in

Deze zaken overweeg je best bij de aankoop van meubels

(Last Updated On: December 27, 2023)

Het kiezen van je meubels kan een lastige opgave zijn. Voor welke kleuren kies je? Voor welke grootte ga je? Naast het plezier brengt het namelijk heel wat keuzestress met zich mee, en dan moet je ook nog eens rekening houden met je vooropgesteld budget. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige overwegingen die je kan maken, om zo uiteindelijk de knoop door te hakken. 

Photo by Michael Warf on Unsplash

Budget

Stel ten eerste een realistisch budget op voordat je op meubeljacht gaat. Het is verleidelijk om je te laten meeslepen door prachtige showroom opstellingen, maar het is belangrijk om binnen je financiële grenzen te blijven. Wees flexibel, maar houd je aan het budget om onaangename verrassingen te voorkomen.

Ruimte en afmetingen

Voordat je enthousiast wordt over de nieuwe zetel, salontafel en het kastje dat je op het oog hebt, is het belangrijk om weet te hebben van alle afmetingen. Het heeft uiteraard geen nut om meubels te kopen die niet passen in de ruimte waarvoor ze bestemd zijn, hoe mooi ze ook zijn. Dit voorkomt teleurstellingen bij levering en zorgt voor een mooi geheel als resultaat. 

Stijl en samenhang

Houd ten derde de stijl van je huis in je achterhoofd bij het kiezen van meubels. Ga voor stukken die aansluiten bij de algemene sfeer en kleurenpalet van de ruimte. Het nastreven van samenhang in stijl resulteert in een aantrekkelijk interieur. Denk aan het gebruik van vergelijkbare kleuren, materialen en ontwerpelementen om een harmonieuze uitstraling te creëren.

Functionaliteit

Meubels moeten niet enkel mooi zijn, maar ook functioneel. Denk na over hoe je de ruimte gebruikt en kies stukken die aan die behoeften voldoen. Bijvoorbeeld, als je een kleine woonkamer hebt, zou een uitschuifbare eettafel ideaal kunnen zijn voor zowel dagelijkse maaltijden als voor het ontvangen van gasten. 

Kwaliteit van materialen

Investeer in meubels van goede kwaliteit die lang meegaan zoals die van Pomax. Duurzame materialen zoals massief hout en hoogwaardige stoffering dragen niet alleen bij aan de esthetiek van de meubels, maar verzekeren ook dat ze bestand zijn tegen dagelijks gebruik en slijtage. Ligt je budget aan de lagere kant? Dan is tweedehands shoppen steeds een goed idee. 

Onderhoud en reiniging

Ook met de mate waarin de meubels schoon te maken zijn, kan je rekening houden bij de keuze ervan. Vooral als je huisdieren of kinderen hebt, zijn makkelijk te reinigen materialen een zegen. Vermijd lichte stoffen als je je zorgen maakt over vlekken, en overweeg meubels met afneembare hoezen die in de wasmachine kunnen worden gewassen.

 

Written by admin