in

Last van puistjes? Met deze tips ziet je huid er zo weer stralend uit!

(Last Updated On: March 25, 2024)

Puistjes… we haten ze allemaal en ze lijken steeds weer op te duiken op de meest ongelegen momenten – net voor een belangrijke afspraak of een speciale gelegenheid. We hebben er allemaal weleens last van, maar gelukkig zijn er verschillende tips die je kunnen helpen ermee om te gaan en je huid zo weer te laten stralen!

Photo by Nikolay Vybornov on Unsplash

Houd je gezicht schoon

Eén van de belangrijkste stappen wanneer je puistjes wilt bestrijden is een goede reinigingsroutine. Was je gezicht twee keer per dag – ‘s ochtends en ‘s avonds – met een milde reiniger die geschikt is voor jouw huidtype zoals bijvoorbeeld Effaclar. Vermijd agressieve scrubs of producten met harde chemicaliën, omdat deze je huid kunnen irriteren en het probleem alleen maar erger kunnen maken.

Hydrateer je huid

Het is een veelvoorkomende misvatting dat het hydrateren van een vette huid puistjes kan veroorzaken, maar dat is niet waar. Een goede hydratatie is eigenlijk essentieel voor het behoud van een gezonde huid. Kies dus een lichte, olievrije moisturizer die speciaal gemaakt is voor de vette of acne-gevoelige huid. Hydrateren helpt je huid in balans te blijven en kan ook helpen om roodheid en irritatie te verminderen.

Pas op met make-up

Als je last hebt van acne, kan het verleidelijk zijn om puistjes te verbergen onder een dikke laag make-up, maar dat kan het probleem alleen maar erger maken. Zware make-up kan poriën verstoppen en de huid irriteren, waardoor er juist meer puistjes ontstaan. Kies in plaats daarvan voor lichte producten die de poriën niet verstoppen en de huid laten ademen. Vergeet niet om je make-up elke avond grondig te verwijderen om verstopping van de poriën te voorkomen.

Knijp geen puistjes uit

Ik weet het, het is moeilijk om er vanaf te blijven, maar probeer toch om zoveel mogelijk van je puistjes af te blijven. Door aan je puisten te prutsen kunnen ontstekingen, littekens en zelfs infecties ontstaan. Als je er toch niet af kan blijven, zorg er dan voor dat je handen schoon zijn en gebruik een tissue om de puistjes voorzichtig uit te drukken. Maar wees gewaarschuwd, dit kan het probleem verergeren en het genezingsproces vertragen.

Zorg voor voldoende rust en vermijd stress

Last but not least, zorg voor jezelf, zowel van binnen als van buiten. Voldoende slaap, een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging kunnen er allemaal voor zorgen dat je huid er sneller weer beter uitziet. Stress kan ook een grote invloed hebben op je huid, dus probeer stress te verminderen door ontspanningstechnieken zoals yoga, meditatie of neem een lekker warm bad. 

Written by admin