in

Wenkbrauwen epileren: hoe wenkbrauwen zelf epileren, threaden of waxen?

(Last Updated On: September 3, 2020)

Je wenkbrauwen epileren: hoe wenkbrauwen zelf epileren, threaden of waxen? De vorm van je wenkbrauwen zijn erg belangrijk. Wenkbrauwen kunnen de vorm en de look van je gezicht namelijk heel wat veranderen.

Daarom is het belangrijk dat jij weet hoe jij je wenkbrauwen correct kan epileren. Welke techniek is het beste om te epileren? Dat hangt natuurlijk ook af van je pijngrens en hoeveel tijd en moeite jij graag in je wenkbrauwen wilt steken. Wij leggen alles voor jou uit:

Was: ideaal voor langdurige verwijdering van haartjes

Pincet: nauwkeurige – ietwat pijnlijke, verwijdering van haartjes.

Draad: makkelijkst om rechte lijnen mee te creëren

We raden aan het gebruik van scheermessen te vermijden. Als je toch graag je wenkbrauwen met een scheermes wilt bijwerken, gebruik dan alleen kleine scheermesjes (zoals deze) waarmee je heel precies kan werken. Toch… een ongeluk zit in een klein hoekje! Wees extra voorzichtig als je met een scheermes(je) aan de slag gaat! 

(shutterstock: soorten wenkbrauwen)

Hoe je wenkbrauwen epileren

Wenkbrauwen epileren is voor niemand echt leuk – epileren mag dan wel erg nauwkeurig zijn, het kan ook heel wat pijn doen. Gelukkig zijn er enkele stappen die je kan nemen om het epileren van je wenkbrauwen net dat tikkeltje aangenamer te maken.

 1. Bereid je wenkbrauwen voor

Zorg ervoor dat je make-up verwijdert en begin met je natuurlijke wenkbrauwen. Dit elimineert de kans dat je je wenkbrauwen op de verkeerde plekken plukt.

 1. Zorg ervoor dat je al je gereedschap bij de hand hebt

Indien jij je wenkbrauwen wil epileren heb je een pincet nodig en leg je best een klein schaartje klaar. Dit heb je nodig om te lange haartjes bij te knippen.

 1. Bepaal de vorm van je wenkbrauwen

Onze eerste aanbeveling bij het gebruik van een pincet is te beginnen met een wit potlood om de vorm van je wenkbrauwen te schetsen. Hierdoor weet je precies waar en wat je moet plukken.

 1. Ga aan de slag, begin langzaam

Je wenkbrauwen epileren is niet iets dat je in 5 seconden geflikt hebt. Neem je tijd en neem eventueel even pauze wanneer het pijn doet. Doe vaak even een stapje achteruit om je wenkbrauwen te vergelijken.

 1. Nazorg

Na het epileren maak je je pincet onmiddellijk schoon met alcohol. Doe zeker ook wat moisturiser op je wenkbrauwen (liefst zonder parfum of kleurstoffen). Doen ze echt erg pijn? Gebruik dan even een ijsblokje.

 

Hoe je wenkbrauwen waxen?

Ben je op zoek naar een snel en vooral langdurig resultaat? Dan is het waxen van je wenkbrauwen een goed idee.

Net zoals met het epileren met een pincet moet jij je wenkbrauwen klaarmaken en ervoor zorgen dat je alle make up verwijderd hebt. Daarnaast kan je ook hier mooi met een wit potlood je wenkbrauwen uittekenen.

 1. Zet alle benodigdheden klaar

Haal alle benodigdheden uit je wax pakketje en zorg ervoor dat alles binnen handbereik ligt. Neem ook een wenkbrauwborstel of fijne kan bij de hand.

 1. Maak de hars klaar

Verwarm de hars en leg de was strips klaar. Breng nu de wax en dan ook de strips aan en strijk mee in de richting van het haar.

 1. Trek de wax strip eraf

Tel tot drie en trek de strop in tegenovergestelde richting van de haargroei.

 1. Werk af met een pincet

Gebruik nu een pincet om de resterende haren te verwijderen en de wenkbrauwen tot in detail af te werken.

 1. Reinigingsdoekjes

Gebruik nu je reinigingsdoekjes om alle wax te verwijderen en smeer je wenkbrauwen in met een goede lotion om roodheid te voorkomen of te verminderen.

Hoe je wenkbrauwen threaden met een draad?

Het threaden van wenkbrauwen is momenteel erg populair net omdat je met threaden erg precies kan zijn en mooie rechte kanten kan maken. Daarnaast is threaden sneller dan het gebruik van een pincet, en niet zo slecht voor je huid als het waxen van je wenkbrauwen.

Maar hoe doe je dat nu, threaden?

 1. Neem een ​​naaigaren (ongeveer 30 cm lang) en knoop er een knoop in om een ​​lus te maken.
 2. Steek 2 vingers van beide handen in de lus. Draai nu de vingers (om een ​​”X” te maken) nog een paar keer in dezelfde richting (4 draaien is voldoende).
 3. Plaats nu je duim en wijsvinger in de lus met dezelfde vorm in stap 2. Houd de vingers van één hand open en terwijl je de vingers van de andere hand sluit. Dit zal je helpen om het gedraaide deel van de draad over elkaar te schuiven. Zo houdt de draad het haar vast en trekt het eruit.
 4. Plaats nu je draad over het haar in de tegenovergestelde richting waarin het groeit.

Plaats een hand boven je wenkbrauw en de andere eronder. Plaats het haar dat je wilt epileren in het “V” -gedeelte van de draad.

Rol nu de draad over het haar dat je wil epileren.

 1. Ook na het threaden doe je best wat lotion op je wenkbrauwen

 

Wenkbrauwen epileren zonder pincet

Niet iedereen houdt van pincetten! Daar kunnen we maar al te goed inkomen. Daarom hebben we hieronder alvast enkele manieren op een rijtje gezet waarbij je mooie wenkbrauwen kan bekomen zonder dat er een pincet aan te pas komt!

 1. Shaping Razors

Met shaping razors kan je haarfijn je wenkbrauwen bijscheren. Op zich is hier niet aan te raden omdat het resultaat maar een dag of twee mooi blijft – maar het is de beste manier om mooie wenkbrauwen te verkrijgen zonder pincet.

 1. Concealer

Door gebruik te maken van blending en concealers kan jij je wenkbrauwen er mooi en geëpileerd laten uitzien.

 1. Lamineren van wenkbrauwen

Het lamineren van wenkbrauwen zit helemaal in de lift. Het is inderdaad zo dat er heel wat werk is aan gelamineerde wenkbrauwen, maar op zich mag het resultaat er zeker wel zijn!

Wenkbrauwen epileren voor mannen

Niet enkel vrouwen hebben er baat bij om de wenkbrauwen onder handen te nemen – ook mannen epileren zo nu en dan eens de wenkbrauwen, er wordt gewoon niet zo vaak over gesproken. Op zich kunnen mannen net dezelfde methodes volgen als de vrouwen. Mannen staan vaak beter met dikke, vollere wenkbrauwen. Vaak zal je als man dan ook niet veel meer moeten doen dan je wenkbrauwen wat net maken met een pincet of via threading.

Welke vorm wenkbrauwen staat je het beste?

De vorm van je wenkbrauwen hangt af van de vorm van je gezicht en het belangrijkste is om een ​​algemene harmonie te behouden.

Lees ook: welke wenkbrauwen passen bij mij?

Lees ook: wat is mijn gezichtsvorm? Zelf je gezichtsvorm bepalen

Voor het eerste epileren van uw wenkbrauwen is het beter om de deskundige handen te bereiken. Afgerond, gevleugeld in circumflex, gebroken … Er zijn meerdere vormen.

 1. Rond gezicht

Ga voor wenkbrauwen met een dramatische boog- deze werken het beste voor jou. Ze zorgen voor een verticaal punt, waardoor de indruk ontstaat dat je een slanker gezicht hebt.

 1. Ovaal gezicht

Ga voor zacht gebogen wenkbrauwen.

 1. Hartvormig gezicht

Ga voor zachte, ronde wenkbrauwen – Probeer een afgeronde wenkbrauwvorm.

 1. Vierkant gevormd gezicht

Ga voor dikke, platte wenkbrauwen met een zachte boog.

 1. Diamantvormig gezicht

Ga voor gebogen wenkbrauwen – Voor een ruitvormig gezicht concentreer je je op het verkorten van je gezicht. Mijd dus zeker te scherpe hoeken in je wenkbrauw!

 1. Langwerpig gezicht

Ga voor lange platte wenkbrauwen.

 

Leer hier nog meer over jouw perfecte wenkbrauwvorm!

(shutterstock)