in

Onderhoudsvriendelijke materialen in je keuken? Goed idee!

(Last Updated On: December 27, 2023)

Onderhoudsvriendelijke materialen in je keuken

Aha, de keuken – het kloppende hart van het huis, waar smaken samenkomen en creaties tot leven komen. Maar laten we eerlijk zijn, die keuken netjes onderhouden kan soms een beetje ontmoedigend zijn. Gelukkig zijn er materialen die je keuken niet alleen stijlvol maken, maar ook zorgen voor een zorgeloos onderhoud. Hier zijn zes keukenvriendelijke materialen die je tijd en moeite besparen.

 

Photo by roam in color on Unsplash

Roestvrij staal

Roestvrij staal is dé ideale keuze voor iedereen die graag en veel kookt maar geen uren wil staan poetsen achteraf. Het is namelijk niet alleen duurzaam en bestand tegen vlekken, maar ook eenvoudig schoon te vegen. Een vochtige doek en wat afwasmiddel zijn vaak alles wat je nodig hebt om dit materiaal terug te laten blinken.

Geen zin in vingers op je RVS? Poets je RVS dan op met een minibeetje olijfolie, zo krijg je amper nog zichtbare vingers op je apparaten!

Keramische tegels

Keramische tegels zijn niet alleen duurzaam, maar ook gemakkelijk te reinigen. Even snel erdoor met een borstel of dweil en je vloer straalt weer. Bovendien zijn ze goed bestand tegen vlekken en mag er dus al eens op gemorst worden zonder dat dit een al te groot probleem is, je krijgt ze wel weer proper. 

Laminaat

Laminaat is vriendelijk voor zowel je portemonnee als je tijd. Laminaat vloeren zijn bestand tegen vlekken en erg gemakkelijk schoon te maken. Met een lichte reiniging behoudt laminaat zijn glans, waardoor het een ideale keuze is voor drukke huishoudens waar veel gekookt wordt.

Vinyl tegels

Ook vinyl tegels zijn een prima én onderhoudsvriendelijke optie voor drukke huishoudens. Ze zijn eenvoudig te reinigen, betaalbaar en bieden comfort en duurzaamheid. Daardoor zijn ze een populaire keuze voor iedereen die op zoek is naar een moeiteloos te onderhouden vloer in hun keuken.

Gelakt hout

Hout zorgt meteen voor een vleugje warmte en charme in de keuken, en als het gelakt is, wordt het onderhoud een fluitje van een cent. De laklaag beschermt het hout tegen slijtage en vlekken kunnen dankzij de lak veel makkelijker verwijderd worden. Een win-win en een ideale optie voor iedereen die een stijlvolle én onderhoudsvriendelijke keuken wilt creëren. 

Glazen achterwanden

Had je er al eens over nagedacht om te kiezen voor een glazen achterwand achter je fornuis? Een glazen achterwand voegt heeft een heel eigentijdse uitstraling en is ook super gemakkelijk schoon te maken. Zijn er spatjes op terecht gekomen door het koken? Door hier simpelweg met een vod over te gaan heb je deze zo gepoetst! Bovendien weerkaatst glas het licht, waardoor je keuken er altijd fris en helder uitziet. Win-win? Yes!

Written by admin