in

Mijn tips tegen de warmte en hitte die écht helpen

(Last Updated On: May 31, 2020)

Logboek van een snikhete zomer: dag 100? Pfoe, wat een hitte de laatste weken… Normaal gezien kan ik best goed tegen de hitte, maar verdorie… de laatste weken begint het ook mij wat te veel te worden! Ik verzamelde mijn persoonlijke tips die jou hopelijk ook écht helpen tegen de warmte.

Koop een airco/ mobiele airco

Ik was het geknoei met alleen maar een ventilator zooooo zat. Op den duur werkte het niet meer en koelde mijn appartement niet meer af (het nadeel van een goed geïsoleerd appartement: het koelt niet af wanneer dat moet) waar door Maya en ik constant in een temperatuur van om en bij de 29° zitten. Daarom kocht ik deze airco!

mobiele-airco

Draag maxidresses

Klinkt héél tegenstrijdig, nee? Maar als je een maxidress draagt, creeer je een sluier-effect langs je benen en dat verkoelt heerlijk! Hier vind je enkele superleuke maxidresses die ik op het internet spotte! 

Koop verduisterende gordijnen

Hmm… nu is er eindelijk eens zonlicht, moet je het dan buiten houden? Jup… helaas wel! Aan verduisterende gordijnen heb je eigenlijk het hele jaar wel iets: in de zomer houden ze hitte buiten, in de winter helpen ze om de warmte binnen te houden. Zolang de zon op je ramen staat, hou je dus best de verduisterende gordijnen dicht!

verduisterende-gordijnen

Drink thee

In warmere landen is het doodnormaal om warme thee te blijven drinken, hoe heet het weer ook wordt. Als je een koude drank drinkt, koel je je lichaam maar zeer tijdelijk af. Daarna warmt je lichaam zelfs meer op! Een warme drank drinken, heeft een beter effect op de langere termijn. Allemaal massaal aan de thee, dus! Om uitdroging te voorkomen, drink je best geen al te bittere thee met veel theïne en ga je best voor een infusie.

Koel af in water

Neem een lekker lauw bad, maak een verkoelend voetbadje of zet een opblaaszwembadje op in de tuin.

kinderzwembad

Koel je polsen af

Heb je het idee dat je maar niet afkoelt en voel je je bevangen door de hitte? Deze tip is eentje die ik zelf ook vaak gebruik, zeker als ik me niet zo lekker voel door de hitte: ik steek mijn polsen onder de koude kraan. Door het stromende water koel ik snel af, en voel ik me snel beter.

Kies voor natuurlijke stoffen in je kleding

Gekke tip, nee? Maar het helpt: kies nu zo veel mogelijk voor echte katoen, linnen, tencel,… synthetische stoffen doen je alleen nog maar méér zweten! Trouwens, deze tip telt misschien nog wel duizend keer meer voor je ondergoed! Als je nu dag in, dag uit, zweet in synthetische stoffen, is dat vragen om een schimmelinfectie!

Vermijd caffeine en theïne

Deze nachten lig je sowieso al meer te woelen in bed door de hitte, zorg er dan ook zeker voor dat je niet nog langer wakker ligt omdat je de hele dag koffie, cola of thee gedronken hebt. Sowieso is koffie met dit weer nooit een goed plan, aangezien het veel meer vocht afdrijft en je daardoor eigenlijk nog meer water moet drinken.

 

(Photo by Lisa Fotios from Pexels)