in

Stralend het hele jaar door: huidverzorging voor elk seizoen

(Last Updated On: November 27, 2023)

Huidverzorging voor elk seizoen

Wist je dat onze huid ons grootste orgaan is? Ze verdient het dan ook om het hele jaar door goed verzorgd te worden. Je stond er misschien nog nooit bij stil, maar in de verschillende seizoenen vraagt je huid om verschillende verzorging. Of het nu winter, lente, zomer of herfst is, hier zijn enkele tips om je huid gezond en stralend te houden, ongeacht het seizoen.

Photo by Kalos Skincare on Unsplash

Winter

Laten we beginnen met de winter. In deze koude maanden heeft je huid wat extra liefde nodig. De droge lucht kan je huid uitdrogen, dus hydratatie is tijdens deze maanden erg belangrijk.

Kies voor een rijke, vochtinbrengende crème van COSRX om je huid te beschermen tegen de koude wind en het droge binnenklimaat. Je kunt ook geregeld een warm bad nemen met een verzorgende badolie erin.

Dat is niet enkel ontspannend, maar het is ook erg goed voor je huid. Vergeet ook niet om regelmatig te scrubben om dode huidcellen te verwijderen en je huid een gezonde glow te geven.

Lente 

Naarmate de winter overgaat in de lente, is het tijd om je huid op te frissen! Het weer wordt weer wat beter en dat betekent dat je kunt overstappen op een lichtere moisturizer.

Nu is het ook het moment om een zonnebrandcrème toe te voegen aan je skincare routine, zelfs als de zon niet volop schijnt. UV-stralen kunnen schade aanrichten, ongeacht het seizoen. Vergeet ook niet om voldoende water te drinken.

Hydratatie van binnenuit is net zo belangrijk als de producten die je op je huid aanbrengt.

Zomer

Ah, de zomer, het seizoen van zon, zee en strand! Tijdens de zomer heeft onze huid veel te verduren. Bescherm je huid dus zeker tegen de felle zon met een hoge SPF-zonnebrandcrème van goede kwaliteit, bijvoorbeeld van Beauty of Joseon.

Een tip? Draag een hoed en zonnebril om je gezicht extra te beschermen. Na een dag in de zon, geef je je huid best wat liefde met een kalmerende aftersun lotion. Als je make-up draagt, kies dan voor lichte, ademende producten om je poriën niet te verstoppen. 

Herfst

Terwijl de bladeren beginnen te vallen en de temperaturen dalen, verwelkomen we de herfst. Dit is het perfecte moment om je huid te herstellen van de zomerse zonneschade.

Gebruik regelmatig een vochtinbrengend masker om je huid een hydratatieboost te geven. Vergeet niet om ook je lippen te verzorgen met een voedende lippenbalsem, want de herfstwind kan ze behoorlijk droog maken.

 

Written by admin