in

Waarom wij fairtrade koffie kopen

(Last Updated On: September 6, 2020)

Waarom wij fairtrade koffie kopen? Enkele jaren geleden maakte ik voor enkele producten die ik heel vaak at of dronk, de switch naar fairtrade. Niet alleen omdat ik er echt achter sta dat we onze mensen hier betalen wat ze verdienen (dat vind ik niet alleen voor vrouwen als feministe), maar het is wel zo eerlijk dat iedereen een goed loon krijgt voor hard werk. 

Ik schakelde over voor chocolade, koffie, chocopasta, honing,… naar producten die zo veel mogelijk fairtrade geproduceerd zijn. 

De voordelen van fairtrade koffie

Het allergrootste voordeel: de koffietelers krijgen er een fair loon voor. Daarnaast is de koffie vaak ook lekkerder en wat minder bitter. De laatste jaren wordt er gelukkig veel meer fairtrade koffie verkocht en is er heel veel keuze. 

koffie-abonnement
koffie-abonnement

Koffie of wijn? 

Wist je dat koffie net zoals wijn is qua smaken? Er zijn vele landen, boeren, verwerkingsmethoden en soorten koffie. Er valt dus heel veel te ontdekken! Sommige koffies zijn wat zoeter (dat zijn vaak de dessertvarianten) en afhankelijk van de variëteit en mengeling heeft de koffie een heel andere smaak. 

fairtrade-koffie
fairtrade-koffie

Kies voor een koffie-abonnement

Heb je net zin in een kopje koffie, is de koffie thuis weer op… heel vervelend en wij zitten thuis regelmatig in deze situatie. Daarom is een koffie-abonnement echt een goed idee: Met een koffie-abonnement bepaal je helemaal zelf welke koffie je iedere maand thuis wil ontvangen. Je kunt de inhoud van je abonnement op ieder moment aanpassen en je betaalt maar één keer verzendkosten, in plaats voor al je pakjes koffie apart.

Bij Personal Blend kan je allerlei vers gebrande koffiebonen bestellen, afkomstig van verschillende lokale koffiebranderijen. Je ziet ook op de verpakking en de leaflets wat de origine van de koffie is, heel interessant om zo ook het verhaal achter de koffie te leren kennen! Je kan zo veel verschillende soorten koffie proeven. Het handige is dat je koffie van verschillende lokale branderijen kan bestellen en dus maar één keer de verzendkosten hoeft te betalen. 

Drink koffie met respect

Zelf drink ik iedere dag minstens één kopje koffie, maar ik wil dat het echt lekkere koffie is. Liever goede kwaliteit dan kwantiteit! Daarom geef ik ook graag liever wat meer uit aan koffie en koop ik het liefste fairtrade koffie. De meeste niet-fairtrade koffie vind ik niet echt lekker, dat is me vaak een beetje te bitter of heeft maar weinig smaak.

Koffieboeren worden – zoals zovele boeren wereldwijd- uitgebuit: ze moeten hun koffiebonen sowieso wel kwijt, maar de grote spelers weigeren om een goed loon te betalen. 

Ambachtelijke branderijen kopen de koffie vaak direct van de koffieboer waardoor deze een eerlijke prijs voor zijn product ontvangt.

fair-trade-koffie
fair-trade-koffie
fairtrade-koffie-lokaal
fairtrade-koffie-lokaal

 

Wat denk jij van een koffie-abonnement met fairtrade koffie? Ik vind het echt een fantastisch concept! En het is al helemaal leuk dat je ineens enkele verschillende soorten kan laten leveren, je hebt immers niet elke dag zin in dezelfde koffie.

personalblend
personalblend
koffie-abonnement
koffie-abonnement
koffie-lokaal
koffie-lokaal
koffie-fairtrade
koffie-fairtrade
koffie-branderij
koffie-branderij

Written by admin