie, maar het ziet er gewoon zo lekker uit dat je het gelijk wilt gaan opeten!

  1. Doe extra groenten in je sauzen

Door groenten in je sauzen te doen kun je op een makkelijke manier meer groenten binnenkrijgen. Daarnaast kan dit jou ook helpen je kinderen meer groenten te doen eten.

Zo kan je bijvoorbeeld prei met melksaus maken of een lekkere tomatensaus met wortel en paprika. Maak je bijvoorbeeld vaak een bolognesesaus? Mix dan extra tomaten en wortels door de saus voor je het gehakt eraan toevoegt.

  1. Drink meer soep

Soep zit natuurlijk boordenvol gezonde groenten. Door meer (zelfgemaakte) soep te drinken kun jij makkelijk aan jouw aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten komen.

Als je thuis kinderen hebt rondlopen kan je wat balletjes of pasta in de soep doen. Je kan soep ook makkelijk mee naar het werk nemen in een lekvrije beker of als een lekker tussendoortje eten.

smoothie-bowl
smoothie-bowl
  1. Maak appelmoes of andere fruitmoes

Zelf appelmoes maken is gezond en ook erg lekker. Online vind je een hele resem recepten voor appelmoes. Ook kan je andere vruchten toevoegen aan je appelmoes om de moes meer smaak te geven – denk bijvoorbeeld maar aan perzik, rabarber of rozijntjes.

Kinderen houden van appelmoes en kip met appelmoes is een oer-Nederlands gerecht dat nog altijd vaak gemaakt wordt!

  1. Maak gezond waterijs met fruit

Je kan ook natuurlijk gezond waterijs met fruit maken. Dit is erg lekker in de zomer en een goede manier om je kinderen meer fruit te laten eten en heerlijk verfrissend. Waterijs met fruit maken is erg makkelijk.

Je kan bijvoorbeeld waterijs met fruit maken uit aardbeien of watermeloen! Ik zou je wel aanraden om hier niet té veel suiker bij te doen, dat doet het gezonde effect van het fruit natuurlijk teniet.

  1. Doe fruit in je cocktails en drankjes

Tijdens een zomerse barbecue meer fruit eten – en niet als dessert? Doe fruit in je drankje. Kies voor een lekkere sangria boordevol fruit of een kan Pimm’s. Daarnaast kun je ook frambozen in witte wijn of champagne doen. Dit fruit kan je perfect opeten en geeft je drankje een erg lekkere smaak.

Ook als je mocktails maakt of meedoet aan Dry January – Tournée Minérale, kan je op die manier heerlijke mocktails drinken met flink wat fruit erin. Een alcoholvrije sangria, iemand?

smoothies
smoothies